HDMI ses iletim sorunu

caglarfb06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Burası dahil bütün forumlarda arattım fakat tam benim gibi bir sorun yaşayana rastlayamadığım için açtım konuyu arkadaşlar.

Nvidia Geforce GT 320M ekran kartı var.Bilgisayarımı LG HDMI girişine bağlamak için kablo aldım.Fakat görüntü var ses yok.Forumlarda bazı ekran kartlarının HDMI ses çıkışı olmadığı yazıyordu NVİDİA sitesinde GT 320M kartı AUDİO İNPUT FOR HDMI karşısında İNTERNAL yazıyor.HDMI kablosunu televizyona taktığım an bilgisayarın ses sürücüsü kayboluyor sağ tarafta küçük hoparlör simgesi üzerinde çarpı işareti beliriyor üzerine tıkladığımda sorun giderici açılıyor.Bir türlü beceremedim.ekran kartını güncelledim fakat durum yine aynı ses sürücüsü hdmı kablosunu taktığımda kayboluyor.Son olarak ses kartını güncellemeye çalıştım fakat yüklendikten sonra ses aygıtı kayboldu komple ses gitti sistem geri yükleme ile düzelttim.
HDMI kablosunu taktığımda sağ aşağıda hoparlör simgesinde çarpı işareti çıkıyor labtopta windows sesleri çalışıyor ama müzik açıyorum ne labtoptan ne TV den ses gelmiyor. Hoparlör üzerindeki çarpı işaretine tıklıyorum sorun giderici açılıyor varsayılan aygıt olarak ayarlanıyor diyerek sorunu gidermeye çalışıyor fakat onuda beceremiyor.Ben ayarlamaya çalıştığımda da olmuyor artık deli olmak üzereyim

Win 7 home premium x64
Realtek high definition audio
Ge force GT320M

di-QXTJ.jpg
[/IMG]

di-R32D.jpg
di-PJJ03R5T.jpg

caglarfb06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"HD audo yazan çıkışa sağ tıklayarak varsayılan olarak ayarlayın. Bu sayede HDMI kablosuyla ses aktarımı aktif hale gelir." bu yazıyı daha öncede okudum fakat varsayılan olarak ayarlanmıyor?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
belki bios kaynaklı bir sorundur. ses aygıtın biostan HD olarak ayarlı mı? benim anakartta böyle bir ayar vardı yanlış hatırlamıyorsam.

ozzytaste

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
spdif kablosu kullanacaksın kardeş [URL="http://Bu bağlantı sistem tarafından reddedildi./c25MCx"][IMG]http://d1202.hizliresim.com/u/v/31uwg.jpg[/URL][/IMG]

Burası dahil bütün forumlarda arattım fakat tam benim gibi bir sorun yaşayana rastlayamadığım için açtım konuyu arkadaşlar.

Nvidia Geforce GT 320M ekran kartı var.Bilgisayarımı LG HDMI girişine bağlamak için kablo aldım.Fakat görüntü var ses yok.Forumlarda bazı ekran kartlarının HDMI ses çıkışı olmadığı yazıyordu NVİDİA sitesinde GT 320M kartı AUDİO İNPUT FOR HDMI karşısında İNTERNAL yazıyor.HDMI kablosunu televizyona taktığım an bilgisayarın ses sürücüsü kayboluyor sağ tarafta küçük hoparlör simgesi üzerinde çarpı işareti beliriyor üzerine tıkladığımda sorun giderici açılıyor.Bir türlü beceremedim.ekran kartını güncelledim fakat durum yine aynı ses sürücüsü hdmı kablosunu taktığımda kayboluyor.Son olarak ses kartını güncellemeye çalıştım fakat yüklendikten sonra ses aygıtı kayboldu komple ses gitti sistem geri yükleme ile düzelttim.
HDMI kablosunu taktığımda sağ aşağıda hoparlör simgesinde çarpı işareti çıkıyor labtopta windows sesleri çalışıyor ama müzik açıyorum ne labtoptan ne TV den ses gelmiyor. Hoparlör üzerindeki çarpı işaretine tıklıyorum sorun giderici açılıyor varsayılan aygıt olarak ayarlanıyor diyerek sorunu gidermeye çalışıyor fakat onuda beceremiyor.Ben ayarlamaya çalıştığımda da olmuyor artık deli olmak üzereyim

Win 7 home premium x64
Realtek high definition audio
Ge force GT320M

di-QXTJ.jpg
[/IMG]

di-R32D.jpg
di-PJJ03R5T.jpg

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
saçma gelebilir ama pc üzerinden görüntüyü sadece tv de cıkacak şekilde ayarlayın bi yalnızca projektör olarak ayarlayın pc monitöre görüntü gelmesin
birde bios features altında vga-dvi vga-hdmi seçimi varsa bi bakmanı tavsiye ederim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler geçen film seyredicem, hdmi kablosunu taktım ses gitmiyodu. Aradım araştırdım bi tane çözüm yok. Nvidia yı etkinleştir diyorum olmuyor. Sonra bi anda çözümü buldum anlatayım :

1-) Öncelikle eğer NVIDIA HDMI i etkinleştirmediyseniz etkinleştirmeniz gerekmektedir.

2-) Eğer NVIDIA HDMI i etkinleştir butonuna tıklanmıyosa şunu yapmanız lazım :

-) NVIDIA Denetim Masası -> Dijital Ses Ayarları -> Oradan çubuktaki boşluğu yada orda ne yazıyosa HDMI i seçin. OLAY BUDUR

cyborg248

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slm tv de görüntü war ama donanım ses ayarları aygıt yöneticisinde hdmı takılı değil diyor takılı gözükse varsayılanı yap dicem diyemiyorum ne yapmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
başlat-ses aygıtlarını yönet-listede bir kaç ses aygıtı var tv markası yazılı olanı kullan veya sırasıyla tek tek dene düzelir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
uzuuun bir araştırma sonunda sorunu çözdüm ;) nvidia denetim masasına girilir > ekran > dijital ses ayarı > HDMİ: tv adı yazan kısım seçilecek altında zaten sesi kapat var. default olarak sesi kapat olarak geliyor...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bendede 240m ekran kartı var normalde ses gelirdi tvden fakat artık ses gelmiyor nvdia denetim masasından digital seslerde ses desteğine sahip ekran yoktur yazıyor ne yapmam lazım arkadaşlar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar bende de GTX 850m Ekran kartı var HDMI takılı değil gösteriyor sürekli Ses aktarımı yapamıyorum ayrıca Nvidia denetim masasında Ekran Seçeneği yok bende arkadaşın dediği şekilde de yapamıyorum sorun hala çözülmedi hiçbir forumda yardımcı olmadı.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Abi allah tuttuğunu teknoloji etsin. Sen ne mubarek adamsın. Mubarek değil ermiş ermiş. Çözdük sayende usta sen sağol sen varol. Az daha intihar edecektik :))))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
denetim masasından ses e gir orda tv cıkıyor devreye al dersen oluyor