Harici hard diskimi açamiyorum biçimlendir diyor !!!

gsbuura

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
harici hard diskimi pc ye baglıyorum biçimlendir olarak karşıma çıkıyor.Kurtarmak istiyorum bilgilerimi ama yapamıyorum lanet olsun dedım biçimlendirsin ondan da bir sure sonra windows bıcımlendırmeyı durdurdu dıyor..Yardım edebılecek tecrubelerınden yararlanabılecegım arkadaslar lutfen ılgılenırmısınız ???

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
panpa harici harddisk'ini tak, başlat çalıştıra cmd yaz tamam de. sonra açılan ekranda harici harddisk'sinin bilgisayarımda görünen ismini gir. mesela bilgisayarım da F: diye gözüküyor o zaman satırada, F: yaz enter'a bas. en alt satırın başında senin harici hardisk'in görünecek yani F: işte bu satıra chkdsk /f /r yazıp enter'a bas ve chkdsk'ın bitmesini bekle. dosya sistemi kontrol edecek ve onaracak. bir denemeni tavsiye ederim kolay gelsin

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Büyük ihtimal virüs.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
chkdsk denemen kurtarabilir, olmazsa kutusundan çıkartıp dahili olarak bağla ve chkdsk dene.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaslar d yi açamiyorum biçimlerme geliyor biçimlendirmek istemiyorum ne yapmam lazim.?

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
diskin dinamik disk olmus olabilir

yonet / disk yonetiminden bak temel disk ise chkdsk yapmalisin. dinamik disk ise convert yapmalisin dosyalarina zarar gelmez

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bilgisayardan çok anlamıyorum daha ayrıntılı yazarmısınız aynı sorun bendede oluştu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim hard driver bilgisayarımda biçimlendirme istiyor içindekileri göremiyorum ama internet cafede taktım açılıyor peki bunu nedeni nedir