Hdd sorunu

sier37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus p4 uyumlu bir anakartımız var. tüm parçalar çalışıyor. harddisk taktığımızda ki 4 farklı harddisk denedim herbirinden ayrı bir sorun yaratıyor. birisini hiç görmüyor, diğerinde açılışta mavi ekran tekrar başlıyor, dğerinde ise kuruluma başlıyor ancak dosyaları kopyalayıp asıl kurulum ekranı başlaycakken açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor, bir diğerinde ise işletim sistemi yok diyor kurdurmuyor. anlayamadım gitti harddiskler diğer bilgisayarlarda çalışıyor.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Bence hdd ler sağlam sorun sende ve kurmaya çalıştığın XP cd sinde sata driver istiyordur

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Hdd niz sata mı ide mi ?

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bence öncelikle anakartının yüklü olan BİOS sürümünden sonra çıkan sürümün yüklemeyi dene veya BİOS ayarlarını sıfırla pilide çıkarabilirsin ama pili sökmeden önce göç düğmesine 10sn gibi bir süre basılı tut bu sayede yüklü olan elektrik kapasitörlerden ve diğer unsurlardan boşalacağı için statik elektrik gibi olası sorunlar ortadan kalktıktan sonra işlemi uygula 3dk bekledikten sonra tekrar tak ve sonrada kullanmak istediğin HDD'yi tak ama üzerindeki jumper'i çıkart ve öyle dene.

tutku44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun ramde veya ramlerde kaç ram kullanıyorsun bilmiyorum ama birden fazla ram kullanıyorsan tek tek takıp denemeni isterim sorun çözülecektir....tek ramle format attıktan sonra ikinci veya üçüncü ramleride takıp kullanabilirsin... bol şans