"Havutçu çıkana kadar Carvalhal takımın başında kalacak"

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
113
Yaş
40
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, teknik direktör Carlos Carvalhal'in, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tayfur Havutçu çıkana kadar takımın başında kalacağını söyledi.

CARLOS_HAberici_H9O87.jpg

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, 3 Temmuz'un kendilerini çok etkilediğini söylerken, taraftarların Quaresma konusunda haklı olduğunu belirtti.
Yıldırım Demirören, Lig TV'de katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın sezon başladığından beri inişli çıkışlı grafiğinden dolayı Carvalhal'in gönderileceği yolunda yorumlar yapıldığını hatırlatarak, "Ben Carlos hocayı, Tayfur hoca çıkana kadar göndermeyeceğim. Çünkü Carlos hoca, Tayfur hocanın temsilcisi. Bir sürü teklif geliyor, yönetim kurulu arkadaşlarımdan da geldi. Gönderirsek, yarın yeni bir isim getirmemiz lazım. Peki bunu teklif edenler, içerdeki Tayfur hocanın durumunu düşünüyorlar mı? Tayfur hocanın durumu önemli. Tayfur hoca gelene kadar Carlos hoca kalacak. Carvalhal'den çok memnunuz. Carlos kişilik olarak da harika bir insan. Tabii ki avantajı Portekizli olması. Futbolcuların da sevdiğine inanıyorum." dedi.

"3 TEMMUZ ÇOK ETKİLEDİ"
Başkan Demirören, 3 Temmuz'da başlayan şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmanın takımı çok etkilediğini söyledi.
Şu an oluşturdukları kadronun tam karşılığını alamadıklarını belirten Demirören, "Karşılığını mutlaka alacağız. Futbolcularımız çok kaliteli, ama 3 Temmuz'dan beri yaşadığımız süreç bizi çok etkiledi. Teknik adamımız, yöneticimiz Adalı cezaevinde ve bir karar çıkmadı. Kararın çıkmaması bir kambur olarak takımımızın sırtında. Bu da ortaya konulan futbolu da etkiliyor" şeklinde konuştu.

"HERKESİN SUÇLADIĞI OYUNCULAR FEDAKARLIK YAPTI"
"Portekiz çetesi" olarak adlandırılan takımdaki Portekizli futbolculara da değinen Yıldırım Demirören, "Avrupa kupalarına gidip gitmeyeceğimiz belli değilken, herkesin 'çete' diye suçladığı futbolcularımız 'Kalacağız' dediler. Başka takımlarda bu dönemde birçok futbolcu gitti. Herkesin suçladığı oyuncular fedakarlık altına girerek kaldılar" dedi.
"Bu kaos devam ettiği sürece bir beklentim yok. Çünkü çok sevdikleri teknik direktörleri, yöneticileri içerde" diyen başkan Demirören, bu olayın takımı çok etkilediğini ve istenilen randımanı alamadıklarını, şu an takımın ortaya koyduğu performansın yüzde 60'ından memnun olduğunu dile getirdi.

"PORTEKİZLİLER TAKIMA KARIŞMIYOR"
"Çete" lakabı takılan Portekizli futbolcuların iddia edildiği gibi takıma karışmadıklarını vurgulayan başkan Demirören, "Dünya yıldızları bu süreçte her şartta kalmayı istediler ve Beşiktaş'ı karıştırmazlar. Ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.
Demirören, yaşanan sıkıntılı dönemde futbolcularına gecikmeli ödemelerinin olduğunu, ama takımdaki yıldız oyuncular dahil kimsenin bunu sorun etmediğini belirterek, "Play-off'lara kalacağız, inşallah da play-off sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız" şeklinde konuştu.

"QUARESMA KONUSUNDA HAKLILAR"
Taraftarların son dönemde takım oyununa katkısı olmaması nedeniyle Quaresma'ya tepki gösterdiklerinin belirtilmesi üzerine Demirören, "Taraftarımız Quaresma'nın takım için oynamasını istemekte haklı. Quaresma, bir yıldız ama takım için oynamalı. Takım için oynamazsan bu tepkiyi alırsın. Takım içinde ne olursan ol, takım için ne yaptığın önemlidir. Hatta seyirci ile bir konuşması oldu, 'İstersen sen gel oyna' diye. Aslında o, oynayamamanın verdiği bir şeydi. Ama bu kaos varken, bu oyuncular çıkıp bir şey demiyorsa bizim de onları desteklememiz lazım." dedi.

"GUTI, GİDERKEN OLUMLU AYRILMALI"
Yıldırım Demirören, Guti Hernandez'in son dönemlerde kadroya alınmadığı, İspanyol futbolcuya transfer teklifi gelip gelmediği sorusuna ise, "Bu konuda bizim karar verme lüksümüz yok. Oyuncuyla mukavelemiz var. Bu sezon sonu bitiyor. Oynayıp oynamaması hocanın kararıdır. Ben bugüne kadar hiçbir teknik adama 'Bunu oynat, oynatma' demedim. Benim tek düşüncem buradan ayrılırken olumlu şekilde ayrılması. İspanya'da hala insanlar Guti formasıyla maça gidiyorlar. Guti böyle Avrupa'ya yayılmış. Buradan giderken yapacağı olumlu konuşmalar Türkiye için önemli. Giderken olumlu ayrılmalı" diye yanıt verdi.

"ALMEIDA'YA İYİ BİR TEKLİF GELİRSE SATABİLİRİZ"
Hugo Almeida ile ilgili bir soru üzerine de Demirören, "Futbol çok büyük bir ekonomi. Forma, tv, kombine ve futbolcu satışı ile ayakta kalabiliyorsunuz. Bir de altyapıdan yetiştirdiğiniz oyuncuların takıma girip satılması ile ayakta kalınıyor. Almeida'nın haklarını fondan aldık. İyi bir teklif gelirse değerlendirip satabiliriz. Bu, Quaresma ve diğer oyuncular için de geçerli" dedi.

"HERKES HADDİNİ BİLECEK"
Bu süreçte fazla televizyona çıkmak istemediğini, ancak artık gerçekleri konuşmanın zamanının geldiğini ifade eden Demirören, "Artık gerçekleri konuşmanın zamanı geldi. Çünkü yönetimdeki bazı arkadaşlarım ve camiada bazı isimler içerideki arkadaşlarımı kullanarak benim üzerime geliyorlar. Herkes haddini bilecek, oturduğu yerde oturacak. Bu benim ikinci başkanım da olsa, yönetim kurulum da olsa ya istifa edecek ya da görevlerini yapacaklar" diye konuştu.

"MENDES, DÜNYANIN EN ÜNLÜ MENAJERLERİNDEN BİRİ"
Başkan Demirören, takıma birçok futbolcu veren menajer Mendes ile ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine "Mendes eleştiriliyor, laf söyleniyor, arkası getirilmiyor. Mendes, dünyanın en ünlü menajerlerinden biri. Türkiye'den büyük kulüplerin Mendes'e gittiğini ancak onun 'Sadece Beşiktaş ile çalışacağım' dediğini biliyorum. Mendes fon sahibi değil. Sadece fona futbolcu bulan ve öğüt veren biri. Beş genç oyuncumuzun haklarının yüzde 50'sini Avrupa'ya satıyoruz. Beş oyuncu yapıyoruz ama 3 oyuncu veriyoruz. Bir oyuncunun değeri 6 milyon avroya geliyor. Hedefimiz Türk oyuncuların Avrupa'da bilinmesi. Bu oyuncular Beşiktaş'ta kalacak. Quaresma geldiğinde herkes Mendes'i alkışlıyordu. Mendes'e sorun, Beşiktaş yarın kimle oynayacak bilmez. Bunlar komik şeyler. Ben futbol takımına karışmam derken Mendes nasıl karışır." dedi.
Edu'nun Mendes tarafından önerilmediğini, Ernst ve Hilbert'in menajerinin tavsiyesi ile alındığını anlatan Demirören, "Mendes ile alakası yok ama onun getirdiği iddia ediliyor. Bebe sakatlandı, Mustafa hazır değildi. Son 2 gün futbolcu bulmamız gerekiyordu, Edu'yu aldık. Bana göre Edu iyi futbolcu" dedi.

"DERON WILLIAMS, DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ BİR OYUNCU"
NBA'den transfer ettikleri Deron Williams'ın çok önemli bir oyuncu olduğunu kaydeden Demirören, "İki maçta kötü oynaması ile konunun yöneticim tarafından buralara getirilmesi bana ve diğer arkadaşlarıma rahatsızlık vermeye başladı. Dünyanın kabul ettiği bir oyuncu. Bugün ABD'de Beşiktaş'ı takip ediyorlar. Futbolun değeri düşerken, markanın değerini Williams gibi biriyle artırıyorsam bunun takdir görmesi lazım" şeklinde konuştu.

"ALVES'İ İLK 11 İÇİN ALMADIK"
Yıldırım Demirören, Atletico Madrid'den bonservisinin yarısı alınarak transfer edilen Alves'i ilk 11 için düşünmediklerini belirterek, "A2 takımda oynasın, A takıma geçsin, tutarsa satalım diye düşündük. Portekiz Ümit Milli Takımı'nda oynuyor. Satar para kazanırız diye aldığımız bir oyuncu" dedi.
Bebe'yi satın alma opsiyonuyla kiraladıklarını anlatan Demirören, "Sağlık raporuna göre şubat ayında oynayabilecek. Mayıs sonuna kadar ne kadar faydası olur, alır mıyız bilemiyorum" diye konuştu.

"EGEMEN HARİKA BİR TRANSFER"
Simao'nun kişiliği, karakterinden memnun olduğunu dile getiren Demirören, kaleciler Rüştü ve Cenk'e de övgüde bulunurken, yeni transfer Egemen için de, "Egemen, futbolcu ve kişiliği ile takımda ağabeylik yapıyor. İyi ki de almışız. Harika bir transfer yapıldı. Mustafa da iyi futbolcu, sakatlıktan çıktı" ifadelerini kullandı.
Demirören, şanssızlıklardan da yakınarak, "Şanssızlıklara bakın, hocamız içeri girdi, Ersan, Bebe, Mustafa, Almeida sakatlandı. Guti formsuzluk yaşadı. Bu dönemde çok şanssızlık yaşadık" dedi.
"YÖNETİCİLERİM 'İSTİFA EDELİM' DEDİ"
Tutuklu olan Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'ya sahip çıkmadığı yönünde eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine de Demirören, "3 Temmuz'a dönelim,. Sabah uyandığımızda kimse böyle şeyleri beklemiyordu. Sudan çıkmış balık gibiydik. Arkadaşlarımız tutuklandı. Ertesi sabah saat 8'de bana iki yöneticim geldi. Bugün bu arkadaşlarımıza gidip benim aleyhime dolduran kişiler. Dediler ki, 'istifa edelim'. Bu istifa ne demekti; 'arkadaşlar bu işi yaptı, biz istifa edelim'. Dedim ki, 'Ne arkadaşlarımız böyle bir şey yaptı, ne de Beşiktaş. Ben arkadaşlarıma inanıyorum. Beşiktaş'ın kupasını iade edeceğim, siz istiyorsanız istifa edin' dedim. Serdal kardeşimdir, içerdeki arkadaşların psikolojilerini iyi anlamamız gerekir. Ben sadece Fenerbahçe'nin gösterdiği agresifliği göstermedim. O tavrın yanlış olduğunu Fenerbahçe de gördü ki bugün o tavırdan uzaklar. İddianame süreci var. Aldığımız duyumlara göre kasım ayı sonunda iddianame açıklanacak. Bu tabii ki hukuki boyutu. Bir de federasyon ayağı var. TFF bu konuda kararı bir an önce vermeli." dedi.

"CEZALAR AFFEDİLSİN DİYE UĞRAŞMIYORUZ"
Cezalar affedilsin diye uğraşmadıklarını belirten başkan Demirören, Fenerbahçe ile Aziz Yıldırım'ı kurtarmaya çalıştığı yönünde yorumlar olduğunun aktarılması üzerine de "Bir kulüp başkanı olarak benden başka onunla mücadele eden var mıydı? Kulüpler Birliği toplantısına bile katılmıyorduk. Ne yapıldıysa hukukta çıkar, yapan cezasını çeker. Fenerbahçe büyük bir camia ve büyük bir marka. Bu markayı nasıl koruyabiliriz, benim tüm mücadelem Fenerbahçe markasının değerini korumak için. Futbol olarak baktım, taraftar olarak bakmadım. Sadece bir markanın korunmasıdır benim mücadelem. Biri çıksın, affolsun diye uğraşmıyorum." ifadelerini kullandı.

"BURASI BAKKAL DÜKKANI DEĞİL"

Siyah-beyazlı kulübün başkanı, kulüpten çok fazla miktarda maddi alacağının olduğunun hatırlatılması üzerine, ''Geçen seçim döneminde de bu soruyla karşılaştım. Gelen başkanla oturur, konuşurum. Kulübün menfaatleri doğrultusunda her türlü desteği vererek paramı alırım. Beşiktaş Kulübü Başkanı olmak kolay değil. Burası bakkal dükkanı değil. Burayı bakkalı idare eder gibi yönetemezsiniz. Paramın konuşulmasından rahatsızım. Camia olmak farklı şeydir. Her türlü sorunu bir arada çözer. Biri çözüm getirsin düşüncesi yok. Ortada sadece konuşma var'' diye konuştu.
Kulübün borçlarının gündeme gelmesi sonrası başkan Demirören, "Borç, açıklandığı gibi, eski rakamla 370 trilyondur. Psikolojik olarak kamuoyunda borcun daha fazla olduğu düşüncesi yaratılmaya çalışılıyor. Koltuk merakından ve yönetici olma merakından dolayı böyle düşünceler ortaya atılıyor. Bu Beşiktaş'a zarar veriyor. Ben de Beşiktaş'ı borçla almıştım. Real Madrid 700 milyon avro borca sahip. Barcelona'da tasarruf tedbirleri içinde renkli print bile yapılmıyor. 5-6 şubesini kapattı. Manchester United'ın 1 milyon pound borcu var. Borç olmadan büyümek mümkün değil. Avrupa'da bir şeyler yapmak istiyorsak borçlanmadan bir şey yapmamız mümkün değil. Türkiye'de ilk 10 firmanın hepsinin borcu var. Borçlanmadan büyümek imkansız. Mühim olan borcunu ödeyebilme kapasitesidir.'' dedi.
Beşiktaş'ın nakit sıkıntısı olduğunu kaydeden Demirören, ''Forma gelirleri düşük, seyirci gelirleri düşük. Sponsor gelmiyor. Zaten borucumuz Divan Kurulu'nda açıklandı. Çok borcumuz olduğu iddiası seçim döneminde de gündeme gelmişti. İki sene öncesinde de Divan Kurulu'nda 400 milyon borç olduğu konuşulmuştu. Bu bana zarar vermiyor. Beşiktaş'a zarar veriyor. Yaşanan süreçte Adalı, Havutçu'ya zarar verilmesin ve kargaşa olmasın diye geride dururken, borcu gündeme getiriyorlar'' diye konuştu.

"BU ARKADAŞLAR BEŞİKTAŞ'A GERİ DÖNÜP HİZMETLERİNİ VERECEKLERDİR"
Yönetici Serdal Adalı'ya sahip çıkmadığı yönündeki eleştirileri yanıtlayan Yıldırım Demirören, bundan neyi anlatılmak istediğini anlamadığını dile getirdi.
''Bundan ne denmek istediğini tam anlamadım'' ifadesini kullanan başkan Demirören, ''İlk günden 'İstifa edelim' diyen yöneticileri ben kabul etmedim. İstifa etseydik hem biz, hem de o arkadaşlarımızın suçunu kabul etmiş olurduk. Arkadaşların sonuna kadar arkasında durduk. Bir hata yaptıysam özür dilerim. Aldığım bir karardan dolayı birini üzmüş olabilirim. Bu arkadaşlar Beşiktaş'a geri dönüp hizmetlerini vereceklerdir'' diye konuştu.

"FAZLA PERSONELİMİZ VAR"
Kulüpte çalışan personel sayısının fazla olduğunu kaydeden Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören, ''Yol giderine 61 trilyon diyorlar. Sonra rakam hatasını yaptıklarını söylüyorlar. Bu bilerek gündeme getirildi. Evet fazla personelimiz vardır. Yönetim kurulunda bunu konuştuk. Divan Kurulu'nda fazla personeli konuşanlar sonra 'Şu elemanı çıkarmayın' diye telefon açıyorlar'' dedi.
Personel ve futbolcu ödemelerinde bir ay geriden gittiklerini anlatan siyah-beyazlı kulübün başkanı, ''Bunların konuşulması, sanki kötü bir dönemmiş gibi düşünülmesi Beşiktaş'a zarar veriyor. Bütün kulüplerde aynı sıkıntı var. Mühim olan nakit akışını sağlamak'' diye konuştu.
Kartal Yuvası mağazalarındaki ürünlerin satışı konusundaki soru üzerine de başkan Demirören, ''Beşiktaş'ın 10 milyon ya da 20 milyon taraftarı var deniliyorsa her taraftar yıllık 10 dolarlık mal alsa 200 milyona tekabül ediyor. 10 milyon taraftar varsa 100 milyona tekabül ediyor. Taraftarlar almış olmak için bile almalı'' diye konuştu.
Beşiktaş bünyesindeki derneklerin farklı çalıştığını kaydeden Yıldırım Demirören, ''Derneklerimiz güçleri ölçüsünde bir şeyler yapmaya çalışıyorlar'' dedi.

"EN ÇOK SIKINTIYI AMATÖR ŞUBELERDE YAŞIYORUZ"
Ekonomi konusunda en büyük sıkıntıyı amatör şubelerde yaşadıklarını vurgulayan Demirören, ''Benim para vermem yerine bankadan para alsak rakamlar belli. Ekonomik süreçte en büyük neden amatör branşlara verilen 15-20 milyon dolardır. Beşiktaş'ın 2 bin küsur sporcusu var. 15-20 milyon giderinden sadece Milangaz'ın verdiği 4 milyon doları düşünce 15-20 milyon dolar kulüpten gidiyor. Bu branşların 1 lira geliri yok. Camia olmak kolay değil. Büyük Beşiktaş'ın büyük camiasıyız. Herkes Beşiktaş'ı düşünerek hareket etmeli. Türkiye'de büyük iş adamları var. Bugün sadece basketbolda değil, hentbolda da senelerdir şampiyon oluyoruz. Branş başına verilecek 1-2 milyon dolar iş adamlarının senelik reklam giderleri. Eğer Demirören soyadından rahatsız oluyorlarsa 'Beşiktaşlıyım' demesinler. Bu kulüp, bu koltuk için bir arada olmalıyız.'' dedi.
Yıldırım Demirören, BJK TV'nin istedikleri noktada olmadığını, futbolda yaşanan olayların ekonomik olarak burayı da etkilediğini dile getirdi.

"TARAFTARLARIMIZ SAHİP ÇIKMALI"
Yıldırım Demirören, Beşiktaş tribünlerinin bu sezon boş kalması konusunda ise ''Sezon başında kombine bilet fiyatlarını pahalı açıkladık. Seyircilerin geleceğinden şüphe yoktu. Süreç de etkiledi. Futbol Federasyonu'nun kararını bir an önce açıklaması lazım. Yoksa bu durum devam eder. Fiyatları indirdik. Ayrıca çok fazla maç oynadık. Üst üste Fenerbahçe, Sivassspor ve son olarak Dinamo Kiev maçı yapacağız. Beşiktaş taraftarının ekonomik seviyesi orta düzeyde. Yönetim kurulunda tekrar konuşacağız. Fazla indirim yaparsak bu sefer kombine kart sahibi olanlar sıkıntı yaşar. Dengelememiz gerekiyor. Bu süreçte taraftarlarımız sahip çıksın. Ayrıca bedava bilet isteği yok. Kanunla da kimse bunu yapamaz. Öyle bir kanun ki, soyadımı tutmayan birkaç kişiye bilet verdiğimde ben suçlu olurum. Bu süreç henüz bitmedi. Artçı sarsıntıları ağır olacak'' diye konuştu.
Fiyapı İnönü Stadı'nın durumuyla ilgili soru üzerine de Yıldırım Demirören, ''Yaşanan süreç sonrası Ankara'ya hiç gitmedim. Doğru olmayacağını düşündüm. Yanlış anlaşılırdı. Siyasi bir hale getirilebilirdi. Süreç bittikten sonra gündeme getireceğiz. Olumlu gidiyordu. Kaldığımız yerden devam edeceğiz'' dedi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un boyutlarını, çıkması için büyük çaba harcamalarına karşın kulüp başkanları olarak maalesef 3 Temmuz'a kadar bilmediklerini söyledi.

"EKİBİ ONLAR KURDULAR"
Yasanın hazırlanışı esnasında Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile sarı-lacivertli yönetici Şekip Mosturoğlu'na yetki verdiklerini kaydeden Demirören, ''Ekibi onlar kurdular. Kanun hazırlanırken, taraftar kavgaları, küfür gibi konuların düzene girmesini istiyorduk. Bu kanun için gittik Sayın Başbakan dahil, 'Lütfen çıkartın' diye zorladık. Hatta kabul etmediler. 'Seçimden sonraya kalsın' dediler. Daha sonra Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi olaylar çıkınca, bir anda süreç hızlandı ve Meclis kapanmadan birkaç gün önce yasalaştı. Hep beraber de bayram ettik. Yasanın boyutlarını maalesef 3 Temmuz'a kadar hiçbirimiz bilmiyorduk. Kendisini ziyaret ettiğimde Aziz Yıldırım, 'Ben de bilmiyordum' dedi. Oldukça ağır maddelerle çıktı'' şeklinde konuştu.

"SON TASLAĞI GÖNDERDİK"
Yasada yapılmasını istedikleri değişikliklerin, kimsenin affettirilmesi anlamına gelmediğini vurgulayan Demirören, özellikle 18-20 yıl hapis gibi cezaların ağır olmasından yakınırken, ''Böyle bir olayı gaspla, tecavüzle, adam öldürmeyle kıyasladığınızda, cezalar çok ağır. Adana'da Beşiktaş formalı biri maça giderken olay çıkarsa, bundan kulüp yöneticisine ve başkanına ceza geliyor. Hatta hapse bile girilebiliyor. Bu konularda düzeltme istedik. Son taslağa gönderdik. İnşallah uygun bulunur. Bunun siyasi bir malzeme olarak kullanılmamasını istiyoruz. Çünkü toplumsal bir olay. Futbol devam ediyor. Bir an evvel o maddelerin değişimine partilerimiz olumlu yaklaştılar ve haber bekliyoruz. Değişikliklerin tahminimizden hızlı gerçekleşeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

''FUTBOLU ÇOK BÜYÜK BİR KAOS BEKLİYOR''
Yıldırım Demirören, futboldaki şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili iddianamenin bu ay sonunda açıklanmasını beklediklerini aktarırken, TFF'nin karar için, daha önce açıkladığı gibi sezon sonunu bekleyemeyebileceğini savundu.

''TFF'nin disiplin talimatına ve Etik Kurul raporuna göre karar vermesi gereken sürenin geldiğine dikkati çeken başkan Demirören, ''Bu ay sonunda iddianame çıktığında, içeriğinde kesin deliller de olacaktır. Futbolu çok büyük bir kaos bekliyor. Bunu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıyla da paylaştım. Eğer kararlarını açıklamazlarsa, sezon sonuna bırakırlarsa, iddianame çıktıktan sonra kimse karar için sezon sonunu bekleyemez. Bu baskıya dayanılamaz da. Her gün, kalan 7 ay bu baskıya kimse dayanamaz. Ne karar çıkarsa çıksın tartışması 3 gün sürer. İddianame açıklandığında 3 Temmuz'dan daha kötü bir kaos futbolu bekliyor. TFF, Etik Kurul raporuna göre kararını açıklarsa, bu kararı 3 gün tartışılır ama 7 ay iddianamenin tartışılması hepimize çok büyük zarar verir. TFF Başkanımız iyi niyetiyle sezon sonu karar vereceklerini duyurdu ama önümüzde 7 ay gibi bir süre kalıyor. Her gün bu iddianame gündemde olduğu, tartışıldığı vakit, adı geçen takımlarla diğer takımlar maç yapmak dahi istemeyebilirler. TFF erken karar vermek zorunda kalabilir. Adı iddianamede geçen takımlardan biri şampiyon olursa ve federasyon daha sonra bu takımı düşürürse ne olacak? Kimse kabul etmez. Etik Kurul raporu verildi. Aksi halde yeni bir kaos daha gelir. Ayrıca, kaos geliyor fikri sadece bana ait değil. Diğer kulüp başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerin ortak fikridir bu'' dedi.

''FENERBAHÇE'Yİ TAKDİRLE İZLİYORUZ''
Yıldırım Demirören, şike ve teşvik iddialarıyla ilgili soruşturmada en büyük sıkıntı yaşayan kulüp olan Fenerbahçe'nin camia olarak ortaya koyduğu kenetlenmeye değinerek, ''Fenerbahçe'yi takdirle izliyoruz'' dedi.

Kendilerinde de aynısının olması fikrinin içlerinden geçtiğini anlatan başkan Demirören, ''Fenerbahçe çok güzel bir camia örneği veriyor. Bizim de tartıştığımız konu, bu süreç çok hassas. Fırtına öncesi çok büyük bir sessizlik yaşıyoruz şu aralar'' ifadelerini kullandı.

Yaşanan süreçte Türk futbolunun değer kaybı yaşadığını ve bu nedenle kulüpler olarak olumsuz her türlü yorumdan kaçınmaya çalıştıklarını dile getiren Yıldırım Demirören, ''O kadar hassas bir süreç ki, çok kırılgan. 15 günde bir, hakem hatalarını TFF ile kulüpler kendi içimizde konuşacağız. Şu an hakemlerimiz formsuz, bu bir gerçek ama aynı hakemlerimizle devam edeceğiz. Futbolumuz değer kaybediyor. Bir başı boşluk var gibi'' diye konuştu.

''BEN, SEÇİMİ KAYBETTİĞİM GÜN BIRAKIRIM''
Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ın 2013 yılında yapılacak olağan seçimlerinde tekrar başkanlığa aday olup olmayacağının sorulası üzerine, ''Ben, seçimi kaybettiğim gün başkanlığı bırakırım'' yanıtını verdi.

Siyah-beyazlı kulüpte başkanlığı seçim kaybetmediği sürece bırakmayacağını vurgulayan Demirören, yönetim içindeki anlaşmazlıklara da değinerek, ''Yanlış anlaşılmasın, benim her yönetici arkadaşımın Serdal Adalı'yla, Tayfur Havutçu'yla ve Ahmet Ateş'le her zaman görüşmeleri lazım. Ama soruşturma başladığında perşembe sabahı gelip 'İstifa edelim' diyenler, yanlış laflar taşıyarak Beşiktaş'a uzun süre hizmet edecek kişileri yanlış yönlendirdiler. Buna üzülüyorum'' şeklinde konuştu.

''DİNAMO KİEV MAÇINI KAZANMAK ZORUNDAYIZ''
Yıldırım Demirören, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın yapacakları Dinamo Kiev maçının önemine değinirken, alacakları sonucun çok önemli olduğunu vurguladı.

Dinamo Kiev'le yaptıkları son 3 maçta 9 gol yediklerini, 1 gol attıklarını söyleyen Demirören, ''Yarın kazanmak için sahaya çıkmak zorundayız. Herkes bunun bilincedir. Futbol üç neticeli bir oyun. Allah kurusun yenilirsek, UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme şansı yüzde 30'lara düşer. Ama sonuç ne olursa olsun Tayfur Havutçu dönene kadar biz Carlos Carvalhal'la devam edeceğiz'' dedi.

Futbolcularla ilgili sorulara yanıt vermekten kaçınan Demirören, ''Benim değerli oyuncularım izliyorlarsa alınabilirler. Hepsi birbirinden kaliteli. Oyuncuların kaliteleri, kişilikleri ve kapasiteleri şu anki durumun çok üzerinde. Daha iyi olacaklar. Şimdi bir şey söylersem eleştiri olur'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK
 
Üst