HDD veya SSD önerisi

hasan2471

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Herkese merhaba arkadaşlar MSI GL63 8SD 297XTR Laptopum var 256gb Ssd depolaması yetersiz geldiği için geliştirme ihtiyacı duydum bu yüzden de sizlerin fikrine başvuruyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
Öncelikle aklımda iki seçenek var 1TB HDD veya 480GB SSD sizce hangisi daha mantıklı bir hareket olur ayrıca ikisi için de önerebileceğiniz bir marka varsa öğrenmeyi çok isterim
Ayrıca 500gb harici hddem var onu film dizi vs. depolama için kullanıyorum bilgisayarda sadece oyunlar ve autocad photoshop 3dsmax gibi programlar olacak

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
480 gb ssd almanı öneririm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cinar124

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Bu konu bence tartışmaya açık bir konu değil çunkü eger çok hazla dosyanız varsa tercihiz MECBUREN 1tb hdd olmak zorunda
ama az dosyanız varsa ve kullandıktan sonra sılecekseniz 480 gb ssd kullanın

hasan2471

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3

Model olarak bir öneriniz var mı acaba hocam

Bu konu bence tartışmaya açık bir konu değil çunkü eger çok hazla dosyanız varsa tercihiz MECBUREN 1tb hdd olmak zorunda
ama az dosyanız varsa ve kullandıktan sonra sılecekseniz 480 gb ssd kullanın
SSD ve hdd de marka olarak ne tercih etmeliyim sizce

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
Model olarak bir öneriniz var mı acaba hocam

SSD ve hdd de marka olarak ne tercih etmeliyim sizce

Ben açıkçası harddiskte -> Seagate ve Toshiba öneririm
SSD ise -> Hi-Level , Gigabyte , Toshiba , HyperX , Samsung , Toshiba ve Seagate öneririm.

: )

hasan2471

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ben açıkçası harddiskte -> Seagate ve Toshiba öneririm
SSD ise -> Hi-Level , Gigabyte , Toshiba , HyperX , Samsung , Toshiba ve Seagate öneririm.

: )
Hocam hdd de 7200rpm Hitachi 500gb 200tl nasıl sizce yoksa 1tb 5400rpm mi tercih etmeliyim

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Kullanacağınız depolama birimi az dosyam var çok hızlı olsun derseniz direkt olarak SSD alın.
Fakat zaten SSD var gerekli programları buna kurarım yer sıkıntısı çekmem yanına 1 TB HDD alır onda da hıza çok ihtiyaç duymayacağım şeyler depolarım derseniz SSD yanına HDD de alabilirsiniz.

Bütçe sorununuz yoksa direk olarak ihtiyacınızı karşılayacak SSD'yi alabilirsiniz.
Şahsen ben SSD yanına 1 TB HDD almanızı öneririm.

~ KaanCK ~

Profesör
Reaksiyon puanı
1,591
Katılıyorum Hocam

Bende böle öneriyorum bir yandan

Windowsu ve önemli dosyaları SSD ye
Oyunları Programları vs. HDD ye

Mantıklı değilmi?

hasan2471

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Kullanacağınız depolama birimi az dosyam var çok hızlı olsun derseniz direkt olarak SSD alın.
Fakat zaten SSD var gerekli programları buna kurarım yer sıkıntısı çekmem yanına 1 TB HDD alır onda da hıza çok ihtiyaç duymayacağım şeyler depolarım derseniz SSD yanına HDD de alabilirsiniz.

Bütçe sorununuz yoksa direk olarak ihtiyacınızı karşılayacak SSD'yi alabilirsiniz.
Şahsen ben SSD yanına 1 TB HDD almanızı öneririm.
Teşekkür ederim 5400rpm 1tb alacağım sanırım herkese çok teşekkürler

Hangisi daha mantıklı bir hareket olur sizce farkı nedir

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Hocam çok fazla arşiv yapıyorsanız Hdd alin ama oyun içinse Ssd alin. Hdd ler yüklerken oyunu çok bekletiyor. Marka olarak Hdd de WD, Ssd de Toshiba, gigabyte diyebilirim. Ama marka takıntı yapmayayim bir tık fazla vereyim 1tb Ssd alayim dersen Hi-Level Ultra 960GB hepsiburada da 670 TL çok iyi bence :) ona bak derim.