Havvanın 7 Kızı ve Cem Sultan

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
bugün bu iki kitabı satın aldım. var mıdır acaba okuyan duayn bilen? :)

Bryan Sykes
ÇİTLEMBİK YAYINLARI

En yaşlı akrabanız kaç yaşında?
Profesör Bryan Sykes’ın yaptığı araştırmalara göre en yaşlısı 45.000 yaşında olabilir!

Oksford Üniversitesi genetik profesörlerinden Sykes, 1994’te İtalya Alplerinde keşfedilen 5000 yıllık Buz Adam Ötzi’yi incelerken, sadece anneden çocuğa geçen bir genin nesiller boyunca hiç değişmeden korunduğunu saptadı. Kısa süre sonra Buz Adam’ın bir akrabasının İngiltere’de yaşadığını ortaya çıkardı. Yaptığı araştırmaların sonucunda yerli Avrupalıların hepsinin toplam yedi kadının soyundan geldiğini açıkladı: Katrine, Helena, Ursula, Velda, Jasmine, Tara ve Xenia. En yaşlısı 45 bin, en genci ise 10 bin yaşında!

Havva’nın Yedi Kızı’nda Sykes, Buz Adam’la başlayan bu bilimsel macerasını okuyuculara aktarıyor. Rus İmparatorluğu’nun son kraliyet ailesi Romanovlar üzerinde, Pasifik’te, Çedar Adam’la ilgili yaptığı araştırmaları ve yedi kıza ulaşana kadar takip ettiği yolu anlatıyor Profesör Sykes.

Hakan Kağan
TİMAŞ YAYINLARI

Mavi gözlü, uzun kirpikli, yakışıklıydı;
Tez canlı ama vakurdu;
İlk İmparator Fatih'in gözdesiydi...
İki eski başkent, Bursa ve Konya, abisiyle taht mücadelesine meydan oldu;

Adına hutbe okuttu, sultanlık ilan etti...
İsyanında başarılı olamadı, Rodos Şövalyelerine sığındı;
Kandırıldı; bu, 13 yıllık esaretin başlangıcıydı;
Başının değeri her yıl Papa'ya ödenen 40.000 altındı...

İtti kadehi, takmadı haçı, vermedi dünya krallığına dini;

"Sultanlık olmazsa dervişlik de hoştur." tesellisi; evlat ve vatan hasreti yol azığıydı.

36 yıllık ömründe 36 padişahtan biri olmadı;

Tahtına kavuşamayan imparatordu...

kaynak

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
tahta oturmayan birine birine imparator demek ne denli doğrudur bilemicem ama Türk yöneticilerine hiç bir zaman imparator denilmediğini iyi biliyorum ayrıca cem sultan hakkında hiçde iyi şeyler düşünmüyorum ayrıca soyu hala italyada devam ediyor sanırım kendisi her nekadar dinini koruduysa ardından gelenler bir güzel prenslik ünvanını almıtır

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
tahta oturmayan birine birine imparator demek ne denli doğrudur bilemicem ama Türk yöneticilerine hiç bir zaman imparator denilmediğini iyi biliyorum ayrıca cem sultan hakkında hiçde iyi şeyler düşünmüyorum ayrıca soyu hala italyada devam ediyor sanırım kendisi her nekadar dinini koruduysa ardından gelenler bir güzel prenslik ünvanını almıtır

bilmiyorum okuyup öğrencem :)

biraz fikir edineyim sohbet ederiz seninle