HDD sorunlu mu?

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar çok özür diliyorum herkezden adminlerdende.. Ama yazmak zorundayım. İlgili bölümde kimse olmadıgından acil cevap almak istiyorum. Lütfen affedin. konuma geçmek istiyorum .
Arkadaşlar geçen gün işlemci anakart ve ram aldım.
İşlemci AMD fx 6300 Anakart M5a97 le r2.0 Ram Kingston 1333 ghz 2 gb Ekran kartıasus gt630 2 gb 128 bit.
Şimdi arkadaşlar gecen gun bf 4 yukledım fps cok az . donmalar oluyor. ama bakıyorum sistemime bi sorun yok hani full + full olmasada bazı ayarları medıum yaparak oynamam lazım. ama oda yok. harddiskim desen mause ile neye tıklasam bi bagırmalar bi kütür kütür etmeler. bazen düşünüyorum acaba hdd mı sorunlu. oyunu okurken işlemcinın hızına yetişemedigi icin donmalar ve fps düşmesine mi neden oluyor.
Sorunum neden fps düşüyor. ve neden hdd her mause nin tıkında cok kütür kütür ötüyor. Örn: googleye tıkladım bi kütürr sesler . aklınıza gelebilicek her tıklayışta
sad.gif
(: yardım edin beyler lütfeeeenn

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar çok özür diliyorum herkezden adminlerdende.. Ama yazmak zorundayım. İlgili bölümde kimse olmadıgından acil cevap almak istiyorum. Lütfen affedin. konuma geçmek istiyorum .
Arkadaşlar geçen gün işlemci anakart ve ram aldım.
İşlemci AMD fx 6300 Anakart M5a97 le r2.0 Ram Kingston 1333 ghz 2 gb Ekran kartıasus gt630 2 gb 128 bit.
Şimdi arkadaşlar gecen gun bf 4 yukledım fps cok az . donmalar oluyor. ama bakıyorum sistemime bi sorun yok hani full + full olmasada bazı ayarları medıum yaparak oynamam lazım. ama oda yok. harddiskim desen mause ile neye tıklasam bi bagırmalar bi kütür kütür etmeler. bazen düşünüyorum acaba hdd mı sorunlu. oyunu okurken işlemcinın hızına yetişemedigi icin donmalar ve fps düşmesine mi neden oluyor.
Sorunum neden fps düşüyor. ve neden hdd her mause nin tıkında cok kütür kütür ötüyor. Örn: googleye tıkladım bi kütürr sesler . aklınıza gelebilicek her tıklayışta
sad.gif
(: yardım edin beyler lütfeeeenn

beyler cevabı olan yokmu lütfen yardımcı olun :(

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Artık yeni sistemlere hdd'ler yetişemiyor pek. Benim laptopta da canavar gibi donanım var ama hdd 2 puan aşağı çekiyor sistemi. Hdd 5400rpm mi? Eğer öyleyse ya 7200rpm alın ya da ssd alın.

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
7200 rpm 400 gb seagate harddisk ama tuhaf bi kütürdü sesi var. oyunlarda etkisi var mı. bu fps olsun oyun hızı olsun oyunlardakı kasmalar olsun. ya sistem ordada . fx 6300 m5a97 le r2.0 anakart gt630 ekran kartı. hani donmaması lazım. niye boyle yapıyor...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
7200 rpm 400 gb seagate harddisk ama tuhaf bi kütürdü sesi var. oyunlarda etkisi var mı. bu fps olsun oyun hızı olsun oyunlardakı kasmalar olsun. ya sistem ordada . fx 6300 m5a97 le r2.0 anakart gt630 ekran kartı. hani donmaması lazım. niye boyle yapıyor...

Elbette olur etkisi. Hdd arızalı olsa bilgisayar hiç açılmaz. Kütür kütür ses gelmesine bi anlam veremedim ama çok zorlanıyor olabilir. Ssd almanızda fayda var o vakit. Bf4 oyunu çok ciddi sistem gerektiriyor. Siz bakmayın oyun cd kutularının üstünde yazanlara. O değerler en kötü görüntü kalitesine göre yazılıyor. Yani bütün efektleri kapatacaksın. Kaliteyi en düşüğe çekeceksin öyle oynayacaksın onların bahsettiği sistem gereksinimleriyle.

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Normallere bakıldıgında söylemiş olduğum sistemle high görürmüyüm. yada bazı ayarlarını medıuma cekerek ...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Normallere bakıldıgında söylemiş olduğum sistemle high görürmüyüm. yada bazı ayarlarını medıuma cekerek ...

O kadar bilemem. Hiç yüklemedim, denemedim, oyunu da hiç araştırmadım. Tek bildiğim, oynayan arkadaşlardan duyduğum daha doğrusu, çok ciddi sistem istediği. Bi arkadaş 28fps'ye kadar düşüyor demişti. Aynı sistemde daha rahat bf3 oynamış arkadaş.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Full HD de imkan yok. 1280x720 değerlerde custom settings olarak genelde texturelar medium geri kalanlar high olacak şekilde 35-40 fps ile oynarsın.

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Anladım arkadaşlar teşekkür ederim. Tek çare ssd diyorsunuz. Ama ssd de cok pahalı ya. 1 tb lık hdd 150 tl civarı 120 gb lık ssd ler 400 tl cıvarinda. Fark var. :/ çok karışık durum

Beyler isterseniz ilgili kişilere, anlayan kişilere bi video çekip atabilirim. yani sesin ne kadar çok oldugunu sizde görün her tıklayışta gelen o sesi sizde anlayın. :(

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Arkadaşım sorun SSD'de filan değil. RAM'in kaç? 2 GB ise bu oyunu neredeyse oynayamaz, hale gelirsin, 4 GB ise başka hiçbir program açmamalısın ve bu durumda bile güçlükle oynarsın. 8 GB ve yukarısı lazım bu oyun için... Düzelteyim oynarsın ama hard diski virtual memory olarak kullanacağı için oyun böyle arada takılmalar yapar....

RAM'in eğer yukarıda yazdığın gibi 2 ise RAM al. 4 ise 8'e çıkar. 8 ve yukarısı sözkonusu ise Virtual Memory'yi tüm harddisklerde kapat... ve çözünürlüklerde ve özelliklerde olabildiğince cimri ol. Bu durumu çözer... Oyun çok güzel ama maalesef durum bu...

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım sorun SSD'de filan değil. RAM'in kaç? 2 GB ise bu oyunu neredeyse oynayamaz, hale gelirsin, 4 GB ise başka hiçbir program açmamalısın ve bu durumda bile güçlükle oynarsın. 8 GB ve yukarısı lazım bu oyun için... Düzelteyim oynarsın ama hard diski virtual memory olarak kullanacağı için oyun böyle arada takılmalar yapar....

RAM'in eğer yukarıda yazdığın gibi 2 ise RAM al. 4 ise 8'e çıkar. 8 ve yukarısı sözkonusu ise Virtual Memory'yi tüm harddisklerde kapat... ve çözünürlüklerde ve özelliklerde olabildiğince cimri ol. Bu durumu çözer... Oyun çok güzel ama maalesef durum bu...

Açıklaman gayet iiyiydi dostum. Ram 2gb sıkıntı olabilir dogrudur. Onu yükseltirim sorun değilde. Hdd nin bu kadar oyuna girdigimde ses çıkarması insanın kafasında bi kuşkuya yer açıyor. Tamam ramı anladık az oldugundan dolayı kasar. ama hdd ye ne oluyor :D kendi kendine kasılıyor :D hemde öyle böyle değil. hd tune ile error scanner yaptım sorun yok ama . bilemiyorum ya. canımı sıkmaya başladı.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben o 2GB Ekran kartı diye okuyorum. Sonra bi 2GB daha varmış tapatalkta gözümden kaçmış arkadaş demese hiç farkında değilim. 2GB ram ile elbette çalışmaz bu oyun. Benim laptopta bile i7 2670QM 2,2ghz 8 çekirdek işlemci , 8GB ram, 2GB ATI HD ekran kartı var ama kaldıracağını düşünmüyorum.

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben o 2GB Ekran kartı diye okuyorum. Sonra bi 2GB daha varmış tapatalkta gözümden kaçmış arkadaş demese hiç farkında değilim. 2GB ram ile elbette çalışmaz bu oyun. Benim laptopta bile i7 2670QM 2,2ghz 8 çekirdek işlemci , 8GB ram, 2GB ATI HD ekran kartı var ama kaldıracağını düşünmüyorum.

Çalışmasını geçtim açılıyor oynanıyor sıkıntı yok ama :) sadece fps düşük full ayar full görüntü. sadece şöyle bi oranlama yaptım. fps düştüğü zaman tam o arada hdd çoşuyo kendini kaptırıyo kütüüüüüürr kütür sesler. fps artıyor hdd de çıt yok. :) buna ne dersiniz

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Çalışmasını geçtim açılıyor oynanıyor sıkıntı yok ama :) sadece fps düşük full ayar full görüntü. sadece şöyle bi oranlama yaptım. fps düştüğü zaman tam o arada hdd çoşuyo kendini kaptırıyo kütüüüüüürr kütür sesler. fps artıyor hdd de çıt yok. :) buna ne dersiniz

Teknolojinin gariplikleri :P

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Parçalıcam herşeyi birazdan :D

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Açıklaman gayet iiyiydi dostum. Ram 2gb sıkıntı olabilir dogrudur. Onu yükseltirim sorun değilde. Hdd nin bu kadar oyuna girdigimde ses çıkarması insanın kafasında bi kuşkuya yer açıyor. Tamam ramı anladık az oldugundan dolayı kasar. ama hdd ye ne oluyor :D kendi kendine kasılıyor :D hemde öyle böyle değil. hd tune ile error scanner yaptım sorun yok ama . bilemiyorum ya. canımı sıkmaya başladı.

Oyun minimum 4 GB RAM istiyor. 4 GB RAM ile ancak oynanabiliyor. Bilgisayar eğer hafıza yetersizse, ihtiyacı olan hafızayı hard disk üzerindeki Sanal hafızayı yani Virtual Memory'yi kullanarak giderir. Bu yüzden HDD bol bol çalışmak zorunda kalıyor ve FPS düşüyor. Hard diskte sorun var mı dersen, bilmem bilemem, ama senin sorununun nedeni hard disk değil onu açık ve net söyleyebilirim.

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,647
HDD eskiyse yük altında kaldığı zaman gürültü çıkarabilir bizdede 320gb lik Seagate vardı böyle gürültüler eşliğinde 6 ay yaşadı

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok çok teşekkür ediyorum arkadaşlar hepinize. Yardımcı olan arkadaşlarım iyiki varsınız. Falcon arkadaşımın dediği üzere ramları yükseltmem gerekiyor ozaman. Sağolasınız arkadaşlar

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oyun minimum 4 GB RAM istiyor. 4 GB RAM ile ancak oynanabiliyor. Bilgisayar eğer hafıza yetersizse, ihtiyacı olan hafızayı hard disk üzerindeki Sanal hafızayı yani Virtual Memory'yi kullanarak giderir. Bu yüzden HDD bol bol çalışmak zorunda kalıyor ve FPS düşüyor. Hard diskte sorun var mı dersen, bilmem bilemem, ama senin sorununun nedeni hard disk değil onu açık ve net söyleyebilirim.

kardeşim bu dediğinden sonra dün bayağı araştırma yaptım fakat dogru bı bilgiye ulaşamadım. Şimdi dedigine gore harddıskin o kadar calısmasının sebebı ram. virtual memory denen yerı cok kullanıyor. ve ramı yukselt dıyorsun. Peki gel gelelim konuya. Ben Ramı 2 den 4 e cıkardıgımda yada 2 den 6 ya cıkardıgımda oyunlardakı kasılmalarda fark gorucek mıyım ?

twisterpolat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım senin ilk önce ram i değiştirip 1 adet ripjaws 2x4gb kit alman gerekiyor,bunları takıp denersin eğer fps değerin halen düşük olursa 1 adet OCZ 120gb ssd hdd alıp takarsın (piyasa değeri 300 tl civarı) ve diğer mevcut olan hdd de data &yedekleme amaçlı kullanırsın.Sorunun çözülmüş olur.

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım senin ilk önce ram i değiştirip 1 adet ripjaws 2x4gb kit alman gerekiyor,bunları takıp denersin eğer fps değerin halen düşük olursa 1 adet OCZ 120gb ssd hdd alıp takarsın (piyasa değeri 300 civarı) ve diğer mevcut olan hdd de data &yedekleme amaçlı kullanırsın.Sorunun çözülmüş olur.

illa da ssd mi diyosun. Yani hdd ile olcak iş değil mi bu. Yani bu 2 gblıgın aynısını alıp 4 e tamamlasam olmaz mı sen bana o ramları önerdin

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Doğru bilgi benim vermiş olduğum bilgi, geri kalan SSD tavsiye eden arkadaşların -bir halttan- anlamadığını düşünüyorum. SSD takarsan ve virtual memory SSD'de oluşturulursa elbette performans artışı yaşarsın. Ama en görünür şekilde en doğru artış RAM'in 4, daha da iyisi 8 GB'a çıkması ile sağlanır. Bu arada senin bilgisayarının 64 bit olmadığını düşünüyorum bu yüzden 6 GB takmanın bir anlamı olmayacaktır. En fazla 4 GB RAM kullanabilirsin, ne kadar RAM takarsan tak...

Aslında o bilgisayar ile BF 4 oynama çaban da takdire şahan, 16 GB RAM ile oynayıp, performans probleminden bahsedenlerin bir kulüp kurduğu bir oyundur BF4...