Hdd bölmek yardim

fiskelek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni hdd aldim bilgisayarima taktim varollan hdd sökmedim tabi yeni hdd biçimlendirdim ntfs olarak şimdi bunu bölmek istiyorum nasil bölerim?

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bölme programları var bunun dışında format atarken de disk bölümlendirebiliyoruz diye biliyorum.

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
işletim sistemini kurarken zaten varolan bölümleri görebiliyorsun. istediğini siliyorsun, (eğer boş alan varsa) yeni bir alan oluşturabiliyorsun ve boyutu ve sayısı sana bağlı.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Windows üzerinden başka bir program kullanarak bölüm oluşturmak pek iyi sonuçlar vermiyor. Xp cd si ile yeniden format atarak yeni Hdd ni bölümlendirebilirsin.. yada bulabilirsen fdisk cd si bulup format atmadanda bu işlemi yapabilirsin

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Windows üzerinden başka bir program kullanarak bölüm oluşturmak pek iyi sonuçlar vermiyor. Xp cd si ile yeniden format atarak yeni Hdd ni bölümlendirebilirsin.. yada bulabilirsen fdisk cd si bulup format atmadanda bu işlemi yapabilirsin

Evet sana katılıyorum... Ben bu şekilde bölmüştüm bilgisayarı yeniden başlattığımda işletim sistemi çöktü.... Yazık oldu... İşletim sistemi üzerinde bölmek hoş olmuyor...

speirs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1- Bilgisayarıma Sağ Tık la
2- Yönet seçeneğini seç
3- Açılan pencerede sol tarafta DEPOLAMA var tıkla
4- Disk Yönetimi ne tıkla
5- Disk yönetimine tıkladığında, açılan pencerenin sağ tarafında bilgisayarındaki dahili parçaları göreceksin (HDD, CD-rom yada DVD-rom)
6- Yeni Hdd ne sağ tıkla ve Biçimlendir seçeneğine tıkla
7- Kaç parçaya bölmek istiyorsan boyutunu yazarak bölme işlemini ve biçimlendirme işlemini gerçekteştir.

HDD bölmek için format atmana gerek yok, en azından ben öyle yapıyorum ve bir sorun yaşamadım.