- Reaksiyon puanı
- 2,683
Merhabalar, birisi kedisi hamile olduğu için kedisini sahiplendirmek istiyordu ve eğer sahiplendiremezse dışarıya atacaktı, bir tanıdığımız bu kediyi sahiplenip yavrusu olduktan ve büyüdükten sonra bu kediyi başkasına sahiplendirmişti. Sahiplendirdiği kişi ise kısa süre bakmış ve dışarıya atmış, nasıl öğrendiniz derseniz bugün tanıdığımız kişi kardeşi ile bize gelmişti ve kardeşi dışarıya çıkmıştı, fazla geçmeden telefonla arayıp yolda sahiplendirdikleri kediyi gördüğünü söyledi ve getirdi. Sahiplenen kişinin evi buraya yaklaşık 5-6KM uzaklıkta, belli ki tekrar dönmesin diye uzak bir yere getirmişler. Tanıdığımız kişi bu kıza mesaj atıp kedinin fotoğrafını istedi, cevap olarak kediyi dayısına verdiğini söyledi bu durumda dayısından kedinin fotoğrafını çekip kendisine atmasını istemesini söyledi cevap ise tam olarak "Hayır" oldu ve engelledi. Ev ortamında büyümüş bir hayvanı dışarıya atmak diye bir şey olabilir mi? Bir veteriner veya hayvan forumu ile paylaşmak varken neden sokağa atarsın bu kadar mı vicdan ve zeka yoksunu olunur? Bu ve bunun gibi insanları Allah bildiği gibi yapsın, okullarda çocuklara hayvan sevgisi dersi de verilmeli ki gelecek nesil böyle cahiliye döneminde kalmış vicdan dersi almamış insanlarla karşılaşmasın. SDN'de bu tip insanların olacağını zannetmem ama olur da sağdan soldan bu konuya denk gelen olursa diyorum ki; Eğer hayvan sahiplenmek istiyorsanız ve bir hayvan bulmuşsanız bu hayvanın sorumluluklarını yerine getirip getiremeyeceğinizi kendinize 4-5 defa sorun, hem uyumadan önce hem uyandıktan sonra bu kararınızı defalarca kez sorgulayın. Kedi alayım biraz mıncıklayayım tuvaletini temizlemeyeyim mamasını suyunu tazelemeyeyim hevesim geçince sokağa atayım diye bir şey olabilir mi? Geçerli bir mazeret olmadıkça başkasına sahiplendirmek de yanlış bir şey, kendinizi o hayvanın yerine koyun o hayvan kime sadık kalacak? Elimde iki tane kedi var bir tanesi sokaktan geldi diğeri 4-5 tane farklı ev dolaşarak geldi, bir önceki sahibinin annesi astım hastası olduğu için mecburi olarak sahiplendirdi ve sağolsun sürekli sorar fotoğrafını ister, kim ne derse desin bu iki kedinin son sahibi benim.
Olayın kahramanını merak eden olur diye alt tarafa fotoğraflarını koyuyorum, veterinere haber verdik sahiplendirmek için yardımcı olacak eğer Kahramanmaraş içerisinde birileri çıkarsa verebiliriz, sahibi haklı olarak ve olması gereken olarak arada bir fotoğrafını isteyebilir. Sahiplendirilene kadar bizim yaramazlarla kalacak.
Olayın kahramanını merak eden olur diye alt tarafa fotoğraflarını koyuyorum, veterinere haber verdik sahiplendirmek için yardımcı olacak eğer Kahramanmaraş içerisinde birileri çıkarsa verebiliriz, sahibi haklı olarak ve olması gereken olarak arada bir fotoğrafını isteyebilir. Sahiplendirilene kadar bizim yaramazlarla kalacak.