Yardım Hdd Windows Lisans Silme

Bu konuyu okuyanlar

The Punisher

Doçent
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
763
Reaksiyon puanı
606
Puanları
93
Merhabalar elimdeki HDD bozuldu ama yapılabilir, şu anda notepad'den bilgilerimi görüp yerlerini değiştirebiliyorum. Cmd üzerinden sfc/scannow gibi komutları denedim belki sistem dosyalarına zarar gelmiştir ama işe yaramadı. Format atayım dedim format ekranına kadar çok yavaş geldi, D diski hariç bütün disklerimi sildim, ama ayrılmamış alana Windows'u yüklemeye çalıştığımda bu alan bozuk gibi bir ibare çıktı. Daha sonra Windows yüklemesinden çıktım tekrardan girdim, D diski birincil disk olarak gözüktü notepad'dan baktığım zaman ise D Diskinin ibaresi C olmuş.

Ben bu diski onarıp Windows yüklemeye çalıştığım zaman sistem diskinin harfi ne olacak, D olursa herhangi bir sorun olur mu?
Diski yapmasam bilgilerimi alsam ardından Windows yükleme ekranından bütün diskleri silsem Windows lisansım kalıcı olarak silinir mi, ama C diskini silip çıkıp tekrardan Windows yüklemeye çalıştığım zaman herhangi bir lisans bilgisi istemedi. Şöyle diyeyim herkes en az 1 kere cihazına Windows KMS Activator yüklemiştir cihaza format atsak bile tekrardan cihaza gömülü bir şekilde Windows yükleniyor, sadece Lisans gömülü gelmiyor gerekli dosyaları C:\Windows dizinine geri geliyor bu gibi bilgiler cihazı sıfırlarken bir yerde depolanıyor galiba tabi bu bilgileri daha önceden silip cihaza tekrardan sıfırlamıştım. Lisansı kalıcı olarak kaldırmak için slmgr komutu ile mi Lisansı kaldırmam gerek.
 
Üst