Haydi askıda ekmek uygulamasına herkez katkıda bulunsun

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
Arkadaşlar belki arkadaşlarımızdan askıda ekmek uygulamasını bilmeyenler vardırki bende kısa bir süre öncesine kadar bilmiyordum ve öğrendiğimde bunu düşünenden allah razı olsun dedim

Askıda ekmek uygulaması nedir ?

arkadaşlar bu uygulamamnın olduğu istediğiniz fırına gittiğinizde ben askıda ekmeık için şu kadar para vermek istiyorum diyorsunuz ve veriyorsunuz fırıncı ise o paranın karşılığı kadar olan ekmeği fırının girişinde yada uzak bir köşesinde olan ekmek askısına poşetleyip asıyor ihtiyacı olan yoksul ve ihtiyaç sahibi kimse ise bu askıdan ihtiyacı kadar ekmeği alıp ücretsiz bi şekilde gidiyor
  • verdiğiniz zekatın ihtiyaç sahibine gittiğini bilmeniz çok güzel bir şey (örnek sadaka verdiğiniz dilencinin dilencimi yoksa değilmi gibisinden terettüt ettiğiniz gibi)
  • bir nevi bir elin verdiğini öteki el görmüyor yani ihtiyaç sahibi kimse hayırı yapan kişiyi görmediği için herhangi bir utanma ve çekinmeye mahal verilmemiş oluyor
  • en güzeli ise zekatınızı vermek için tek tek kim ihtiyac sahibi diye soruşturmuyosunuz yada çevrenizde ihtiyaç sahibi birini bulamadığınızda ben kime vericem zekatımı diye düşünmüyosunuz
bu güzel ramazan ayının vesilesile ilede bütün güzel yürekli güzel kalpli sdn üyesi kardeşlerime rica ediyorum bu uygulamaya hep beraber katkıda bulunalım bu günde bir fakir yatağa aç girmesin

msydm

Doçent
Reaksiyon puanı
67
çok zengin ve güzel kültürümüzü yaşatmalıyız. teşekkürler [MENTION=35570]xyunusx[/MENTION]

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bende ilk kez bir dizide görmüştüm , gerçekten çok güzel ihtiyaç sahipleri'de rahatlıkla ulaşabilir