HDD'den Gelen Tık Sesi

Clusterfukk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta 4 senelik bilgisayarıma yükseltmeler yaptım ve SSD, işlemci, RAM, anakart aldım. Kurduktan sonra bi ses geldiğini fark ettim 30 saniye ile 1 dakikada bir kasadan tık sesi geliyordu. Açıp baktığımda sesin HDD'den geldiğine kanaat getirdim. Görev yöneticisini açtığımda HDD yani D diskinin çalışma grafiği 0'ın üstüne çıktıkça sesin çıktığını fark ettim. D diskimle ilgili bi işlem yapılmaya başlandığında çıkıyor ses. Mesele D üzerine kaydedilmek üzere indirilen bir dosya veya D üzerinden izlenen videolarda. Buna bir çözüm bilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı istiyorum. Teşekkürler.

0 Diski (C: )
GALAX GXTA1C0120A
Kapasite: 112 GB
Biçimlendirilmiş: 112 GB
Sistem diski: Evet
Disk belleği dosyası: Evet
Okuma hızı 32,7 KB/sn
Yazma hızı 19,4 KB/sn
Etkinlik süresi 1%
Ortalama yanıt süresi 5,0 ms

1 Diski (D: )
ST1000DM005 HD103SJ
Kapasite: 932 GB
Biçimlendirilmiş: 932 GB
Sistem diski: Hayır
Disk belleği dosyası: Hayır
Okuma hızı 0 KB/sn
Yazma hızı 0 KB/sn
Etkinlik süresi 0%
Ortalama yanıt süresi 0 ms

Technopat Sosyal'e sorduğumda saçma ve gereksiz insanlar tarafından tavsiyeler aldım umarım bana yardımcı olabilirsiniz çok memnun olacağım sorun çözülürse.

frebaba2121

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sesi insanın beynini çıldırtan tiz bir ses mi?

frebaba2121

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ben yardımcı olmasam bile arkadaşların yardımcı olması için Hdtune adlı programı indir .Healt kısmını benchmark testini ve Eror Scan testlerinin yapıp fotoğraflarını atarsan daha iyi yardımcı olacaklarını düşünüyorum.[Bu arada technopattan kaçıp buraya gelen tek sen değilsin.Bende oradan kaçıp buraya geldim.Çünkü bir giriş yapayım derken ban yedim.Böyle bir hesap yok dedi sebep ve gerekçe bile yokken.]

ohmg

Asistan
Reaksiyon puanı
35
4 senelik diyorsun ve haliyle hard diskin artık ölmeye başlamış bir an önce verilerini yedekle ve o hard diski emekliye ayır. hd tune programıyla kapsamlı bir test yaparsan kendin de göreceksin bunu. ayrıca disk birleştirmeyi bir dene.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Kafa atmaya başlamış galiba. Yakında uçabilir hazırlıklı ol. Buna karşı Low Level Format filan öneriyorlar ama ne derece işe yarıyor hiç denemedim.

Önemli belge, dosya, resim ıvır zıvır ne varsa yedekle derim. Sonra uğraşırsın kurtarmak için.

Clusterfukk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tüm testleri yaptım söylediklerinizi burda linkler ve fotoğraflar her şey mevcut (HDD'den Gelen Tık Sesi). Technopattaki adamın söylediklerini de yaptım ama sorun çözülmedi. Ses sadece tık tık diye geliyor fazla rahatsız edici değil normalde ama film izlerken falan sürekli veri çektiğinden 40sn de bir falan tık ediyor. Ses haricinde bi sorun yok o yüzden ölmemiştir diye umuyorum.

okinkurt

Profesör
Reaksiyon puanı
1,233
Bad sector taraması yapın hd tune ile yavaş modda baya sürer resmi buraya koyun bir bakalım .

ohmg

Asistan
Reaksiyon puanı
35
calibration retry count warning
interface crc error count attention

program söylemiş işte sana okuma yazma kafasında sorun var.
zaten öldü demedik sana zaten hdd birden bozulmaz yavaş yavaş bozulur.
bence hala şansın varken verilerini yedekle sonra ağlarsın.

Clusterfukk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SSD almadan önce sorun yoktu acaba kabloların değişmesi veya yanlış portlara takılması ile ilgili sorun olabilir mi?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ses gelmesi aslında normaldir, sadece dosyaların, mft'nin ve diğer ntfs'ye ait tasınamaz gizli bölümlerin vs yoğun parçalanmaya uğradığını gösterir.
Ancak bu durum uzun süre devam ederse ve önlem alınmazsa diskin ömrü kısalır, asırı hareketten ve asırı cluster değistirmede olusabilecek çiziklerden ötürü.
Mouse Kasıyor Bıktım Yardım
Surada resimle anlattığım islemi yaparsan düzelir, eğer yapamazsan alternatif olarak sunu yapabilirsin.
D'deki tüm içeriği harici bir hard diske kopyala, D'yi formatla ve sonra içeriği geri yükle.