Hdd hakkinda sorunum!!

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın değerli meslektaşlarım sevgili sdn okurları.. Bugün burda olmamın ve soracagım sorunun sebebi evimde kendime ait olan bilgisayarımın bazı sıkıntılarından kaynaklanıyor. Şimdiden teşekkür eder saygılar dilerim.
İlk önce bir sistemde ve ya bir oyunda hdd(harddısk) fps ye etki eder mi. ( hdd den cok ses çıkıyor helede oyun oynarken susmuyor)Sistemimi aşağıya yazıyorum desteklerinizi bekliyorum.

AMD FX6300 İŞLEMCİ
M5A97 R2.0 ANAKART
KİNGSTON 2GB 1333 MHZ RAM
NVİDİA GT630 128 BİT 2 GB EKRAN KARTI

ŞUAN ELİMDE 400 TL PARA VAR. VE BURDAN NE DEĞİŞMESİ GEREKİR Kİ BF4 GHOST GİBİ OYUNLARDA İDEAL FPS ALAYIM ( 50 60 CİVARI) .

kervan76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sisteminiz gayet güzel .evet işlem yaparken hdd ses çıkarıyorsa bazı sorunların başlangıcıdır.hdd değiştirmenizi tavsiye ederim seagate hdd lerde bu tür sorunla pek karşılaşmadım.genelde westerbdigital hdd lerde butür sorunlarla çok karşılaştım pc de yapılan işlemlerde ağırlaştırmalar olur.pc biraz daha geç açılır v.b....

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sisteminiz gayet güzel .evet işlem yaparken hdd ses çıkarıyorsa bazı sorunların başlangıcıdır.hdd değiştirmenizi tavsiye ederim seagate hdd lerde bu tür sorunla pek karşılaşmadım.genelde westerbdigital hdd lerde butür sorunlarla çok karşılaştım pc de yapılan işlemlerde ağırlaştırmalar olur.pc biraz daha geç açılır v.b....
Ama bakınız ben bu sistemle bf4 u acayip fps dusuklugu var. buda ekran kartından. sordugum bilgili arkadaslara gore actıgıma dua etmeliymişim. bencede öyle. Bu arada hdd seagate fakat şöyle bi durumda var hd tune denilen programla bad sector aradım yok. error scan yaptım hata da yok. anlamış değilim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hdd ni uzun zamandır kullanıyorsan bu gibi sunular yaşaman doğal ayrıca oynadığın oyun yoğunlaştırılmış (fazla miktarda sistem harcama) bir oyun ise bunları yaşaman doğal.
ancak hdd de ile ilgili bir problem olması için illa bad sektör olmasına gerek yok bazen metal yordunluğuda yapıyor bunu

İşletim Sistemi: Windows Vista veya daha yenisi
İşlemci: AMD Athlon X2 2.8 ghz veya Intel Core 2 Duo 2.4 ghz
Hafıza: 4GB RAM
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 3870 veya Nvidia GeForce 8800 GT
Ekran Kartı Hafızası: 512 MB
Sabit Disk: 30 GB boş alan
Önerilenİşletim Sistemi: Windows 8 64 Bit
İşlemci: AMD 6 çekirdekli işlemci veya Intel 4 çekirdekli işlemci
Hafıza: 8 GB RAM
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7870 veya Nvidia GeForce GTX 660
Ekran Kartı Hafızası: 3GB
Sabit Disk: 30 GB boş alan