HDD'nin çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım ?

furkan142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayarı açtığımda onarım geldi sonra onarma yapılamadı başka şekillerde denedim o da olmadı sonra windows10'u tekrar yüklemek için USB taktım her şeyi yaptım hdd bozuk dedim ama normalde herkes'te hdd görünmezdi bende windowsu nereye kurmak istiyorsun ekranında hdd hepsi görünüyordu hepsini sildim biçimlendirdim sonra 250 gb boş yere kurmak istedim ardından ileri dedim oldu diyecek ken hata geldi windows kurulamadı windows dosyaları eksik veya bozuk olduğundan eylemi gerçekleştirmedi diyor.sizce sorun ne usb flash sürücüsü 7.24 gb gibi bir şey ve şu an bilgisayarda herhangi bir işletim sistemi yok sildiğimden dolayı :(

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Bilgisayarı açtığımda onarım geldi sonra onarma yapılamadı başka şekillerde denedim o da olmadı sonra windows10'u tekrar yüklemek için USB taktım her şeyi yaptım hdd bozuk dedim ama normalde herkes'te hdd görünmezdi bende windowsu nereye kurmak istiyorsun ekranında hdd hepsi görünüyordu hepsini sildim biçimlendirdim sonra 250 gb boş yere kurmak istedim ardından ileri dedim oldu diyecek ken hata geldi windows kurulamadı windows dosyaları eksik veya bozuk olduğundan eylemi gerçekleştirmedi diyor.sizce sorun ne usb flash sürücüsü 7.24 gb gibi bir şey ve şu an bilgisayarda herhangi bir işletim sistemi yok sildiğimden dolayı :(
Iso'yu USB'ye tam yazamamışsın veya ISO dosyası bozukmuş.Başka bir Pc'de yeniden yazdırmak lazım :( Yada servise götürüp format attırmak.

furkan142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Iso'yu USB'ye tam yazamamışsın veya ISO dosyası bozukmuş.Başka bir Pc'de yeniden yazdırmak lazım :( Yada servise götürüp format attırmak.
başka bilgisayarda denedim oldu benimkinde olmassa acaba parçalarda sorun var mı ? yok gibi gözüküyor

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Hddyi başka bir sistemde takın ve o diske low level formatı deneyin eğer atabilirsen disk sağlam ama yok takılırsa o hddyi unut yenisini al (=

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Bu sorun iki nedenden dolayı olur ya usb içerisindeki işletm sisteminde bozuk dosyalar vardır yada hdd ömrünü tamamladığı için hdd üzerine yazma işlemi yarıda kesilir ve hata verir..

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Yüklemeye çalıştığın iso kaç bit, bilgisayarınla uyumlu mu? Diğer bilgisayarla uyumlu imiş ama seninkisi farklı olabilir...

furkan142

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
USB portunda sorun olabilir mi ? Farklı bir porta tak ve dene.
başka bir usb portunda denedim fakat hazırlanıyordan sona siyah ekranda windows bilgisayara kurulamadı diyor yeniden yüklemeyi deneyin dedi ? sizce yine usb portunda mı sorun ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yüklemeye çalıştığın iso kaç bit, bilgisayarınla uyumlu mu? Diğer bilgisayarla uyumlu imiş ama seninkisi farklı olabilir...
evet uyumlu benimki zaten 64 bit onuda 64 bit indiriyorum