Hayatım biçare şekilde :(

lacoste

Öğrenci
Katılım
28 Temmuz 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Dün kpss sınav sonucları acıklandı emek verdım gece gunduz calıstım 90 beklıyordum ama bugun bakınca 47 puan aldıgımı gördüm sanırım kıtaplıkta yanlıs kodlama yaptım benım gırdıgım sınavdakı gozetmen hocalar 2 olması gerekırken 1 kişiydi.

O'da çok konusan ve dıkkat dagıtan bir bayan ogretmendi. Madem yanlış kodlama yaptım sen neden dıkkat etmedın suclamıyorum onu ama ben kendıme ceza verıyorum.

Yarın aksam kardesımın düğünü var gitmicem düğüne öyle bir moralsızımki 2 dün geceden beri yatagımda sessizce ağlıyorum ailem duymasın diye onlarım benden beklentileri vardı ve benim ufak bir hatam 2 yıllık emeğimi hiçe saydı.



Şuan hayat benim için bir anlam vermiyor şu kelimeleri yazarken bile gözlerimden yaş geliyor arkadaşlar yaşım geldi geçiyor yaşıtlarımın hepsinin en az 2 çoçuğu oldu bense herşeyiöi nu sınava endexlemiştim.

Çok kötüyüm şuan bir silah olsa kafama sıkarım düşünmeden.

Ne yapacagımı bilemiyorum yarın kardesımın dügünü var öyle bir moralsizimki sabah namazından sonra dışarı çıktım ve kendini kaybetmiş bir insan gibi geziniyorum cebimde son 2 ytl kaldı ve bunuda şuan internet cafeye vereceğim. Neden böyle bir hata yaptım puanımı soran akrabalara ne cevap vereceğim herkez biliyordu denemelerden en az 90 puan aldığımı öyle meraklılarki kpss için gittiğim dersaneyi ararlar deneme puanlarımı öğrenirlerdi sonradan kıskançlıktan herşeyi derlerdi bana moralimi sıfırlamak için işte onların hayalleri gerçekleşti kötü duaları kabul oldu, allahım sana isyanım yok ama şuan biçareyim :crying::crying:


Keşke su an buradan çıkarken araba çarpsada kurtulsam şu fani dünyadan artık dayakacak gücüm kalmadı.


Hoşçakalın.
 

adas12

Doçent
Katılım
7 Haziran 2009
Mesajlar
980
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
hiç bir şey için ölmeye deymez hele böyle sınavlar için kötü sonuç hayatın sonu değildir olamazda....
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Senin durumunda olan kaç kişi var biliyor musun?
Hepimiz ağladık sızladık. Ama emin ol hayatta güzel şeyler hala devam ediyor. Foruma takılmaya devam et, sana moral vereceğimize eminim.

Şunu da bil, dünya'da ki en kötü şey gelmedi başına. Çok kötü durumda olan öyle insan var ki! Güçlü olmak zorundasın. Senin yerinde olmayı isteyen yüz binlerce insan olduğuna eminim. Sende bunun farkında var lütfen.
 

exquadore

Öğrenci
Katılım
31 Temmuz 2009
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
vardır herşeyde bi hayır kardeşim bazen hayatta olur böyle şeyler... kötü bi durum ama yapıcak bişi yok bidahaki sefer daha iyisi olur belki..takma kafaya
 

7.43

Dekan
Katılım
11 Haziran 2008
Mesajlar
8,969
Reaksiyon puanı
332
Puanları
83
Herşeyde bir hayır vardır derler. En yakın zamanda sana bir fırsat doğar inşallah.
Kısa dönem askere gittiğimde senin durumunda yüzlerce kişi gördüm.
 

solarcoaster

Asistan
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
116
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
senden daha kötü durumda olan milyonlarca insan var. haline şükret. vardır bi hayır de gerisini takma kafana.
 

lacoste

Öğrenci
Katılım
28 Temmuz 2009
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Allah hepinizdem razı olsun.

Aslında 3 yıldan beri atanmayı bekliyordum. Ve her seferinde istediğim puanı alamıyordum bu sene telefonumu ve özel eşyalarımı sattım ve 2.000 ytl verip en iyi dersaneye gittim hocalarımda benden beklentileri vardı dersanemizde toplam 300 kişi hazırlanıyordu bu sınava, çoğu öğretmendi ve benin puanım 90 puan altı hiç gelmezdi ve hep ilk 5'e giriyordum kendime o kadar güvenim geldiki bu sene allahın izni ile atanacağım diyordum hatta öteki sene sevdiğim kızla nişan yapmayı bile planlıyordum.

Ama tüm hayallerim taki dün öğren sonucu öğrene dek sürdü ve bitti sanırım.

Telefonlarımı kapadım sevdiğim kızdan artık uzak duruyorum çünkü benim gibi 2 üniversite mezunu işsiz bir insanı ne yapsın benim cezam ona değil kendime ona layık olacak mesleğimin başına geçemedim.

Atanamadım bu senede.

Neden benimle beraber sefalet sürsün,bilmiyorum belki yanlış yapıyorum ama hergün acı cekmektense benimle beraber sadece bir kere acı ceksin ve bitirecem ilişkimi.

Daha sanmıyorum dersaneye gidipte bu başarıyı yakalamıyacagımı sorular önceden yayınlandığında 120 sorudan en az 100 netim vardı öyle mutlu olmuştumki o gün herkeze bu sene atanıyorum dedim en az 91 gelecek dedim, aileme komşularıma arkadaşlarıma akrabalarıma; şimdi ne yüzle bakacagım meraklı akrabalarım çoktan bakmışlardır notuma, her işte hayır var biliyorum ama artık dayanacak takaatim kalmadı sanırım.

Zaten 4 aydan beri deprasyon tedavisi görüyordum ilaçlarımı kullandım ve bitirdim ve iyi oldum demiştim ama bu olay yeniden tetikledi.

Ne ilaç para var nede moralimin eskisi gibi olacağının.

Bu şekilde gitti yere kadar gideceğim yine suskun bir bünyeye büründüm 2 günden beri tek kelime çıkmadı ağzımdan sanırım yolun sonu burası, sizleride rahatsız etmek istemem sadece rahatlamak amacıyla dökmek istedim buraya,hakkınızı helal edin cevaplar yazmışınız bana özel mesajlar atmışınız eksik olmayınız.
 

jungeman

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
3,006
Reaksiyon puanı
67
Puanları
48
Her işte bi hayır var be kardeşim.
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Sevgilinden ayrılmakla çok yanlış yaparsın. Evlendikten sonra başına kötü bir şey gelse eşinin seni terk mi etmesi gerekir? Bu üzücü olay karşısında metanetle duracağına eminim. İyi günde kötü günde beraber olmak, acıları da hafifletecektir.

Yaşadığın şanssızlık. Deneme sınavlarında iyiymişsin ama gerçek sınavda bir yanlışlık olmuş. İnş. bir daha ki sınava kadar kendini toparlar en hak ettiğini alırsın. Bir gün bütün bunları hatırladığında, ne günlermiş der geçersin..
 

nokta

Öğrenci
Katılım
23 Temmuz 2009
Mesajlar
19
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Herkesin hayatında böyle dip zamanları oluyor.Bunun enbüyük ilacı ise zaman.Zamanla unutacaksın bu kötü zamanlarını.Ve hatırlayacaksın zamanında ne zorluklar çekmiştim diye.

Allah yardımcın olsun.
 

croft

Doçent
Katılım
4 Mayıs 2009
Mesajlar
520
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
senin üzüntülerin ben ne yaptımda snavı kazanamdım işsiz kaldım üzüntüüsü değil
kime ne diyicem konu komşu sorucak sevgilim kızıcak yok şu yok bu
kardşim şu haytta herkesi memnun ediim dersen kimseyi mutlu edemediğin gibi kendinde böyle mutsuz olur silah ararsın araba çarpsın dersin
şöyle bi hikaye vardı
bigün ülkede bir padişah yasarmış çok mutlu mesut bi ülkeymiş
bu padişahın bir hobisi varmış her cuma ava çıkarmış adamlarını ve vezirini alıp
br cuma gene ava çıkmış mola arasında silahını temizlerken padişahın silahı ateş almış ve padişahın ayap parmağı kopmuş,adamları telaşla yanına gelmiş ah vah edip durmuşlar
birtek vezir gayet sakin bi şekilde üzülmeyin padişahım bundada bi hayır vardır demiş
padişah hafiften kızmış ama canı çok yandığı için bişy yapamammış
vezir yol boyu padişah ah ettikce aynı lafı söylemiş padişahım bundada bi hayır vardır demiş
taki saraya gelene kadar saraydada aynı lafı öyleyince padişahın tepesi atmış
muhafizlar diye bağırmış atın şunu zindana 5 yıl yatsında aklı başına gelsin padişahla dalga gecmek neymiş öğrensin ,benim parmak gitmş bu ne diyo demiş
vezir zindana giderken arkasını dönüp padişahım bundada vardır bi hayır demiş
gel zaman git zaman padişah iyileşmiş ama tek parmak yok tabi
gene bir cuma adamlarıyla berbaer yanında vezir olmadan ava gitmş
ormanda etraflrını yerliler sarmış adamları ve padişahı alıp köylerine götürmişler
adamları öldürüp yemişler ama bitek padişahı serbest bırakmışlar
ğadişah korku içinde koşa koşa saraya gelmiş zindana inmiş ve vezirine sarılmış
sen haklıydın demiş başından gecenleri anlatmış yerlilerin inancına göre vücundan bir uzvu eksik olanı yemezlermiş uğursuzluk sayarlarmış
padişh vezirine haksızlık ettiğni söylemiş
ama demiş bişy sorucam sana demiş hadi parmağımın kopmasındaki hayır buydu ama ben seni zindana attım benim yüzümden senelerce burda kaldın bundaki hayır neydi demiş
vezir gülümseyerek ;padişahım biz her cuma beraber gitmezmiydik ava
siz beni zindana atmamış olsaydınız bugünde bensizinle gelicektim ve o yerliler benide yiyicekti demiş

vardır bi hayır herseyde kardeşim elin ayagıntutuyo o iş olmazsa başka iş olur kimse kimsenin kapısınaekmek diye gitmiyo kimsede acından ölmüyo herkesin bi kısmeti vardır
sen eyvah millet beni akıllı görürken şimdi aptal sanıcaklar diye saçma sapan bi düşüncedesin senin sorunun saçma gururun
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Can bedenden çıkana kadar hiç bir şey bitmemiştir.
Öncelikle hayrın ve şerrin Allahtan geldiğini bilmek ve sıkıntılarda da sevinçlerde de ona sığınmak gerekir.Sen genede haline şükretmelisin, elinde olmayanlara değil olanlara bakmalısın.Bu sana bazı şeyleri açıkça gösterebilir.Unutmamak gerekir ki beterin beteri var.Allah yardımcın olsun, yüreğinden yaşama sevinci ve azmi eksik olmasın.
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Biz hep herşeyin normal bir şekilde gitmesini bekliyoruz.Bazen farklı virajlarda yol lacağımızı hiç aklımıza getirmiyoruz.Yaşadığın durum son derece üzücü.Ama Allah göstermesin bundan çok daha kötü bir şey de olabilirdi.O zaman şu an yaşadığın durumda olmak için ne çok şey istersin.Hayatın sadece ufak bir kısmında biraz sabredeceksin o kadar.
Hem ne güzel bilgi düzeyin de güzel,yani sonraki inşallah daha fazlasını alırsın.
Şu an yapman gereken duyguları paylaşabileceğin bir insanla oturup konuşmak ve sabretmek.
 

GKHNCKR

Profesör
Katılım
7 Mayıs 2009
Mesajlar
3,980
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Aşk ve Sen? eklediğin video tam anlamıyla harikaydı dostum. Paylaştığın için minnettarım. Umudunu kaybetme(will smith)'den sonra bu video'yu da ilk yardım dolabıma koyacağım. Tekrar teşekkürler...
 

Neotiger

Profesör
Katılım
6 Kasım 2008
Mesajlar
2,711
Reaksiyon puanı
41
Puanları
38
Çok ciddisin.

Neyse. Bu hayat zaten sınav değil mi? Şu an yaşadıkların senin sınavın. Yapacakların ise işaretleyeceğin şıkların.
En önemlisi bu sınav. Hayırlı günler.

İnsan Bu Tür Şeylerle Kendini Sıkmamalı... Bomba Cevabım İse Önemli Olan Bu Sınav Değil Öbür Dünyadaki Sınav:yes:

Bu Videoyu Daha Önce Facebooktan İzledim Oldukça Güzel... İnsana Hayatı Sevdiriyor...:laugh::crying:
 

champion

Asistan
Katılım
1 Aralık 2008
Mesajlar
151
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Her kötünün daha kötüsü, her iyinin daha iyisi mutlaka vardır. Umudu kaybetmeden, vazgeçmeden hayata devam edebilmektir cesaret..

ALLAH kolaylık versin..
 

Zachary

Asistan
Katılım
7 Nisan 2009
Mesajlar
105
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Senin durumunda olan insanlardan biri de benim.
Hayatımdan örnekler verirsem eminimki moralin yerine gelecektir.

Şunu görüyorumki Allah inancın var süper, asla bırakma hak yolunu. Rabbim de saptırmasın.

Ben lise de iken 2 sene okul birincisi seçildim. Hayallerimin arasında muhasebe öğretmeni olmak vardı. Direk kontenjandan yararlanıyordum. Son sene staj ve derslerle beraber yoğun tempoda geçti. Fakat 3 patronum vardı benim. Biri diğeriyle her zaman çelişirdi beni hiçbir kategoriye sığdıramazlardı. O kadarki stajer olarak görmezlerdi okul bittiği vakit eğer üniversiteye gitmezsem şef muhasebeci olarak kalacaktım.

Gel zaman git zaman staj puan sırasına geldi. Ne geldi tahmin et kardeş? 100 üzerinden 84 geldi. 85 olsa 5 gelecek ve 3 senenin şampiyonu olacaktım. İmzalanmış verilmiş. Meğerse ikinci bir notun olduğunu düşünmüşler torpil olmadığını düşünsünler diye yapılmış. Sonradan da okul mühürlediği için değişim yapamadık malesef. O sene okul 2.liğine kaldım.
Çok ağladım çok sızladım. Okula gitmeyeceğim dedim. Neredeyse Rabbim ne günahım vardı da bunu gördüm diyerek isyanlara başlayacaktım... Hayata küstüm. İdeallerim vardı çünkü...

Neyse. Üniversite puanları geldi. Sonuçlar gayet iyi şükür. sözelden 3 yanlışım var. okul birincilerinin puanı 100 iken bana verilen okul puanı 99,99 idi. kesin bir yere yerleşirim dedim. hemde iki yıllık. direk geçiş söz konusu. gittim müdür yardımcısının yanına beraber doldurduk. istanbul hariç. şehir dışı da var. :) Son bir kez aileme de yazılanları danıştım annem en sona işletme açıköğretim ekle dedi. Anne dedim beni bu puanla almayacak okul yok. Sen ekle dedi, annemi kıramadım ekledim...
Sonuç: işletme açıköğretim. yine yıkıldım hüsranlardayım...

Okumam dedim tekrardan ama yine ikna sonucu başvurdum.

Daha sonra işe girdim bi işyerine. Muhasebe yardımcısı olarak. Orada 1 sene çalıştıktan sonra yanımdaki çocuk bir sebeple işten çıktı. Bana güveniyorlar ama elemanda arıyorlar. Gittim patrona dedimki, bana bir şans verin eğer hatam olursa çıkartın. Şef olarak muhasebe mi devam ettireceğimden şüpheniz olmasın. Konuşmalardan sonra kabul gördüm. Ve ben 1,5 sene şef oldum olduğum yerde. Şükür ki 2-3 hatadan başka bir hata yapmadım.

Seneye açıköğretim 4 yıllık bitecek inşaAllah. Mali müşavir olmayı planlıyorum ki işyerimde beni destekliyor. Yani bir pürüz çıkmazsa Allah'tan ve hayırlıysa hakkımda stajımı başlatacağım.

Bak gör. Hayırlısını dilerken hangi kapılardan geçmişim. Şuan hiç ummadığım yerdeyim.Sen de elinden geleni yapmışsın. Tevekkülde etmişsin. Rabb sana daha güzel kapılar açacak eminim ben. Sen yine kısmetini kovala. Ölmek neye yarar ki? Hangi sıkıntını bitirebilir. Ben inanıyorumki senin başka hayırlı kapıların var. Asla yılma. Umudunu yitirme. Tek yer devlet memurluğu değil. Daha nice iş kapıları var. Bakalım senin kısmet kapın nerelerde çıkacak. Senin rızkın nerden verilecek. Allah biliyorki, sen ölmedikçe rızkın kesilmez.

İki sene sonra tekrar girersin belki bu zamanda çıkmayan kapı o zaman senin için açılmış olacak. Kimsenin söylentilerine de takma. O şunu der mi o bunu yapar mı? Başkaları mı senin hayatını yaşıyor onlar mı yönlendiriyor seni. Herkesin her söylediğini yaparsan vay o zaman haline kardeşim.

Kardeşinin düğününe gelince.
Sakın olaki bu tür problemden dolayı düğünü heba etme. Bende 3 hafta önce abimi evlendirdim. Yengemden dolayı düğünü terk ettim. Şimdi ise pişmanım. Nihayetinde o benim abimdi. Ailem akrabalarım eş - dost ordaydı. Problem daha sonra da çözülebilirdi. Şimdi sor pişman mısın. Defalarca "evet" derim.

Ona göre karar kıl, yaşa.ok. Selametle. Allah a emanet ol.
 

mart_1

Asistan
Katılım
27 Haziran 2009
Mesajlar
189
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
sıkma canını bea kardes vardır bundada bır hayır hemde baska bı ıs vb bulsan gelecek senede evde calısıp gırersn sınava nolcak
:)
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Takma kafana kardeş bence.:)
 

cynic

Asistan
Katılım
5 Ocak 2009
Mesajlar
195
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Allah kolaylık versin kardeşim...bak arkadaşlar ne güzel destek oluyorlar..Demekki hepsi bişeyler yaşamış ve öneride bulunuyorlar.hani diyorlar ya senden daha kötüleri var...İştE o kişilerden biride bendim...HAYAT GÜZEL VE DEVAM EDİYOR.....
.....YADA

Kafana göre dön be dünya, artık umrumda degil...............
 

hüseyin123

Profesör
Katılım
9 Haziran 2009
Mesajlar
1,057
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
ben de grafik bölümünde okuyorum bakalım sonum ne olacak eğer türkiyede yaşıyorsan herşeye hazırlıklı olman gerek
 

adas12

Doçent
Katılım
7 Haziran 2009
Mesajlar
980
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
sen hiç sınıfta kaldın mı?
sen hiç tercih ettiğin bölümü 0,3 puanla kaybettin mi?
sevdiğin kızı arkadaşın için terketmek zorunda kaldın mı?
hayat olumsuzluklarla bakma
sana güzel bit kitap tavsiye edeyim ama ne olur al kendin için oku
sınırsız güç Anthony Robbins; Çeviren: Mehmet Değirmenci
 

hüseyin123

Profesör
Katılım
9 Haziran 2009
Mesajlar
1,057
Reaksiyon puanı
13
Puanları
0
sen hiç sınıfta kaldın mı?
sen hiç tercih ettiğin bölümü 0,3 puanla kaybettin mi?
sevdiğin kızı arkadaşın için terketmek zorunda kaldın mı?
hayat olumsuzluklarla bakma
sana güzel bit kitap tavsiye edeyim ama ne olur al kendin için oku
sınırsız güç Anthony Robbins; Çeviren: Mehmet Değirmenci

:sleeping:...:yes:
 

kaptan_07

Asistan
Katılım
22 Nisan 2009
Mesajlar
199
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
ZACHARY arkadaşım ne güzel yazmış eğer sen hayırlısını isteyen bi insansan Rabbin sana bi yol gösterdiğinde o yolda gitmeside bileceksin
sen cüz-i iradeni sonuna kadar kullanmış elinden geleni yapmışsın ki 90 puan bekliyordum diyorsun. ama işin bide ilahi irade kısmı var demekki senin için en hayırlısı bu herkesin hayatında dönüm noktaları var sızlanmaktansa. perdenin arkasındakini görmek lazım...
 

Pesimistyle!

Profesör
Katılım
13 Temmuz 2009
Mesajlar
2,115
Reaksiyon puanı
50
Puanları
0
Aşk ve Sen? eklediğin video tam anlamıyla harikaydı dostum. Paylaştığın için minnettarım. Umudunu kaybetme(will smith)'den sonra bu video'yu da ilk yardım dolabıma koyacağım. Tekrar teşekkürler...
Saol Sürekli izliyorum tek bir yeri aklımdan hiç çıkmıyor.Fakat benim bu profesörden ayıran bir tek özellik benim hayatımın kötü yönde gitmesine kesinlik ile sebeb oluyor ve çok da üzgünüm.
Bencede :) Sadece video yu koydum yorum yazmadım.İzleyen olucakmı diye ama belli ki umursayan birileri hala varmış :)
 

FillsMartin

Profesör
Katılım
13 Mayıs 2009
Mesajlar
1,513
Reaksiyon puanı
15
Puanları
0
Dostum, sakın umutsuzluğa kapılma, göreceksin gün gelecek bugünleri anımsayıp gülümseyeceksin, hepimizin hayatında sıkıntılı günler oldu ve olacaktır da, sen moralini yüksek tut yeter..
 
Üst