Hdd Bazen İşlem Yapmıyor :(

badboyibo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bi sorunum var aylardır çözemedim garantiye gitti geldi yine olmadı .. hdd bazen durduk yere işlem yapmayı kesiyor işlem ışşıgı sönüyor ve 25-30 saniye bekledikten sonra geri düzeliyor işlem ışşığı tekrar yanmaya başlıyor.. işlem yapmadığı sıradada müzik felan çalıyo mouse klavye felan hepsi çalışıyor ama uygulama acamıyorum baze format atarkende sönüyor işlem ışşığı sonra 30 saniye sonra geri düzeliyor kopyalama yaparken felanda öyle duruyor 30 saniye sonra geri devam ediyor.. yani bi işlem yapmıyor işlem ışşığı yanmaya başladıktan sonra geri normale dönüyor hdd dir dedim garantiye gitti yenisi geldi yine aynı ramdendir dedim yeni ram aldım yine aynı ekran kartındandır dedim değiştirdim yine aynı.. sıcaklıklar normal ısınma felan yok fanlarda normal çalışıyor toz felanda yok içindeki aprçaları neyi hep kontrol etim sorunu bi türlü bulamadım formatmış neymiş yapmadığım bişey kalmadı hala sorunu çözemedim.. garip bi problem anlayamadım işlem ışşığı sönünce işlemler duruyor hdd kendi kendine kesiyor işlemleri bi anda .. anlamadım.. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Kasanın güç kaynağından olmasın veya kablolardan ? Ondan değilse anakarttandır.

orionuke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartını da kontrol et. Anakart üzerine başka bir HDD takıp bir süre kullanmayı dene. Sorunlu olduğunu düşündüğün HDD'yi de başka bir Anakart üzerinde çalıştır, belki sorunun nerede olduğunu anlamana yardımcı olabilir.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bence O HDD arızalı değiştirmişsin ama biz bi HDD'yi tam 4 kere gönderdik sürekli aynısı ile değiştirdiler hep arızalı çıktı usandık artık dedik.son bidefa daha gönderdik bu seferki sağlam çıktı bencede senin HDD'de arızalı istersen bir daha gönder.Arkadaşın dediği gibi kablolarıda kontrol Power Suppy'de olabilir küçük bi ihtimal ama değişik bir Power Supply takıp denemeni öneririm.