Hdd Veri Kurtarma

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar Samsung 320 Gb bir hdd vardı. Format atarken ne olduğunu anlamadım ve çalışmaz hale geldi. Yeni bir hdd alıp taktım makinem açıldı fakat bozuk hddyi bilgisayar görmüyor. İkinci bir kablo ile makinye bağlıyorum makine biosta takılıp ilerlemiyor. D kısmında verilerim vardı. Bu tarz bir durumda verilerimi kurtarabilir miyim?

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bilgisayarın görmediği diskten nasıl veri kurtarılır ki? İlk önce tamir etmek lazım. Senin iş biraz zor sanki :)

neco12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
bir arkadaşım ekli linkteki anlatımı kullanıp kurtardım demişti ben de saklamıştım bir göz atın isterseniz ama kesin sonuç alırmısınız bilemem,duyduğumu yazdım,şimdiden kolay gelsin,olumlu sonuç alırsanız yazın lütfen.

Veri kurtarma Programı (Easy Recovery) Kullanımı

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
bilgisayarıma sağ tıkla, açılan menüden yönet i seç... oradanda disk yönetimini seç.. diskin orada gözüküyorsa ona bir sürücü harfi ata.. belki bu işlem işini görür.. eğer bu olmazsa hdd nin jumper (master/slave) ayarlarını düzenlemeni öneririm.. belki bu faydalı olabilir.. :)

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
arkadaş bütün neti dolaş sade kafan karışır :)
çözümün EASEUS Data Recovery Wizard Professional 5.0.1

biraz araştır yüzde yüz işine yarayacak :)

babazula06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir arkadaşım ekli linkteki anlatımı kullanıp kurtardım demişti ben de saklamıştım bir göz atın isterseniz ama kesin sonuç alırmısınız bilemem,duyduğumu yazdım,şimdiden kolay gelsin,olumlu sonuç alırsanız yazın lütfen.

Veri kurtarma Programı (Easy Recovery) Kullanımı

easy recovery güzel ve iş yapan bir program.. şayet hiç işe yaramaz ise muhtemelen hdd de bad sector vardır ki oradan da veri kurtarmak çok çok zordur..
kolay gelsin..

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Hdd görünse veri kurtarma olayı basit ama , sanırım hdd uçmuş.

ertgrlygmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş SATA-USB dönüştürücü aparatlar var 30-35 TL civarı bir fiyata sahip yanlış hatırlamıyorsam.Ben genelde bu cihazı kullanarak yaparım bu dediğin işi.PC tarafından görünmeyen HDD leri bu sekilde genelde görebilirsin.Ayrıca bunu IDE-USB döüştürücüleride var.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Hdd'nin board'u yada vb bi elemanı gitmiş olmasın...

ertgrlygmr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tabi ilk olarak HDD ye güç gelip gelmediğini kntrol etmen gerekiyor.Şayet board gitmiş ise sansın biraz az elinde aynı marka model baska board varsa değiştrirek yapabilirsin.Şayet board calışıyorsa dediğim yöntemle yapamaman icin tek neden aparat bulamaman olur.Kolay gelsin.

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Allah'ım sana geliyorummmmmmmmm gitti herşeyim. Yıllardır depolama yaptığım tüm kişisel verilerim gitti. Beni de alllll

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler benim hdd de de bir sknti var 640 gb toshiba TV ye takıyorum filimleri izliyorum ama pc ye taktıgımda görüyor fakat ac dedigimde bilgisayarım donuyor. masa üstü bilgisayarıma ikinci disk olarak taktım yine aynısı görüyor açmıyor. Disk yönetiminde 640 gb görüyo D diski olarak fakat açamıyorum icinde onemli yeeklerim var nasıl yapabilirm acil cvp chkdsk yaptım bozuk bölüm 8kb diyor saglam kesim 628753215 kb yani bozuk kesim yok denecek kadar az

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhabalar benim de hdd arızam var . Eski masa üstü pc'im de kullanıyordum sapa sağlamdı , okuduğum yere gönderttim yeni kasama taktım hdd yi görmüyor . Acaba kargo da ordan oraya mı attılar ne yaptılar , sağlam hdd nin gittiğine mi üzüleyim yoksa içindeki bilgilerin gittiğine mi . Kurtarabilme şansım varmı ? Disk i nasıl görebilirim yada göstertebilirim ?