HDMI/VGA to Scart

-MuzaffeR-

Adult games: dating for spicy meetups
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar masaüstü pcmdeki videolar filmleri vs. televizyonumda izlemek istiyorum. bunun için kablo lazım tabi ki . ama ben ne pcnin vga/hdmi uyumlu olduğunu biliyorum , ne de tv scart girişli olduğu için bunu nasıl yapabileceğimi. :blushing: yardımcı olursanız çok minnettar olurum.

gerekli bilgileri nasıl bulacağımı söylerseniz anına paylaşmaya hazırım.

--- Mesaj Güncellendi ---

kasa arkasına baktığım zaman monitöre bağlı olan kablonun ucuna vga yazdığı bilgisine ulaştım. bilginize.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Valla hocam pek bişi anlamadım yazdıklarınızdan ama şunu söyleyebilirim ki bilgisayardan televizyona görüntü aktarmanın çeşitli yolları var tabi televizyon lcd ise. Yok lcd değilse bi dönüştürücü lazım aktarmak için. O da 75 lira gibi bi fiyat çektiler geçen ay Ankara konya sokak ta..

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
lcd olsa yada hdmi / vga girişi olsa daha kolay olacak ama scart girişli.

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar öğrendiğim kadarıyla bunun için (vga to scart) adaptörler varmış. alsam görüntü kalitesi nasıl olur ? kullanan oldu mu hiç ?

murat0288

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
masaüstü pc de fareye sağ tıkla özellikler -ayarlar, da hatırlarmısın eskiden 256 renk seçeneği vardı onun gibi belkide daha bozuk bi görüntü.soluk renkler çözünürlük tv nin yan tarafına kayık iconlar belli belirsiz bişey elde edersin. ayrıca vga to scart uğraşmana gerek yok, eğerki ekran kartında S-video çıkışı varsa scart lı tv nde zaten S-video girişin mutlaka vardır, iki ucuda S-video kablo ile aktarabilirsin tv de AV kanalında arat bulursun. en iyisi sen iyi bi lcd tv al onda mutlaka pc girişi vardır tek vga kablo ile net görntü alırsın....

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
masaüstü pc de fareye sağ tıkla özellikler -ayarlar, da hatırlarmısın eskiden 256 renk seçeneği vardı onun gibi belkide daha bozuk bi görüntü.soluk renkler çözünürlük tv nin yan tarafına kayık iconlar belli belirsiz bişey elde edersin. ayrıca vga to scart uğraşmana gerek yok, eğerki ekran kartında S-video çıkışı varsa scart lı tv nde zaten S-video girişin mutlaka vardır, iki ucuda S-video kablo ile aktarabilirsin tv de AV kanalında arat bulursun. en iyisi sen iyi bi lcd tv al onda mutlaka pc girişi vardır tek vga kablo ile net görntü alırsın....
arkadaşım eğer 2 cihazda da s-video girişi olsa ben neden böyle uğraşıyım?

ayrıca git bi lcd al demesi kolay. madem bu kadar kolay diyosun bi tane gönder bana da bende kurtulayım.

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=193572]murat0288[/MENTION] herkesin butcesini bilemezsiniz.Mesela bende almadim. Alsam alirim ama en iyilerinden almak icin para tamamliyorum. Led lcdden daha iyi. 3Dlisi vs var. Hd ready yerine full hd cozunurluk vs.

osaltik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kolay gelsin,

Aynı sorun bende de vardı para verip düzgün bir lcd tv alamadım evdeki tüplü tv nin ekranı geniş onu kullanıyım dedim ve bir dönüştürücü var isterseniz bir bakın scart girişini hdmi çeviriyor. Ama pahalı biraz eğer üstüne brz koyıyım lcd alıyım derseniz daha mantıklı olur ama ben bunu almayı düşünüyorum.

http://www.egerate-store.com/Default.aspx?_Args=ProductInfo,1223&LNG=TR

Sırf size yardımcı olabilmek için bu foruma kaydoldum umarım işinize yarar...

-MuzaffeR-

Cezalı
Reaksiyon puanı
4
kolay gelsin,

Aynı sorun bende de vardı para verip düzgün bir lcd tv alamadım evdeki tüplü tv nin ekranı geniş onu kullanıyım dedim ve bir dönüştürücü var isterseniz bir bakın scart girişini hdmi çeviriyor. Ama pahalı biraz eğer üstüne brz koyıyım lcd alıyım derseniz daha mantıklı olur ama ben bunu almayı düşünüyorum.

http://www.egerate-store.com/Default.aspx?_Args=ProductInfo,1223&LNG=TR

Sırf size yardımcı olabilmek için bu foruma kaydoldum umarım işinize yarar...

arkadaşım teşekkürler ama ben vga dan scarta dönüştürmeye çalışıyorum . scarttan hdmi ' a değil.

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
banada hdmı' dan scart yada vga' dan scart lazım tam olarak aradığımı bulamadım daha

S

SDN Okuru

SDN Okuru
banada hdmı' dan scart yada vga' dan scart lazım tam olarak aradığımı bulamadım daha

selamlar arkadaşlar boşuna para yatırmayın isteğiniz çok ama 5 yıldır uğraştığım sonucunda ekran kartı ve tvyi değiştirdim napıyım
bazı sitelerde bu tip dönüştürücüler var ama paranıza yazık edersiniz basit kablolar var ve yine geldi gitti derken hevesiniz boşa gider moraliniz bozulur 55ekran yada 60 ekran tvler monitörden ucuz fiyata alın ekran kartınızı değiştirin toplamda 600 tl harcasanızda benim gibi osuydu busuydu ver 5 lira ver 50 lira boşa gider paranız yazık edmeyin benim harcadağım parayla 106 ekran led tv 2 adetde 2gblık ati gt8800 hdmi ekran kartı alırdınız dediğim gibi görüntü kalitesi çok bozuk oluyordu her ne yaptımsa xbox dan tutun vga to scart vga to dvı hatta resevera bile taktım ama görüntü olmuyordu şimdi ise tek kablo ile pcden tvye görüntüyü alıyorum hemde sesi çünki ati ekran kartlarında ses kodekti var tek hdmi kablo ile 2side net ve sorunsuz illa uğraşcam param bol diyorsanız bir sonraki mesajımı okuyun google amcadan aratın saygılar selamlar
sinanyc:::sdn üyesi:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
- - - Mesaj Güncellendi - - -

araştırma yapacaksanız param çok zamanım çok ,ben yaparım diyorsanız dönüştürücü ler için şunları deneyin .
unutmadan elektronikçi tanıdığınız olması lazım yada bu şemaları bakıp birine yaptırın

vga to scart devre şeması
vga to dvı devre şeması
vga to hdmı devre şeması
sv to tv devre şeması
yada bu seçenekleri video konnektörü yada adptörü diyede arata bilirsiniz
pcden tv ye görüntü aktarımı
pcden medya cihazlarına görüntü aktarımı
pcden ses aktarımı
pcden görüntü aktarımı

bu verdiğim kısa yolları google aratın ve inceleyin bu gördüğünüz tüm şemaların hepsini 1 e 1 yaptım bulamadıklarımı yaptırdım olmadı cihazlar aldım sırf heves için p2 pc mvardı sonra p3 pc aldım p4 derken sonra ekran kartı aldım baktım teknoloji basitleşmiş lehim parası vermekten oraya buraya gitmekten bıkıp tam p4 coreduo 2 pcyide satarken 2mt lik hdmi bir kablosu 320tlye aldığım 55 ekran lcd tvye görütüyü aktardım ve 5 yıl boşa koşmuşum deyip sizide burda bulmuşken 5 yıl önceden harcamadan cebinizde kalsın istedim 5 yıl bir ömürdür ama haftada 1 izinin olupta onuda bu işe harcadıysan yazık edersin derim neyse bu konuyu inceleyen ve okuyan arkadaşlarıma saygılar inşallah yaşadığım size ders olur önce araştırın bulamadığınız şeyleri burdan bana yazın anladığım bildiğim kadarını sizlere anlatayım
hatta netbook ekranını atx kasaya montaj bile yapmıştık bir zamanlar nasılda geçdi 5 yıl anlamadım hala