Haydi İlk Bilgisayar Anılarımızı Anlatıyoruz

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
156 , 155 çevirmeli hatlar vardı format atmak şimdiki kadar kolay değildi gircen komut ekranına orda format c: yazcan bir ton komut vardı güzel günlerdi :D çok ağzım yandı 155 ve 156 nolu hatlardan ah ah :D
:) paket internetler vardı. Mesela eczaneye bir müşteri gelirdi. Eğer internete bağlanmak gerekiyorsa aç oğlum ordan bir paket hop internetteyiz çabuk bitir işini hemen kapat :) zaman yedikçe paket bitiyor.

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
:) paket internetler vardı. Mesela eczaneye bir müşteri gelirdi. Eğer internete bağlanmak gerekiyorsa aç oğlum ordan bir paket hop internetteyiz çabuk bitir işini hemen kapat :) zaman yedikçe paket bitiyor.

ixir cem yılmaz oynuyordu reklamında :D

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Winamp'ta çalma listesini kaybedince bilgisayarda sorun oluştu sandım ve Winamp'ta girebildiğim her yere girdim. Bu arada D sürücüsü kavramını da öğrenmeye başladım. O günden beri ince ayarlar yapmayı severim. :D

İhtiyar-1

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ms Dos ile çalışan bilgisayar hiç görmedim hele isimlerini duymadığım cd64 mü ne onlar varmış valla okuyunca çok şaşırdım :) Benim zamanımda tam hatırlamıyorum ama 98 vardı. Üniversiteli bir abi oyun yüklemişti en çokta tom ve jerry oynardık sonra prensesi kaçıran bir adam vardı sarışın kılıçlı onu çok oynardım :D

Bir keresinde de bilgisayarı yapmak için aldım çalıştırmamla kasadan bir ateş çıktı ödüm kopmuştu ama hala nereyle uğraştığımı hatırlamıyorum :D

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İlk bilgisayarım windows 98'di.
Bilgisayar mühendisi olan amcama bilgisayarımıza windows xp'nin adını bilmediğimden dolayı yüklemesi için aynen şunu diyordum :
amca hani bi çeşit tema varya hani kapatma düğmesi kırmızı olanından, üst pencere çubukları mavi oluyo ya hani, ondan yüklesene?

İlk oynadığım oyun ise komşumuzun bilgisayarında sega emülatörü vardı ordan atari oyunları oynuyordum :)
Ondan sonra moto race vardı
DAVE vardı
quake falan..

Ama en ağır olanı şuydu, henüz bilgiisayar almadan önce, bilgisayar gördüğümde klavyede space tuşuna basıldığında "yarış oyunu"nun açıldığını zannediyordum, artık ne alakaysa O.o

Hatta bi keresinde babam işyerinden aramıştı aynen şunları demişti, "oğlum internette virüs varmış, bilgisayarı kapat fişi de çek bulaşmasın" demişti, o gün boyunca fişi çektim açmadım bilgisayarı.. üstelik internet bile yokken.. :D :D

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benimde birkaç anım var :)
İlk önce yeni bi bilgisaray almıştık ve çok sevinçliydim sabah bilgisaraya otururdum akşam uyumaya zor götürürlerdi.Tabi bu gün içersinde insanın tuvaleti geliyor bende sırf bilgisaraya birisi oturur diye direk altıma yapıyordum. :D
İkincisi olanda oyun açtığımda yükleniyor yazısı çıkarya babamda sakın bilgisaraya birşey yükleme derdi o günden sonra oyun oynamayı bırakmıştım :D
Son olarakta küçükken bir dvdye 10 tane oyun attım diye seviniyordum meyersem o kısayolmuş evdeki bilgisaraya takınca öğrendim. :D

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ilk kullandığım bilgisayar 92-93 yıllarındaydı. üzerinde ms-dos benzeri bir işletim sistemi vardı ancak komutlar ve klavye yapısı macintosh a benziyordu. bilgisayarda hiçbir program yüklü değildi. kullanmak istediğiniz program yada oyunun disketini taktığınızda kullanabiliyordunuz.

useryok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İlk blgisayarla tanışmam 1996 yılında lise 1 de olmuştu. Okula bilgisayar lab. kurulmuştu ve ilk derse biz giriyorduk. Bir gün önceden bize ayağımıza galoş takmamızı söylediler. Ayrıca 1 adet disket istemişlerdi. Disketin modelini herkes defterine yazmıştı yanlış birşey almayalım diye. O gün okul çıkışında herkes çarşıya akın etmişti. Kırtasiyelerde disket arıyorduk. Ha bir de hastanelerin acil servislerine gidip galoş istemiştik. Bir gün sonra ayağımızda galoşlarla sınıfa girdik. Bazıları galoş bulamadığı için market poşeti takmıştı. Her bilgisayarın başında iki öğrenci oturuyordu. Sırayla kullanıyorduk. Ben en arkadaki bilgisayarda oturuyordum. Hoca disketleri yuvaya takalım deyince herkes disketleri disket sürücüsüne taktı. Tabii ben disketin VHS kaset gibi tamamen içeri girip kapağının kapanmasını bekliyordum. Disketi itince disket sürücüsünün çıkarma düğmesi de dışarı çıkınca ben bittim dedim kendi kendime, disket sürücüsünün bozulduğunu düşündüm. Ama bir gün boyunca üst düzey güvenlik seviyesinde koruduğum disketi unutmuştum artık. Aklımdan bu bilgisayarı nasıl tamir ettiririz diyordum. Öyle halimiz de iyi değildi hani. Babam duysa ne olurdu. Sonra hoca tek tek sıraları gezerken bizim yanımıza geldi. BEn de söyledim, "hocam ben herhalde bozdum disket içinde kaldı dedim." hoca kısa bir süre beni yedikten sonra bunun normal olduğunu söyledi, nasıl bir oh çektiysem artık. İlk deneyimim böyle oldu. Şimdi bilgisayar mesleğimiz oldu o ayrı konu :)

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
91
Yağmurlu birgündü,
Daha elektrik icat edilmemişti,
Biz de mum ışığında kullanıyorduk.

beylerbeyli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yil 1994 is yerine yazilimlari ile birlikte 5000 Dolara DX386 bir bilgisayar alindi, 1 ay boyunca is yerinde sistem kurulmasi icin (elektrik fisleri vs) bilgisayarci beklendi, bu zaman zarfinda en merakli ben oldugumdan acik olan kartonun en üstünde duran klavyeyi arasi sira heyecanla basardim, icimden insallah bozulmaz derdim, sonra sistem kuruldu, yine bir kac ay günde 1 defa ya mahsus 1 saat falan pc yi acar dos ortamindaki imlecin yanip sönmesini izlerdik, bu arada dos 6.2.2 adindan olsa gerek bir kitap aldim resmen ezberlemistim kitabi o zamanlar, kitabin bana cok faydasi oldu, PW profs. diye diye bir text programi vardi eskilerin word´u. Brix diye akil ve beceri oyunu ve birde kirmizi Ferrraiye benzeyen arabanin oldugu yarisma oyunu vardi. ikinci pc miz pentium 90 di, sanki bir roket di, tamam dedik bu pc bu isyerine bizim emekliligimize kadar yeter, nerde herlhalde 10. pc olmustur :) cünkü ben ayrildigim da 5. alinmisti 10 yil önce...

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
gerçekten bomba bir konu olmuş:) ben de ilk pc kullandığımda siyah beyazdı... mario tarzı bir oyun vardı ama mario değildi ismini de bir türlü hatırlayamıyorum... beni bunlar değilde en cok klavye cezbetmişti... aga ne güzel geliyordu klavye gözüme öyle... sabaha uyanır uyanmaz pc'ye değilde klavyede bir şeyler yazayım diye atlıyordum...

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
gerçekten bomba bir konu olmuş:) ben de ilk pc kullandığımda siyah beyazdı... mario tarzı bir oyun vardı ama mario değildi ismini de bir türlü hatırlayamıyorum... beni bunlar değilde en cok klavye cezbetmişti... aga ne güzel geliyordu klavye gözüme öyle... sabaha uyanır uyanmaz pc'ye değilde klavyede bir şeyler yazayım diye atlıyordum...
O dediğiniz oyun crys olabilir mi ? Ya da ken ?

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Ben de bu maceraya 98'de başladım, dayımgile gittiğim gün oyun oynardım. Ne güzel günlerdi be, şimdi Mageia 1 kurmuş adamım, şu an istemediğim halde Windows 7 kullanıyorum.

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
O dediğiniz oyun crys olabilir mi ? Ya da ken ?

valla yıl 1991-92 idi... hatırlayamıyorum işte adını... oyun siyah beyazdı... Mario-Bross gibi bir ismi vardı ama iki kız kardeşti bunlar... gross diye bir şey vardı sanki içinde... Bir türlü hatırlayamıyorum yaaa... İnsanlar büyütükçe hayalleri küçülürmüş gerçeğinden mi olsa gerek o oyundan aldığım zevki bugünkü oyunların çoğundan alamıyorum...

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Okulda win3.1 ile tanışmıştım bilgisayarla. Ders aralarında boş derslerde saati 25.000TL di galiba takılıyordum. İlk oturumda ona buna tıklayıp painti filan açıp en son X ile sekmeleri kapatmayı henüz bilmediğimden kasadan çat diye kapatınca arkadan gören kızın biri evdedemi böyle kapatıyon diye bozmuştu fena :)
Ben o power tuşunu bulmuşum tek seferde o neden bahsediyo :D

semtia1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben ilk aldığım gün itibariyle kavga ettik :)
sonra boşadım gitti :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ilk internet deneyimimi anlatayım birde, 90 lı yıllar daha türkiye internetle yeni tanışıyor. arkadaşımın abisi koç üniversitesinde okuyordu, bir internet sitesi yapmış. toplandık pc nin başına arkadaşın abisinin sitesine bakıcaz. adresi yazdık beklemeye başladık. sanırım 10-15 dakka beklemiştikki sitenin ana sayfası daha tamda açılmamıştı. arka plana kocaman bir aslan resmi koymuştu. sanırım bu kadar kastırtan da o resimdi...

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Benden evvel bilgisayarla uğraşan abimin tüm söylemlerine rağmen oyunları masaüstünden sildiğimde komple disk üzerinden oyunu kaldıramamız.
Tam bir felaket. Oyunun cd sini ara ki bulabilesin. :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
5 yıl ugrastan sonra babam bana bilgisayar almıştı bayağı fazla para vermistik soylenenden 3 gün sonra gelince eve babam almiyorum geri götürün demisti :( o an ne kadar uzulmustum ağladım diye babamda almayı kabul etti :) ilk anim bu degil ama en önemlisi buydu galiba

RS.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
16 yaşıdayım 3. sınıftan beri bilgisayar kullanıyoruım , ilk bilgisayarım 32MB Ramli bir HP Vectraydı :D Şuan freelance web tasarımcılık yapıyorum :D Heyt be :D

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Xp ile başladım ben. Hocamda w98 li pc vardı arada oradan takılırdım. Buna rağmen bilgisayarı nasıl çökerttim hala anlatamadım. Kurmadığım, denemediğim program kalmazdı. İe nin açılmadığını bilirim ne yaptıysam artık alete :)

O günlerdeki böyle kullanım sonra uzmanlaştırdı beni. Pcnin ilaçları artık emrimdeydi :)
En güzel şey keşfetmek.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Demek ki sinyallar buna dik geliyor, radyo gibi değil :P

northpower

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok enteresan şeyler var harbiden de. ben lisedeyken tanışmıştım bilgisayarlarla. bilgisayar labaratuvarında disket sürücüler bir dönem açıktı. oyunları bilgisayara kopyaladık ama sonra disket sürücüler kapatıldı oyunlar silindi. biz tenefüslerde oynamaya devem ederdik hocamız bulamazdı bir türlü oyunları. disket çalışmıyor oyunları sildim siz nasıl oynuyorsunuz diye. wordün içine oyun dosyalarını sürükleyerek kopyalardık. oynayacağımız zaman masaüstüne çıkarır sonra tekrar worde saklardık. ne akılmış bee.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ilk bilgisayarım alındığında hatırlarım çok çalışmasın ısınır bozulur diye açamıyordum şimdi o halime gülüyorum :D

Vefasiz

Doçent
Reaksiyon puanı
0
6-7 yaşlarında falandım.O zamanlar meşhur SWOS vardı 3 disketle kurulan bir oyun ama deli birşeydi :) Onu oynardım saatlerce hey gidi hey şimdi aradım bulamadım bi türlü oyunu elinde olan varsa bi mesaj atsın hayrına :)

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ben ilk pc ile okulda tanışmıştım o zaman hiç bişey anlamazdık direk oyun yazardım ve oyun oynardım. üstüne de hocalar sanki 10 yıldır pc ile uğraşıyormuşuz gibi bize ram den hdd den bahsederdi :D

IKadavra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk aldıgım zaman klavyesi bozulmştu

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Benim ilk bilgisayarım monokrom ekrandı, yani tüm renkler yeşil ve tonları idi, bilgisayarın sabit diski olmadığı gibi, disket sürücüsü de 5.25 idi. Yarım saat ekrana baktıktan sonra beyaz renk göremiyordunuz, tüm beyazlar pembe oluyordu, e haliyle gözümüz de bozuldu :)

recepkng

Asistan
Reaksiyon puanı
0
vay bee :) güzelmiş anılar arkadaşlar bende bahsedeyim ilk bilgisayarla tanıştığımda ms dos vardı kullandığım pc de babamın arkadaşı vardı marıo oyunu diskete kurmuş cebinde taşıyordu cüzdan gibi. bizim oraya gelince komutları yazar oyunu açardı sonra disketi alır cebine koyardı. bir level yüklenirdi sadece game over olunca tekrar açılmazdı :D

işe başladığım ilk yıllar müşteriye pc kurmaya gittim kurup çalışır halde teslim müşteri aramış patronu fırçalamış nasıl pc kuruyorsunuz diye hapar topar gittim bende müşteri sadece kasayı açmış monitör kapalı monitörü açınca açıldı tabi adam diyo ne yaptım düğmeye bastım dedim :D

(erzurumda oldu bu ) müşterinin biride bana dedi marka olarak ne önerirsin ne aliyim bende abi hp güzeldir (ozamanlar iyi bir modeli vardı) ondan al dedim adamın cevabı heçbirini diyisen de birini söylede oni alim :D

keremyilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Konuyu görünce bir gülümsedim ne yalan söyleyeyim.
Şimdi Call Of Duty, Counter-Strike(Beta'dan GO kadar), Left4Dead2, PES gibi oyunlar oynarken önceden Mayın Tarlası bile mutlu ederdi :)