Hayallerim ve Ben

Bu konuyu okuyanlar

NESDelisi

Profesör
Katılım
12 Temmuz 2011
Mesajlar
2,688
Reaksiyon puanı
1,295
Puanları
113
Yaş
29
Hmm… Bugün sana güzel bir yazı yazmaya karar verdim. Benimde hayallerim var ve bu hayallerime nasıl ulaşacağım ve ulaşınca neler olacak?

Gerçekten kendimi geliştirmeyi başarabilirsem, ciddi anlamda insanlar beni tebrik edecek diye düşünüyorum ama kendimi olduğum yerde sayarsam, kimse bana destek ve yardımcı olmayacaktır. Şimdi tüm hayallerimi içerikler kısmında bahsedeyim.


İçerikler​


  • Dizi/Film Oyunculuğu
  • Ses Sanatçısı
  • Oyun Geliştiricisi

Dizi/Film Oyunculuğu​

actor.jpg

Küçüklüğümden beri kendi kendime hayal olarak senaryo yazar ve o senaryoya göre rol yaparım. Bu şeyi halen seviyorum ama eskisi kadar çok sık yapmıyorum. Elime bir şans geçse, çok iyi bir rol yaparım. Bazı oyunculardan iyi rol yapabilirim diyemem ama elimden geldiğince iyi rol keserim.

Her türlü karakteri oynamak isterdim. Oynamak istediğim roller;


  • Kötü bir mafya babasını,
  • Genç bir erkek çocuğunu,
  • Konuşamayan veya sağır birisini,
  • Animasyonlu dizilerde,

Gibi rolleri şahsen denemek isterim ve eğer birisi tutarsa iyi bir isim yaparım diye düşünüyorum. Keşke şu Korona bitse, birkaç ünlüye kendimi öne çıkarsam ve pazarlayarak oyuncu olabilsem.


Ses Sanatçısı​

seiyuu.jpg

Ses sanatçılığı veya Japon kokan adıyla Seiyuu, ben bu işe çok meraklıyımdır. Özellikle animasyonları seslendiren kişileri çok imrenmişim ve deli gibi kıskanıyorum. Elime bir fırsat geçse hiç durmam, hemen içine atlarım. Malum, seviyorum seslendirme işlerini özellikle, animeleri yerelleştirip, seslendirme olursa uuu (uçma Ayhan-san) tadından yenmez. Neyse, şaka bir yana seslendirme işine aşırı meraklıyım ama cepte 0$ varken, bu iş bana imkansız. Seslendirmek istediğim işler;


  • Pandora Poisa Kasaimura‘nın robot sesini yapmak isterdim,
  • Karakterin Erkek ve Kız olması önemsiz, (iyi bir seslendirmen olmak için bu şart)
  • Anime tarzındaki karakterleri,

Gibi işleri yapmak isterdim.


Ses sanatçılığı sadece animasyon seslendirmekten ibaret değil ve ben bir süreliğine bile olsa denediğim şarkıcılığı kalıcı olarak yapmak isterdim. Seslendirmek istediğim şarkı türleri;


  • RAP,
  • J-POP veya T-POP,
  • Vocaloid/anime şarkıları,

Gibi şarkıları seslendireceğim. Seslendirme yapmak ciddi anlamda zor ama uğraşınca çok iyi meyvesini alacağım bir iş gibi görünüyor. Japonca telaffuzüm var ama dili tam anlamıyla bilmiyorum.


Oyun Geliştiricisi​

construct-3.png

İyi de bunu zaten yapıyorsun diye düşünebilirsin ama bunu yapmak sadece 2d oyunlar üretmek demek değildir, oyun geliştiricisi. Oyun yapmayı deli gibi seviyorum, işime saplantılı aşığım. Oyun yapmak benim için işten daha fazlası. Of… (Konudan sapma, Ayhan-san)


Neyse, oyun geliştirme işimi tam anlamıyla yapmak için, sadece programlama yetmiyor. Oyun yapabilmek için hayalgücü ve kaliteli işler istiyor, bunun için kalite anlamı kişiden kişiye değişir ama benim için anlamı şu, oyun tam anlamıyla hatasız olması lazım. Şimdi yapmak isediğim oyun türleri;


  • Masa oyunları (Satranc-ı Ürefa [Ariflerin Satrancı], Dama, Kelime Türetmece, Sokoban vb.)
  • Dövüş Oyunu, (Street Fighter X Tekken, Koihime Enbu)
  • Car-combat Oyunu, (Re-Volt, Mario Kart)
  • Spor Oyunu, (Inazuma Eleven GO Strikers 2013)

Gibi oyunlara imza atmak istiyorum ve bu oyunların büyük bir kısmı 3 boyutlu olacak. Parantez içindeki oyun isimleri, sadece ilham alacağım oyunlar ve onların bulunduğu sitelere yönlendireceğim. Sen de bu oyunlara göz atarsın.


Son​


Oyunlarımın çoğu ücretli olacak ve fiyatlarını o oyun çıkınca bildireceğim. Toparlayacak olursam, hayallerim çok ama ben bir taneyim ama hepsi güzel işlerdir, yine de hepsini 1 kere bile olsa yapmak isterim. Korona döneminde en kârlı iş oyun geliştiricisi olduğunu söylememe gerek yok bile, o yüzden oyun geliştirmeye devam edeceğim ve tüm istediklerimi yapınca gayet güzel işlere imza atacağım.


Okuduğun ve bana katlandığın için teşekkür ederim.
 

Mehmet_Emir

Doçent
Katılım
10 Eylül 2020
Mesajlar
896
Reaksiyon puanı
1,179
Puanları
93
Dostum o şeyleri yapınca tebrik bekleme bence çünkü çok tebrik alırsan başardığını düşünürsün ve kendini geliştirmeyi bırakırsın veya baya yavaşlatırsın bu yüzden yeni bir şeyler yapman çok zorlaşır daha sonra tebrikler kesilir tebrikler kesildiği için kendini küçük görmeye başlarsın ve dibe vurursun yani tebrik bekleyerek kendine zarar verirsin.
 

NESDelisi

Profesör
Katılım
12 Temmuz 2011
Mesajlar
2,688
Reaksiyon puanı
1,295
Puanları
113
Yaş
29
Dostum o şeyleri yapınca tebrik bekleme bence çünkü ne kadar çok tebrik alırsan o başardığını düşünürsün ve kendini geliştirmeyi bırakırsın veya baya yavaşlatırsın ve yeni bir şeyler yapman çok zorlaşır daha sonra tebrikler kesilir tebrikler kesildiği için kendini küçük görmeye başlarsın ve dibe vurursun yani tebrik bekleyerek kendine zarar verirsin.
Hmm... Bu açıdan düşünmemiştim, güzel dedin. Sürekli kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum. Bu dediğini ciddiye alacağım.
 
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Aktif olarak oyun geliştiriciliği diyorum. Halihazırda yaptığın oyunlar var. Tek sorun grafik. Grafiği düzeltirsen çok iyi olur.
 
Üst