Harvard Üniversitesi'nde kopya skandalı

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Harvard Üniversitesi'ndeki bir lisans programında okuyan çok sayıda öğrenciye kopya çektikleri şüphesiyle soruşturma başlatıldı.

Ekli dosyayı görüntüle 8631

ABD'nin ve dünyanın en saygın üniversiteleri arasında gösterilen Harvard Üniversitesi'ndeki bir lisans programındaki çok sayıda öğrenci hakkında kopya çektikleri şüphesiyle soruşturma başlatıldı.
Harvard Üniversitesi yetkilileri, sınava giren 250 öğrencinin yarısından fazlasının kopya çektiğinden veya intihalde bulunduğundan şüphelenildiğini bildirdi.
Associated Press haber ajansının (AP) haberinde, skandalın sınav kağıtlarını inceleyen öğretim görevlisinin farklı öğrencilerin sınav kağıtlarından aynı uzun cümleleri kullandığını belirlemesiyle ortaya çıktı.

Haberde, öğrencilerin üniversitenin hangi lisans programının hangi sınıfından oldukları belirtilmedi.
Kopya çektiği tespit edilen öğrencilere, ilk ihlal uyarısından bir yıl okuldan uzaklaştırmaya kadar varacak cezaların verilebileceği kaydedildi.
Harvard Üniversitesi'nin ilgili bölümünün Lisans Eğitim Dekanı Jay Harris yaptığı açıklamada, Harvard'da kopyanın yaygın olduğuna ilişkin bir delilin bulunmadığının altını çizdi.
AP'ye konuşan Harris, ''Önümüzde duran gerçekler, sadece bir bölümle ilgili bir problem olduğu yönündedir. Öğrencilere ve yaptıklarına bakarak, bunun genelde Harvard öğrencilerini temsil ettiğini söylemeye gönlüm el vermezdi'' diye konuştu.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25378321/
 

v3l1baba

Asistan
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
257
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ogrencinin oldugu heryerde kopya olur bu harvard bile olsa :)
 

TBM

Dekan
Katılım
28 Ekim 2008
Mesajlar
6,587
Reaksiyon puanı
358
Puanları
83
orası bildiğim kadarıyla süper zekaların gittiği bir yer
 

ulaş35

Doçent
Katılım
22 Şubat 2007
Mesajlar
779
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
izmirde harvırt vardı da biz mi gitmedik :]
 
Üst