Diskin markası ne ise üreticinin sayfasına bakabilirsin. Hatta silmediysen diskin içinde de gelebiliyor.
Çok tehlikeli sularda yüzüyorsun![]()
Unutanlar pişman olanlar google ın 3.sayfalarında dolaşıyor![]()
truecrypt
bu konudaki en profesyonel programdır.
fbi ajanları 2009 yılında brezilya'nın en büyük bankeri daniel dantas'ı operasyonla yakalamış ve ona ait diskteki truecrypt ile şifrelenmiş verileri 1 yıl boyunca 2010 yılının ortalarına kadar hacklemeye çalışmışlar ve başarısız olmuşlardır.
şu anki durumu bilmiyorum.
http://news.techworld.com/security/3228701/
http://g1.globo.com/English/noticia/2010/06/not-even-fbi-can-de-crypt-files-daniel-dantas.html
program hakkında biraz bilgi vereyim.
isterseniz çift kanallı şifreleme yapabilirsiniz.
yani elinizde bir sahte bir de gerçek şifre olur.
sahte şifreyi girince farklı dosyalar gerçek şifreyi girince farklı dosyaları gösterir.
ayrıca şifreni illa metinden oluşmasına gerek yok.
şifre bir dosya, birden dosya, bir klasör, birden fazla klasör, dosya ve klasör kombinasyonları, bu kombinasyonlar + normal metin şifresi şeklinde de olabilir.
ancak bir kez ayarladıktan sonra bu dosya, klasör vs içeriğinin değişmemesi gerekir.
hatta bu dosyaları sahte şifrenin içerisindeki yere koyarsanız gerçek şifreyi bulmak için önce sahte şifreyi çözüp içerisindeki dosyaları alıp sonra gerçek şifreyi çözüp onla birleştirmek zorunda kalırlar.
daha benim anlamadığım birçok profesyonel özelliği var.
Hocam format atmadan şifreleme yapamıyor muyuz?
Format atmana gerek yok.
Volumes-Create New Volume dedikten sonra
Create an encrypted file container dersen belli dosya ve klasörleri şifrelemen için konteynır oluşturur, oraya şifrelemek istediklerini koyarsın.
Encrypt non system partition drive dersen windows'un kurulu olduğu sürücü hariç(genelde c) herhangi bir sürücü, flash, harici vb şifreleyebilirsin
Encrypt system drive ise windows'un kurulu olduğu sürücüyü şifrelemek istersen kullanman gereken seçenek.
az önce anlattım nasıl yapıldığını.
belki de daha basit bir yazılım düşünebilirsiniz.