hasbi_muharip
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Merhaba arkadaşlar modemimle ilgili bir sorun yaşıyorum. Sizlerle paylaşayım dedim. Zyxel modem kullanan arkadaşlar bilirler
Fakat işin ilginç kısmı birkaç gün önce modem durduk yere bozuldu. Yani bozuldu derken
böyle bir hata aldım. Ttnet in hatalı port sayfasına yönlendiriyordu ve nete bağlanamıyordum.
---------------------------------------------------------
Biraz zaman geçtikten sonra modeme bir bakayım belki birisi ayarlarını kurcalamıştır diye düşündüm. "192.168.1.1" den tekrar modem arayüzüne giriş yaptım vee ne göreyim:
Modemin arayüzü sanki yeniden programlanmış.. Menüler uçmuş sadece bu gördüğünüz ekran geliyor. Ne bir ayar yapabiliyorum nede başka bişey. Allahtan birkaç gün öncesinde "jdownloader dan betik kaydetmiştim" modem resetlemesi için jdownloadercılar bilirler. Şu an modemle ilgili yapabildiğim tek şey reset atmak o da "Jdownloader" sayesinde.. Arayüzünden hiçbir şey yapamıyorum. Sadece yukarıdaki resimde görünen ekrana öylece bakakalıyorum.
----------------------------------------------------------------------
İnternetimle ilgili ayrıntılı bilgi vereyim:
-İnternet tarifem: "Net limitsiz 8mbps"
-Modem markası: P-660W-T1 v3
-İnterneti 3 ortak kullanıyoruz.
-Modem bende değil.
-Modem arayüzü şifresi standart "1234" idi.
Olası senaryoları paylaşayım:
-İnternet'ten bir odun ya da kütük mü dersiniz artık birisi açık port tarama programlarıyla "netscan vb" şans eseri benim ip mi buldu ve modem arayüzüme erişti. Ordan da ayarları kurcaladı!
-Komşum yani ortağım bir şekilde-eğer mümkünse- beni modem ayarlarını kullanmaktan kısıtladı/engelledi.(henüz konuşmadık onlarla)
-TTNET benim ya da bizim haberimiz olmadan tarife değişikliği yaptı(remote mümkünse)
-----------------------------------------------------------------------
Ve de arkadaşlar bu olayların başladığı günden beri internet hızımda gözle görülür bir düşme oldu. Sanki 1 mbps yi 3 kişi paylaşıyormuşuz gibi..:w00t:
Başınıza böyle bişey geldiyse ya da çözümü biliyorsanız yardımlarınıza açığım.
---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:00 ----------
Arkadaşlar yeni bir gelişme var!!!
Zyxel.com.tr den modemin kullanma klavuzunu indirdim ve inceledim.
Birde ne göreyim:cursing:
-------------------------------------------
Sizce bu mümkün mü? Eğer mümkünse hemen komşunun kapısını çalmaya gidiyorum.:turned:
Kod:
192.168.1.1 den modem arayüzüne girdiğimizde
ve şifremizide girdikten sonra böyle bir sayfa gelir karşımıza.

Fakat işin ilginç kısmı birkaç gün önce modem durduk yere bozuldu. Yani bozuldu derken
Kod:
Sayın DSL Abonemiz,
Portunuza ait olmayan bir kullanıcı adı ile bağlanmaya çalışıyorsunuz.
Kod:
192.168.1.1 den modeme girip reset attım. İnternet bir süreliğine düzeldi.
Fakat bir süre sonra tekrar aynı "port hatası" adı altındaki hatayı aldım.
Sonra tekrar reset attım modeme..
---------------------------------------------------------
Kod:
Sonuç:
İnternet geldi ve tekrardan port hatası vermedi. Fakaaaaat!!! Buraya dikkat!

Modemin arayüzü sanki yeniden programlanmış.. Menüler uçmuş sadece bu gördüğünüz ekran geliyor. Ne bir ayar yapabiliyorum nede başka bişey. Allahtan birkaç gün öncesinde "jdownloader dan betik kaydetmiştim" modem resetlemesi için jdownloadercılar bilirler. Şu an modemle ilgili yapabildiğim tek şey reset atmak o da "Jdownloader" sayesinde.. Arayüzünden hiçbir şey yapamıyorum. Sadece yukarıdaki resimde görünen ekrana öylece bakakalıyorum.
İnternetimle ilgili ayrıntılı bilgi vereyim:
-İnternet tarifem: "Net limitsiz 8mbps"
-Modem markası: P-660W-T1 v3
-İnterneti 3 ortak kullanıyoruz.
-Modem bende değil.
-Modem arayüzü şifresi standart "1234" idi.
Olası senaryoları paylaşayım:
-İnternet'ten bir odun ya da kütük mü dersiniz artık birisi açık port tarama programlarıyla "netscan vb" şans eseri benim ip mi buldu ve modem arayüzüme erişti. Ordan da ayarları kurcaladı!
-Komşum yani ortağım bir şekilde-eğer mümkünse- beni modem ayarlarını kullanmaktan kısıtladı/engelledi.(henüz konuşmadık onlarla)
-TTNET benim ya da bizim haberimiz olmadan tarife değişikliği yaptı(remote mümkünse)
-----------------------------------------------------------------------
Ve de arkadaşlar bu olayların başladığı günden beri internet hızımda gözle görülür bir düşme oldu. Sanki 1 mbps yi 3 kişi paylaşıyormuşuz gibi..:w00t:
Başınıza böyle bişey geldiyse ya da çözümü biliyorsanız yardımlarınıza açığım.
---------- Post added at 13:09 ---------- Previous post was at 13:00 ----------
Arkadaşlar yeni bir gelişme var!!!
Zyxel.com.tr den modemin kullanma klavuzunu indirdim ve inceledim.
Birde ne göreyim:cursing:

-------------------------------------------
Sizce bu mümkün mü? Eğer mümkünse hemen komşunun kapısını çalmaya gidiyorum.:turned: