Hdd yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan -erdo-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

-erdo-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tanıyıp tanımadıgını nasıl anlıyacagız açılış ekranında

master 80gb
slave 40gb
olarak gösteriyor başka boot cd sinden denedik yine olmadı acaba slave olmuomu master seçili 80 gb orjinal jumper ayarını değiştirmedim fakat slava olarak seçtiğimiz 40gb lik hdd nin jumper ayarlarını devamlı değiştirdiğimiz halde her seferinde açılış ekranında 40 gb slave yazıyor

açılış ekranında dikkatimi çekti hdd lerde pri master pri slave yazıyor acaba tanımadımı

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Önce bir tanesini takıp onu tanıdığını görelim.
Bilgisayarı kapatıp diğerini ozaman takalım ve jumper ayarlarını tanıyıncaya kadar sırayla değiştirelim. Bunun hiçbir sakıncası olmaz.
Korktuğum ikinci bir seçenek var HD lerden biri arızalı ise bir live CD ile bilgisayarı açıp iki harddiski de denetlememiz gerekecek.

-erdo-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok galiba herşey tamam ama formatta sorun çıkıyor bu resmi geçiyoruz ondan sonra 39 dakikalık bölüm gelmeden pc yeniden başlat diyor başlatıyoruz yine aynısı oluyor

fotoraf0007s.jpg

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Akşam üstteki mesajımı yazdıktan sonra internet fena düştü, onun için yazamadım :(
...
Bir şeyi atlıyoruz..
Bios ekranında
2. boot seçeneği olarak da harddiski seçmeliyiz.
Yoksa döner CD den başlar, başa döner tekrar CD' den başlar...bitmez bu döngü :D

-erdo-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
rise arkadaş çabaların için saol baya yardım aldım senden baya yordum seni ama sonradan taktığım 80 lik hdd sağlam benim orjinal 40 hdd bozuldu bugun herşey yapıldı artık içindne çıkamadım bilgisayarcıya götürdüm

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Sen de sağol.
Bazı durumlarda HD bulunduğu makina tarafından algılanmazsa başka makinada denetim yapmak gerekiyor.