HDD yada İşlemci'nin Yanması

SinekPapazı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar yaşadığım büyük bir sorun hakkında fikirlerinize danışmak istiyorum

- İntel i7 2.95 Ghz, GT 330 2 Gb , 6 GB GDDR 3 Ram , 2 TB HDD var kasada
- Win 7 64 bit işletim sistemi
- Avast kullanıyorum av olaraka

Yaklaşık 1 hafta önce bilgisayar donmaya başladı 3-4 gün önceside bilgisayar açıldıktan 20-30 dakika sonra kitlenip kalmaya başladı format attım 1-2 defa açıldı sonrasında ekrana sadece Acer yazısı geliyor ve simsiyah ekran kalıyor Ramleri ve ekran kartını çıkartıp başka bir kasada denedim sorunsuz çalışıyorlar yedek HDD olmadığı için ve işlemcimi deneyebilecegim uyumlu bi anakartım olmadığı için bu ikisini deneyemiyorum sorun hangisinde olabilir ? Yoksa hiç aklıma gelmeyen anakartta mı ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
eğer bios ayarlarina girebiliyorsaniz sistem saatini kontrol edin bios pilinde sıkıntı varmi yokmu diye bios pilinde sıknıtı varsa bios ayarlarinda saat yalniş gorunur power da da sorun olabilir poweri de kontrol edin yine cözülmezse hdd için cd ye boot ederek hd tune gibi hdd test yazilimlari var onunla hdd yi test edin ve format atarken temiz bir iso dosyasından format atin butun testlerden sonra düzelmezse anakartta sıkıntı olabilir

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Büyük ihtimal powersupplyden ama siz yinede anakartı iyi bir inceleyin yanık kokusu, bobinlerde şişme, kondansatörlerde patlama gibi şeyleri kontrol edin. Başka powersupply ile deneyin

Reaksiyon puanı
16,128
hdd olmadan live cd ile linux dene wifi kullanıyorsan live cd ile wifi kart yada her ne kullanıyorsan çalışıyor ama bağlanmıyor denemelerimi pardus2007.2,2008,ubuntu9.04 ile yaptım dene live cd linux mint ile ne oluyor?