Hazır Bilgisayar mı Toplama Bilgisayar mı İyidir?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Arkadaşlar alacağım bilgisayar freedos olarak gelecek, işletim sistemi öneriniz ve nasıl yükleyebileceğim hakkında ki görüşleriniz nelerdir? biraz ön araştırma yaptım
Oyun oynamayacaksanız sadece nette dolaşmak ofis programları ve gündelik işler için Linux tabanlı bir sistem işinizi çok rahat görür.

Yasinalan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Bilgisayar olurda oyun olmaz mı ? Mümkün değil sanırım :D

06bozkurtum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Oyun oynamayacaksanız sadece nette dolaşmak ofis programları ve gündelik işler için Linux tabanlı bir sistem işinizi çok rahat görür.
Linux da her mok var anlıyana..ama Windows işletim sistemine alışan buna alışması hayli zor ki..sizde hiç oyun deneyimi yaşamamışınız..oysa oyunda dahil açık kaynak her şey dolu..
--- Gönderi Güncellendi ---
Arkadaşlar alacağım bilgisayar freedos olarak gelecek, işletim sistemi öneriniz ve nasıl yükleyebileceğim hakkında ki görüşleriniz nelerdir? biraz ön araştırma yaptım
Windows yüklüyecekseniz tabiki Windows 10 dan şaşmayacaksınız..ötesine gerek yok..googlede araştırın bulursunuz usb den yüklemede yapar,gerekirse crack larsınız..

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Linux da her mok var anlıyana..ama Windows işletim sistemine alışan buna alışması hayli zor ki..sizde hiç oyun deneyimi yaşamamışınız..oysa oyunda dahil açık kaynak her şey dolu...
10 senelik Linux kullanıcısıyım zaten. Yalnız bu soruyu soran bir kişininde oyun oynayacaksa linuxta nasıl olur bileceğini sanmıyorum herşeyi Windows'a göre düşüneceğinden ve sonunda başarısız olursa Linux'u kötüleyeceği gayet tahmin edilebilir. Ayrıca şuda herkesce malum ki her oyun Linux için destek vermiyor. Wine ise yeterli performans sağlamıyor.

Yasinalan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar bilgisayar toplama konusunda bu forumda yardım eden arkadaşların da sayesinde iyi kötü bir şeyler öğrendim, hazır toplanmış bir bilgisayar almak istiyordum ama malum dolar sürekli değiştiğinden fiyat artıp duruyor. Aynı özelliklerde farklı markaların daha ucuz bileşenlerini almak ne kadar doğru olur sonuçta hepsi garanti kapsamında , aynı anakart a markada 250 iken b markada 200 mesela, ben bütün bileşenleri tek tek en ucuz bulduğum yerden almak istiyorum ne dersiniz?

Asdgjgfff

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
FBCA61F0-DD5F-428D-A511-304010A9044B.png

---- Mesajlar birleştirildi ----

Elimde bunlar var toplama bilgisayar yapmak istiyorum hangilerini atayım yerine neler almalıyım

Son düzenleme:

yakuup1994

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba. Benim i7 4770 4.Nesil İşlemci Var
ECS ANAKART ddr3 1150pin 1600Mhz Var
8Gb Ram 1600Mhz Var
4gb 128bit Ddr5 Ekran Kartı Taksam
Kasma Yaparmı Acaba
Acill bi Yardımcı Olabilirseniz Memmun Olurum

Fettah ylcn

Asistan
Reaksiyon puanı
48
Hocam pc nin türü, yapacağınız işleme bağlı.
Eğer film, proje, yüksek lisans, internet, sosyal medya veya benzeri işlemler için kullanacaksanız, birçok bütçeye uygun pc bulabilirsiniz.
Ama eğer ilerde oyun veya benzeri yüksek programları açma istiyorsanız toplama parçaları daha gazla öneririm.
Lakin hazır pc nin taşınıabilir olması müthiş bir avantaj ama yüksek programları çalıştırmak istiyorsaız bütçeyi geliştirmeniz gerekiyor. Toplama olanda ise bütçeye uygun parçalar bulabilir ve birçok işlem yapabişirsiniz. Fakat en büyük dezavantajı ise taşınılamaz olmaları.