Hayattaki seçimler(12)...

Reaksiyon puanı
31
Y9Pc9.jpg

Hangi seçimleriniz hayatımızın yönünü değiştirdi? Geriye dönüp baktığımızda seçtiklerimizden ziyade seçmediklerimiz neden bu düşünceyi daha da tetikliyor düşüncelerimizde?

Seçimlerimizi yaparken, cesaret mi daha önemli yoksa korkaklık mı? Ya çevre faktörü! İçinde bulunduğumuz hayat ve çevremizden gördüklerimiz mi etkili seçimlerimizde? Dostlarımız, arkadaşlarımız, iş hayatımız, gelecek kaygılarımız, ailemiz, sevgililerimiz.

Kaç kere sıfırdan başladım, kaç kere radikal değişiklikler yaptım ahhhh! bir bilseniz. Kimi benim seçimimdi, kimisi ailemin, bazıları sevgilimin, birazı yer kürenin, isteyerek veya istemeyerek hiç biri olmasaydı daha mı iyi olurdu.

Hani bazen derler ya, olmayan her işte bir hayır vardır, olan hayırsız mı oluyor o zaman diyesim geliyor.

Cevapsız sorular takıldı, aklımın oltalarına bugün.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Universiteyi Amerika' da okumak istememem hayatimin yonunu degistirdi bence... geriye donup baktigimda orada okumadigim icin yabanci dilimin yetersiz kalmasi beni delirtiyor...

secimimi yaparken benim cevremden etkilenmedim... mc donald's da yasadigim cok ufak bir olay benim orada kalmamama sebep oldu... yani ne ailem, ne cevrem ne de baska birsey...

yabanci dilim olsaydi suan sirketimde konusmakta zorlanmazdim :) daha iyi bir yerlerde olurdum demiyorum cunku her zaman her seyden keyif alan, yeterli bulan bir insanim...

Reaksiyon puanı
31
Universiteyi Amerika' da okumak istememem hayatimin yonunu degistirdi bence... geriye donup baktigimda orada okumadigim icin yabanci dilimin yetersiz kalmasi beni delirtiyor...

secimimi yaparken benim cevremden etkilenmedim... mc donald's da yasadigim cok ufak bir olay benim orada kalmamama sebep oldu... yani ne ailem, ne cevrem ne de baska birsey...

yabanci dilim olsaydi suan sirketimde konusmakta zorlanmazdim :) daha iyi bir yerlerde olurdum demiyorum cunku her zaman her seyden keyif alan, yeterli bulan bir insanim...
Bu ing konusundan bende çok müzdaribim bazen üni yıllarında keşke derslere girseydim diyorum :)

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bazen keşke liseyi seçerken Muhasebe değilde Mimarlık bölümünü seçseydim diyorum.

Hep seçimlerimde ailem etkili olmuştur.

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aşk konusunda yanlış yaptım hemde büyük bir yanlış ama o yanlış başka bir seçenek doğurdu hani hayırlısı olsun derler ya öyle oldu işte belkide o pişmanlığı yapmasaydım şuan bu aklım olmazdı belkide bu mutluluğum diğeri her zaman aklımda kalacak tabi acaba onu seçseydim ne olurdu diye kısacası

Acımızı seçmekte özgürüz :)

ProgramLama41

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Daha erken böyle seçimlerim için ama liseyi seçmemi bu alana dahil edebiliriz.Çevrem bilgisayarda neymiş hiç bir halt olmaz okuyunca ne olacaksın dediler :D hatta babam bilgisayarı tercih etme dedi.elektrik oku dediler.Tercih kağıdımda bilgisayar son sıradaydı.Onuda zar zor yazdırdım.Ama ben son gün tercih kağıdımı dğeiştirerek.Bilgisayarı 1. olarak yazdım.sonra demek ki elektrik tutmamış bilgisayar gelmiş dedim :D bilmiyorum ne kadar olumlu olacak.Ama şunu söyleyeyim size okuldaki (dalda) en iyi öğrencilerdenim.Hani parmakla gösterilenlerden.
Acaba elektrik okusam aynısı olur muydu?Tüm meslek derslerim 90 100 olur muydu?Mesleğimi yine sever miydim.Merak etmiyor değilim :)

Şehzade~

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benimkini sevmem hayatımın yönünü değiştirdi:)