HDMI kablo hakkında ufak bir ipucu

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Selamlar arkadaşlar.
Bir çok alışveriş merkezinde ve online alışveriş sitesinde çok sayıda HDMI kablo çeşidi mevcut. ~10TL den başlayan fiyatlarla HDMI kabloya sahip olmak mümkün. Ancak aşırı yüksek sayılabilecek fiyatlarada kablo bulmak mümkün. İddiaları veri kaybı yok. Ancak bunların çok fazla bir espirisi yok. Çünkü HDMI diğer eski teknolojilerin aksine analog değil dijitaldir. Eğer veri kaybı meydana gelirse seste kesilmeler ve görüntüde karelenmeler gibi benzeri problemler. Meydana gelir. En basit karşılaştırma ile karasal yayında karıncalanmalar meydana gelir ancak dijital uydu yayınlarında karelenmeler, ilginç sesler gibi sinyal yoka varan veri kayıpları.
Birde kablo dış eklenlerden korumayı saylayan parazit önleyici sisteme sahip olmalıdır. Kablo ucuz olsada olmasada siz görsel ve işitsel olarak veri kaybı yaşamadıkça acaba bu kablo dandik mi? diye kafanıza takmanıza hiç gerek yok.
Saygılar, iyi çalışmalar.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
ucuzda olsa pahalıda olsa kablo kablodur demek yanlış olur örnek yazıcı kablosu 1.0 oda kablo 2.0 oda aynı kablo ama veri tranfer hızları aynımı aynı değil peki fiyatlar aynımı tabiki değil

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
aynı şey scart kablolar içinde gecerli 10 milyonluk kabloda var 50 milyonluk kabloda var ama biri altın uclu olduğu için görüntü aktarıımı çok daha iyi oluyo kendimden biliyorum ikiisinde denedim nedemişler ucuzsa vardır bi illeti pahalıysa vardır bi hikmeti:d

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
ucuzda olsa pahalıda olsa kablo kablodur demek yanlış olur örnek yazıcı kablosu 1.0 oda kablo 2.0 oda aynı kablo ama veri tranfer hızları aynımı aynı değil peki fiyatlar aynımı tabiki değil

Zaten cihaz standartına uygunkablo seçmelisin. Benin bahsettiğim konu dikkat ettiysen biraz farklı. USB'de kablo veri hızını düşürebilir ama veri kaybolmaz. Çünkü veri dijital olarak iletilir. Veri kaybolsa zaten istenilen sonuç alınamaz.

aynı şey scart kablolar içinde gecerli 10 milyonluk kabloda var 50 milyonluk kabloda var ama biri altın uclu olduğu için görüntü aktarıımı çok daha iyi oluyo kendimden biliyorum ikiisinde denedim nedemişler ucuzsa vardır bi illeti pahalıysa vardır bi hikmeti:d
Demek istediğimde bu. Scart ses ve görüntüyü analog olarak iletir ve veri kaybı meydana gelebilir. Ama HDMI verileri dijital olarak iletir.

detaylı bilgi http://tr.wikipedia.org/wiki/HDMI

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
valla ben malum açık arttırma sitesinden bi altın kaplama kablo aldım denedim görüntüde atlamalar oluyordu başta kablodan değilde ayar mevzusudur dedim ama sonda phlips standart hdmi alınca sorunların hiçbirisi kalmadı kablo gerçektende önemliymiş dedim.

ennteresan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzel - sorunsuz bir sonuç için orta karar bi ürün almak lazım.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
dijital iletimlerin kalitesi için iletken önemlidir..
iletken tepkime süresini veya aktarım hızını karşılayamazsa kaliteli görüntü alamazsın