HDMI Kablo ama hangisini almalıyım?

dukkk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
bilgisayarda hdmi giriş yoksa tvye nasıl bağlanacak? bilgisayardan kastın monitör sanırım. monitörde hdmi giriş yok ama ekran kartında var. bu durumda bilgisayarı tvye bağlamak için herhangi bir hdmi kablo yeterli. 10 liralık kablo da iş görür.

dikkat edilecek şey kablonun 1.4 olması. en son standart bu bildiğim kadarıyla. 1.4 ile hem hd ses iletimi hem de 3d görüntü mümkün. 1.4 öncesinde de normal görüntü iletimi yine aynı. hd ses ve 3d ile işiniz yoksa 1.3 kablo da iş görür.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
O zaman Vga to hdmı converter tipine bakacaksın o senin gösterdiğin olmaz.. Bunun gibi..

images

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Yukardaki mesajımda vga demişim ama vga analog DVI to HDMI olursa daha iyi desemde bu durum sesi taşımıyor..

Karşılaştırmak gerekirse:

VGA: Analog görüntü taşır, ses taşımaz.
DVI: Dijital görüntü taşır, ses taşımaz.
HDMI: Dijital görüntü taşır, ses taşır.

Yani sonuç olarak kablonun her iki ucuda HDMI olmalı tabi böyle oluncada bilgisayarı tv ye bağlamak için HDMI girişi yaa ekran kartında olmalı yada monitörde olmalı.. Eğer bilgisayarda yada monitörde böyle bi bağlantı noktası yoksa yukarıda dediğim gibi DVI to HDMI converter kablo işinizi çözer fakat sesi taşımaz..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
sadece kablo ile vga'dan hdmi'a çevirmek mümkün değil. piyasadaki vga to hdmi kablolar bazı uyumlu projektörler için. pc'nin normal vga'sını hdmi'a çevirmek için cihazlar var fakat kaliteli sonuç almak pek mümkün değil.

senin alman gereken iki ucu erkek vga kablosu. yeni nesil tüm televizyonlarda vga girişi olur.

fakat vga kablosu ses taşımıyor bu yüzden ses için ekstra donanıma ihtiyacın var.
ses çıkışı için iki ucu erkek stereo kulaklık kablosuna ihtiyacın var. çoğu televizyonda vga girişinin hemen yanında bir ses girişi bulunur. böylece sesin televizyondan çıkmasını sağlayabilirsin.

eğer ses sistemine çıkış alıcaksan 5.1 yada 7.1 kalitesinde ses çıkışı alman bilgisayarının ses kartına bağlı. buradaki bağlantılar ses sistemine göre değişir

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
yazın hiç açıklayıcı değil.

sadece kablo ile vga'dan hdmi'a çevirmek mümkün değil. piyasadaki vga to hdmi kablolar bazı uyumlu projektörler için. pc'nin normal vga'sını hdmi'a çevirmek için cihazlar var fakat kaliteli sonuç almak pek mümkün değil.

sadece kablo ile vga to hdmi ile masaüstü pc mi lcd ye bağlıyorum. nasıl mümkün değil?

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
yazın hiç açıklayıcı değil.

sadece kablo ile vga to hdmi ile masaüstü pc mi lcd ye bağlıyorum. nasıl mümkün değil?

benim araştırmalarımda vga'nın analog çıkış verdiğindne hdml'ın ise dijital veri taşıdığı için ekstra bir çevirici olmadan kullanılamayağı sonucuna vardım. kullanıyorsan çalışıyordur elbet. ancak bu güne kadar bir tek senden duydum bunu

hatta piyasada bu iş için satılan çeviriciler var.

senin uyguladığın yöntem bu mu acaba ?
http://intel.pclabs.com.tr/705/dvi-vga-ve-hdmi-birbirine-nasil-donusturulur/

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
benim araştırmalarımda vga'nın analog çıkış verdiğindne hdml'ın ise dijital veri taşıdığı için ekstra bir çevirici olmadan kullanılamayağı sonucuna vardım. kullanıyorsan çalışıyordur elbet. ancak bu güne kadar bir tek senden duydum bunu

59570832_tn30_1.jpg
hdmitp_vga_b.jpg
1601613_100516112130_HDMI-VGA-Male-prod.gif

tamamiyle bunu kullanıyorum. çevirici vs.. yok istersen fotoda çekeblrm ama şuan sınava gidicem glnce çekeblrm

59570832_tn30_1.jpg
hdmitp_vga_b.jpg
1601613_100516112130_HDMI-VGA-Male-prod.gif

tamamiyle bunu kullanıyorum. çevirici vs.. yok istersen fotoda çekeblrm ama şuan sınava gidicem glnce çekeblrm

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hangi ucu laptopa takıyoruz bende iki ucunda giriş yeri var. lcd avda mı olucak vga da mı? zaten hepsinde sinyal yok diyo