HD 6510'a Nasıl Overclock Yapılır ? Bir Sıkıntı Olur mu ?

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bu konuda pek bilgim yok. Nasıl overclock yapılır bilmiyorum. Sanırım performans için iyi oluyormuş. Biraz bilgi verebilir misiniz ? Bu ekran kartına nasıl overclock yapabilirim?

cancan12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl yapıldığını bilmiyorum fakat riskli bir işlemdir

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
HD 6510 kartı 6000 serisine ait olmayan bir karttır. Aslında etiketleri değiştirilmiş Radeon HD 5550 kartlarıdır. Bu kartı direk çöpe atıp yeni bir grafik kartı almanızda varda var. AMD kalitesini her zaman ki gibi konuşturmuş. Bu kartın maliyeti özellikle GASPer gibi limited firmalarına çok cüzi bir fiyata pazarlanmakta bu yüzden bu tür grafik kartlarını kullanıyorlar. Bütçenize göre grafik kartı önerebilirim.

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
HD 6510 kartı 6000 serisine ait olmayan bir karttır. Aslında etiketleri değiştirilmiş Radeon HD 5550 kartlarıdır. Bu kartı direk çöpe atıp yeni bir grafik kartı almanızda varda var. AMD kalitesini her zaman ki gibi konuşturmuş. Bu kartın maliyeti özellikle GASPer gibi limited firmalarına çok cüzi bir fiyata pazarlanmakta bu yüzden bu tür grafik kartlarını kullanıyorlar. Bütçenize göre grafik kartı önerebilirim.
Aslında gtx750ti alacaktım. Kartın durumunun farkındayım :( Ancak eve dönerken telefonum düştü ve üzerinden araba geçti. Bu durumda yeni telefon almak zorunda kalıyorum. Elimdeki para telefona gidecek yani :( Bunun içinde ufacıkta olsa biraz daha iyi performans için uğraşıyorum :/

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Overclock riskli midir sizce ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Aslında gtx750ti alacaktım. Kartın durumunun farkındayım :( Ancak eve dönerken telefonum düştü ve üzerinden araba geçti. Bu durumda yeni telefon almak zorunda kaldıyorum. Elimdeki para telefona gidecek yani :( Bunun içinde ufacıkta olsa biraz daha iyi performans için uğraşıyorum :/

Gelmiş olsun. Overclock bilinçli bir şekilde yapıldığı zaman bir sorun çıkarmaz. Ama o karta yaparsan ekran renk renk olur. O karta oc yapman hiç sağlıklı olmaz.

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Teşekkür ederim :D Hocam peki oyunlarda fps arttırabilmek için yapabileceğim şeyler var mı ?

Ekran kartını iyice temizle fanını yağlı kontak spreyiyle yağla. Çipin kurumuş termal macununu iyice temizleyip yeni termal macun sür. Format at gereksiz servis ve gereksiz başlangıç öğelerini devre dışı bırak. Asla gamebooster yazılımlarını kullanma. Çok fayda etmeyecektir ama güvenli modda MyDefrag ile System Disk Monthly birleştirmesini uygula. İşlemcininde termal macununu değiştirebilirsin stok fana biraz bakım yapmalısın.

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ekran kartını iyice temizle fanını yağlı kontak spreyiyle yağla. Çipin kurumuş termal macununu iyice temizleyip yeni termal macun sür. Format at gereksiz servis ve gereksiz başlangıç öğelerini devre dışı bırak. Asla gamebooster yazılımlarını kullanma. Çok fayda etmeyecektir ama güvenli modda MyDefrag ile System Disk Monthly birleştirmesini uygula. İşlemcininde termal macununu değiştirebilirsin stok fana biraz bakım yapmalısın.

Tamamdır teşekkür ederim :D

Hocam fazla soru oldu ama :) MyDefrag'ı anlatabilir misiniz ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tamamdır teşekkür ederim :D

Hocam fazla soru oldu ama :) MyDefrag'ı anlatabilir misiniz ?

Başarılı bir disk birleştirme yazılımıdır. Disk yüzeyi iç kısımdan dış kısımlara doğru genişlediği için iç kısıma yazılmış dosyalar daha hızlı açılır, okunur, yazılır ve erişilir. Disk birleştirme yazılımlarının temeli dosyaları mümkün olduğunca diskin ilk bölümlerine yazmaktır. Birbirine yakın olan dosyalar disk kafasının işini kolaylaştırdığı için disk kafasının kat ettiği alan daha az olur ve performansı üst düzeye çıkartır.

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Başarılı bir disk birleştirme yazılımıdır. Disk yüzeyi iç kısımdan dış kısımlara doğru genişlediği için iç kısıma yazılmış dosyalar daha hızlı açılır, okunur, yazılır ve erişilir. Disk birleştirme yazılımlarının temeli dosyaları mümkün olduğunca diskin ilk bölümlerine yazmaktır. Birbirine yakın olan dosyalar disk kafasının işini kolaylaştırdığı için disk kafasının kat ettiği alan daha az olur ve performansı üst düzeye çıkartır.
Peki nasıl uygulayacağım ? :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Peki nasıl uygulayacağım ? :)

MyDefrag yazılımını indireceksiniz kuracaksınız. Güvenli moda alacaksınız ve aşağıdakileri uygulayıp çalıştır diyeceksiniz.

bGr1rqk.png

DEPO sürücülerini birleştirmenize gerek yoktur. İlla birleştireceğim diyorsanız Data Disk Monthly yapacaksınız.

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
MyDefrag yazılımını indireceksiniz kuracaksınız. Güvenli moda alacaksınız ve aşağıdakileri uygulayıp çalıştır diyeceksiniz.

bGr1rqk.png

DEPO sürücülerini birleştirmenize gerek yoktur. İlla birleştireceğim diyorsanız Data Disk Monthly yapacaksınız.

Hocam gerçekten yardımcı oldunuz bugün çok teşekkür ederim :D

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
System Disk Monthly birleştirmesini ayda bir yapmanızı tavsiye ederim. Abartmamakta fayda var
Hocam işlem devam ediyor ancak yerel disk C de 100-200 gb boş yer varken şimdi 17 gözüküyor. Bununla bir ilgisi var mıdır ? Lütfen bir bakın :(

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hocam işlem devam ediyor ancak yerel disk C de 100-200 gb boş yer varken şimdi 17 gözüküyor. Bununla bir ilgisi var mıdır ? Lütfen bir bakın :(

Düzelecek o hızlı defrag için biraz disk alanı gerekiyor. Bu arada güvenli modda yapmanızı söylemiştim en sağlıklı olan güvenli moda alıp defrag yapmaktır. Ayrıca defrag yaparken başka işlem yapmanız pek sağlıklı olmaz.

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Düzelecek o hızlı defrag için biraz disk alanı gerekiyor. Bu arada güvenli modda yapmanızı söylemiştim en sağlıklı olan güvenli moda alıp defrag yapmaktır. Ayrıca defrag yaparken başka işlem yapmanız pek sağlıklı olmaz.
Peki hocam bekliyorum. Tekrar boş alan açılır sanırım :)