Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
işletim sistemini kurarken zaten varolan bölümleri görebiliyorsun. istediğini siliyorsun, (eğer boş alan varsa) yeni bir alan oluşturabiliyorsun ve boyutu ve sayısı sana bağlı.
Windows üzerinden başka bir program kullanarak bölüm oluşturmak pek iyi sonuçlar vermiyor. Xp cd si ile yeniden format atarak yeni Hdd ni bölümlendirebilirsin.. yada bulabilirsen fdisk cd si bulup format atmadanda bu işlemi yapabilirsin
Windows üzerinden başka bir program kullanarak bölüm oluşturmak pek iyi sonuçlar vermiyor. Xp cd si ile yeniden format atarak yeni Hdd ni bölümlendirebilirsin.. yada bulabilirsen fdisk cd si bulup format atmadanda bu işlemi yapabilirsin
Evet sana katılıyorum... Ben bu şekilde bölmüştüm bilgisayarı yeniden başlattığımda işletim sistemi çöktü.... Yazık oldu... İşletim sistemi üzerinde bölmek hoş olmuyor...
1- Bilgisayarıma Sağ Tık la
2- Yönet seçeneğini seç
3- Açılan pencerede sol tarafta DEPOLAMA var tıkla
4- Disk Yönetimi ne tıkla
5- Disk yönetimine tıkladığında, açılan pencerenin sağ tarafında bilgisayarındaki dahili parçaları göreceksin (HDD, CD-rom yada DVD-rom)
6- Yeni Hdd ne sağ tıkla ve Biçimlendir seçeneğine tıkla
7- Kaç parçaya bölmek istiyorsan boyutunu yazarak bölme işlemini ve biçimlendirme işlemini gerçekteştir.
HDD bölmek için format atmana gerek yok, en azından ben öyle yapıyorum ve bir sorun yaşamadım.