Soru Harp Okulundan Sonra Zorunlu Hizmet Süresi?

Atakan.ç

Asistan
Reaksiyon puanı
80
Merhaba, böyle birşey varmı tam olarak bilmiyorum biraz araştırdım ve sanırım harp okullarından mezun olunca 15 yıllık hizmet süresi varmış. çıkmak isteyen 4 katı tazminat ve faizini ödedikten sonra çıkabiliyormuş.. bla bla şeklinde gidiyor. Benim merak ettiğim Bu gerçek mi? bu hizmet süresi denen bir şey varmı? süre olarak fazla değil mi? sonuçta 20 yaşındayım ve zorunlu olarak 15 yıl süre uzun gibi

bilgili arkadaşlar beni bilgilendirirse sevinirim. Ayrıyeten bu konu hakkında harp okullarını arasak bir sonuç alabilirmiyiz, bilgi edinebilirmiyiz?

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Evet doğru seni yetiştirsinler masraf etsinler sonra ben gidiyorum de. Asker oldunmu askerliğine devam etmek zorundasın belli bir süre.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Özetle Evet! Detaylar aşağıda;

İlgili kanun hükmü uyarınca; Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK ) bünyesinde çalışan muvazzaf subay ve astsubaylar fiilen 15 yıl hizmet etmedikçe istifa edemezler. Buradaki 15 yıllık süre mecburi hizmet süresidir. Subay ve astsubaylar için bu süre naspedildikleri yani resmi olarak göreve başladıkları tarihten itibaren başlarken; görevlerine astsubay olarak başlayıp da subay sıfatını kazananlar için ise astsubay çavuşluğa naspedildikleri tarihten itibaren başlar.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden her ne şekilde olursa olsun mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamlamadan ayrılan veya ilişiği kesilen subay ve astsubaylar (Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapamaz şeklinde sağlık raporu alanlar ile vazife malûlü olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrılanlar hariç), her yıl kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından belirlenen; askeri öğrenci, subay ve astsubay nasbedildikten sonra kendilerine yapılan öğrenim, eğitim ve yetiştirme masraflarını, yükümlülük sürelerinin eksik kalan kısmı ile orantılı olarak kanunî faizi ile birlikte tazminat olarak öderler. Öğrenim, eğitim ve yetiştirme masraflarının hangi unsurlardan oluşacağı ve tahsiline ilişkin usul ve esaslar; Millî Savunma, İçişleri ve Maliye Bakanlıkları tarafından müştereken yürürlüğe konulacak yönetmelikte belirlenir.