HDMI - VGA - DVI bağlantılarından hangisini seçmeliyim?

CAPTAIN ACA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Selam arkadaşlar ben bir monitör alacağım fakat DVI-VGA ve HDMI-VGA diye 2 tane seçeneği var.
Linki burada:
Bu da anakartım:
Hangisini tercih etmeliyim? 10 gün içinde alacağım, acil cevap verebilirseniz çok sevinirim :)

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
VGA çok eski bir teknoloji sadece VGA olan monitör alma.

HDMI kesin olsun. HDMI ses ve görüntüyü aynı anda iletir ve çok daha kalitelidir.

Alacağın monitör 1080p FHD ve almış iken bence 23-24 inç al.

Meriç Kılıç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hdmı girişini şiddetle tavsiye ederim.
Eğer oyun odaklı bir monitör istiyorsan 120 hz alman mantıklı olur.Pc oyunları 60 fps üstü vermiyorsa o monitörü al.

CAPTAIN ACA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
VGA çok eski bir teknoloji sadece VGA olan monitör alma.

HDMI kesin olsun. HDMI ses ve görüntüyü aynı anda iletir ve çok daha kalitelidir.

Alacağın monitör 1080p FHD ve almış iken bence 23-24 inç al.
Anladım o zaman HDMI olanı alacağım, teşekkür ederim :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hdmı girişini şiddetle tavsiye ederim.
Eğer oyun odaklı bir monitör istiyorsan 120 hz alman mantıklı olur.Pc oyunları 60 fps üstü vermiyorsa o monitörü al.
Yeni bir kasa topluyorum açıkçası, 60hz yeterli olmaz mı? Oyun için topluyorum, tavsiye edebileceğin bir şey olur mu?

Merchrior

Asistan
Reaksiyon puanı
160

Yeni bir kasa topluyorum açıkçası, 60hz yeterli olmaz mı? Oyun için topluyorum, tavsiye edebileceğin bir şey olur mu?
İlla 60hz alıcam diyosan 60hz monitörlerin çoğu 75hz’ye Overclock edilebiliyor. Zaten 75hz diye geçen çoğu monitör fabrika çıkışlı 60, Overclock ile 75hz yapılmış monitörler. Ama tabii alıcağın monitöre bağlı bu işlem. Bağlantı konusuna gelirsek herkes gibi imkanın varken HDMI almanı tavsiye ederim. VGA ve HDMI monitör kullandım. Görüntü kalitesi HDMI’da daha iyi geldi bana. Monitörü aldığın zaman dead-pixel testi yapmayı unutma.

Meriç Kılıç

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Yani bütçen varsa 120 hz öneririm.
Çünkü 60hz monitör alırsan,oyunda
120 fps+ alsan bile sen o görüntüyü 60 fps göreceksin ve ekranda yırtılmalar olacaktır.Internete tearing yazıp araştırabilirsin yırtılmayı.Ama benim için fark etmez diyorsan 60 hz monitörü alabilirsin.