Hayalim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nixrum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nixrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Liseye geçeceğim ve Okula 15 gün kaldı.Ben İnşaat Mühendisliği okuyup kendi şirketimi kurma gibi bir hayalim var ve bu işi şimdiden öğrenmek istiyorum.Dijital oyun oynayan,Kitap okuyan vb. hobileri olan bir insanım.Okul harici haftasonu ve yaz zamanlarımı inşaat işini öğrenerek geçirmek istiyorum ve bütün başarılı insanlar başarısının geçmişte çalışarak geçirdiği için kazandığını söylüyor.Bende okul harici günlerde bir iş bulup çalışmak istiyorum.Sizce istediğim meslek için bana ileride yararlı olacak,yaşıma uygun bir iş var mı ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Merhaba, neden inşaat mühendisliği, neden şirket kurmak istiyorsunuz ?
İnşaat mühendisi veya mimar gibi bir tanıdığınız yoksa, mesleğinizle ilgili bir iş bulmanız zor. Ama her hâlükarda iş tecrübesi faydalıdır, illaki mesleğinizle ilgili olmak zorunda değil. 3 günlüğüne pizzacıda bile çalışsanız hayat tecrübesi edinirsiniz, aslında insanları ne kadar az tanıdığınız fark edersiniz.
Okul dönemi tavsiyem kesinlikle çalışmayın, önceliğiniz her zaman iyi bir üniversite olsun, tatillerde çalışın.
Eğer kesinlikle im olacağım diyorsanız, boş zamanlarınızda oyun oynamak veya vakit öldürmek yerine inşaat mühendislerinin kullandığı programları öğrenebilirsiniz yavaştan. Solidworks, autocad gibi. Her ne kadar inşaat temel bilgileri alınmadan o programlar bir hiç olsa da, üniversiteye girip o temelleri aldığınızda bu programlar(veya o zamana belki başka programlar popüler olursa onlar) elinizde oyuncak olacak.
Şirket kurma konusunda ciddiyseniz, öncelikle yöneticiliğe dair bir iki kitap alın. Bu işler nasıl yürüyormuş, temellerini öğrenin.
Ülkede patronluk çalışanın maaşını olabildiğince geciktirmekten ibaret gibi görünse de, gerçek bir patron çok bilgili ve donanımlı bir insandır.

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
Ben Liseye geçeceğim ve Okula 15 gün kaldı.Ben İnşaat Mühendisliği okuyup kendi şirketimi kurma gibi bir hayalim var ve bu işi şimdiden öğrenmek istiyorum.Dijital oyun oynayan,Kitap okuyan vb. hobileri olan bir insanım.Okul harici haftasonu ve yaz zamanlarımı inşaat işini öğrenerek geçirmek istiyorum ve bütün başarılı insanlar başarısının geçmişte çalışarak geçirdiği için kazandığını söylüyor.Bende okul harici günlerde bir iş bulup çalışmak istiyorum.Sizce istediğim meslek için bana ileride yararlı olacak,yaşıma uygun bir iş var mı ? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ben sana kısa net bişey söyleyim güzel kardeşim.
Sevmeyeceğin bir meslekte başarılı olma şansın azdır. Seveceğin meslek ne olursa sonuna kadar başarılı olabilirsin

Nixrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, neden inşaat mühendisliği, neden şirket kurmak istiyorsunuz ?
İnşaat mühendisi veya mimar gibi bir tanıdığınız yoksa, mesleğinizle ilgili bir iş bulmanız zor. Ama her hâlükarda iş tecrübesi faydalıdır, illaki mesleğinizle ilgili olmak zorunda değil. 3 günlüğüne pizzacıda bile çalışsanız hayat tecrübesi edinirsiniz, aslında insanları ne kadar az tanıdığınız fark edersiniz.
Okul dönemi tavsiyem kesinlikle çalışmayın, önceliğiniz her zaman iyi bir üniversite olsun, tatillerde çalışın.
Eğer kesinlikle im olacağım diyorsanız, boş zamanlarınızda oyun oynamak veya vakit öldürmek yerine inşaat mühendislerinin kullandığı programları öğrenebilirsiniz yavaştan. Solidworks, autocad gibi. Her ne kadar inşaat temel bilgileri alınmadan o programlar bir hiç olsa da, üniversiteye girip o temelleri aldığınızda bu programlar(veya o zamana belki başka programlar popüler olursa onlar) elinizde oyuncak olacak.
Şirket kurma konusunda ciddiyseniz, öncelikle yöneticiliğe dair bir iki kitap alın. Bu işler nasıl yürüyormuş, temellerini öğrenin.
Ülkede patronluk çalışanın maaşını olabildiğince geciktirmekten ibaret gibi görünse de, gerçek bir patron çok bilgili ve donanımlı bir insandır.

İnşaat Mühendisliğini müteahhitlik için en kolay bölüm olduğu için seçiyorum.İlgimde var.Tanıdığım çok var.Babam orta halli bir memur olmasına rağmen Yakınlarımdan biri Elazığın en iyi müteahhitlerinden,diğer bir akrabam Cumhurbaşkanı köşkünü yapan firmada İnşaat Mühendisi,diğeri Karayollarında Mimar.Ben zaten tatillerde çalışacağım.Onun için sizden tavsiye istiyorum.Oyuna gelince bana göre dijital oyun hiç boşa zaman çalan bir aktivite değil.Benim Hayal gücüm çok geniş bu bunun sadece 2 nedeni var.Kitap ve Dijital oyun.Bir müteahhit büyük projeler için hayal gücü kurmalıdır.Diğerleri gibi gece gündüz oynayan biri değilim.Haftasonu bir gün arkadaşlarla toplanıp aldığımız oyunları oynayıp,sohbet etmeyi seviyoruz.Benim ufkumu açıyor ve haftaiçi derslerin stresini atıp sıvavlara daha iyi hazırlanıyorum.Dijital oyun benim için sorumluluklarımın verdiği stresten kurtulup,Diğer haftaya daha iyi başlamak için bir hayat aktivitesi.Sizin dediğiniz gibi Mühendislik için boş zamanımı harcayacağım.Zaten ilk olarak büyük iş adamlarının kitaplarını ve hayat hikayelerini okuyarak bu işe başlayacağım.Ben çok sessiz bir insan olduğumu söylerler ama benim görüşüme uymayan birisi bişey söylerse onu benim görüşüme dönmesi için kanıt manyağı yaparım :).Şimdiden iyi Bir patronluğun verdiği vasıfları kendi bünyeme işleyeceğim.Eğer mahsuru olmazsa size başka sorularımda olacak.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Tanıdık bolsa yazın staj gibi onların yanında çalışırsınız işte, yavaştan işi öğrenirsiniz. Başka sorular da sorun da, ben inşaat mühendisi değilim, bu soruları neden köşkü yapan firmadaki inşaat mühendisine sormadınız ? Onlar bizden daha bilgili sonuçta bu alanda.
Oyun konusunda, eğer half-life, portal, limbo, inside, bioshock gibi çığır açmışlarını oynuyorsanız hadi neyse. Ama toplanıp lol, dota, csgo vb. oynuyorsanız vakit boşa geçiyor bence.

Nixrum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tanıdık bolsa yazın staj gibi onların yanında çalışırsınız işte, yavaştan işi öğrenirsiniz. Başka sorular da sorun da, ben inşaat mühendisi değilim, bu soruları neden köşkü yapan firmadaki inşaat mühendisine sormadınız ? Onlar bizden daha bilgili sonuçta bu alanda.
Oyun konusunda, eğer half-life, portal, limbo, inside, bioshock gibi çığır açmışlarını oynuyorsanız hadi neyse. Ama toplanıp lol, dota, csgo vb. oynuyorsanız vakit boşa geçiyor bence.

Yok hayır Online oyun oynamıyorum.Genellikle yeni çıkıp ses getiren oyunları,bağımsız oyunları oynuyorum.Benim için stres atma biçimine dönüştü.Bu dijital oyunla ilgili çok makale okudum.Oyunların zararını,stresini değil stres atıp,hayal gücümü geliştirme biçimine dönüştürdüm.İnternette Görüştüğüm bu işte uzman olan birkaç kişi eğer böyle bir sistemle oynuyorsan faydası çok olur demişti.Okuduğum başarılı insanların birçok hayatında stres gidermek için hobilerinin olduğunu gördüm.Bana en uygun hobide Gamerlık ve Kitap okumak.Bu dijital oyun konusunda kafam rahat.Zararını hiç görmedim.Haklısın en iyisi yakınlarıma sorup bu işi avantajlarını,dejavantajlarını öğrenmem lazım.Hedefim Mühendislik okulları arasında en iyi yerlere gitmek çünkü böyle büyük yerlerde sadece Yurtiçinde değil Yurtdışındada çok büyük fırsatlar eline geçiyormuş.Yurtdışında elime bir sermaye oluşturmam daha kolay olur.Bu Lisenin 1. yılında kafamı derse ve seçeceğim mesleğe vereceğim.Diğer yaz geldiğinde kararımla seçtiğim mesleğe girişeceğim.Çabuk karar vermek hayatımı çok etkiler.Yardımların için çok Teşekkürler.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Helâl olsun ne diyeyim, bu yaşta böyle olmanız sevindirici. İleride başarılı olmanızı dilerim.