Harici Grafik Kartı Kurulumu-Mavi Ekran Hatası

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar

Dizüstü bilgisayarıma uzun süredir ati mobility radeon hd5470 model harici grafik kartının sürücüsünü kuramıyorum. Kurduğum zaman bilgisayar açılmıyor ve açılış sırasında windows başlatılıyor ekranından sonra aşağıdaki mavi ekran hatasını arıyorum. Bilgisayar sadece güvenli modda açılabiliyor oradan harici grafik kartı sürücüsünü kaldırdığımda tümleşik kartla açabiliyorum. HDD de arıza olduğunu düşünerek test yaptım fakat hiçbir sorun çıkmadı. Sizce sorunu nedir ve nasıl düzeltebilirim?

YvO7q2.jpg
[/URL][/IMG]

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
O sürücüyü kaldırıp başka bir sürücü yükle

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Ekran karti dosyasinin (atikmpag.sys)expand edilmesi gerekiyormus.

Maddeler halinde aciklayayim :

- C:\Windows\System32\Drivers klasorune girin ve atikmpag.sys nin adını atikmpag.sys.old yapin.

- ati klasorune girin (genellikle C:\ATI) ve atikmpag.sy_ dosyasini bulun.

- Dosyayi masaustune kopyalayin.

- Baslat > Calistir > cmd yazin ve enter a basin.

- chdir Desktop komutu ile masaustunu secin.

- EXPAND.EXE atikmpag.sy_ atikmpag.sys veya expand -r atikmpag.sy_ atikmpag.sys komutunu girin.

- Dosya acma islemi bitince yeni atikmpag.sys dosyasini C:\Windows\System32\Drivers icine kopyalayin.

- Bilgisayari yeniden baslatın ve sorun duzelecektir.
(Alıntı)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ekran kartınızın sistem dosyası hasarlı veya ekran kartınızın sistem dosyaları harddiskin bir bölümüne yazılıyken o bölümde bad sector oluşmuş o bölüm okunamıyor.

C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve atikmpag.sys'nin adını atikmpag.sys.old yapın.
ATI klasörune girin (genellikle C:\ATI) ve atikmpag.sys dosyasını bulun.
Dosyayı masaüstüne kopyalayın
- Başlat > Çalıştır > cmd yazın ve enter.
- chdir Desktop komutu ile masaüstünü seçin.
- EXPAND.EXE atikmpag.sys atikmpag.sys veya expand -r atikmpag.sy_ atikmpag.sys komutunu girin.
- Dosya açma işlemi bitince yeni atikmpag.sys dosyasini C:\Windows\System32\Drivers icine kopyalayın.
ve atikmpag.sys_old olarak değiştirdiğimiz dosyayı komple sisteminizden silin.

Olmazsa format atın driveri amd sitesinden yükleyin. Kolay gelsin.

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
aynı sorun bendede vardı windows 8 yüklediğimde yeniden başlattan sonra bole bir ekran geliyordu çareyi windows 7 kurmakda buldum ayrıca ilk olarak intel hd veya diğer kartın driverini kurun sonrada atinin kurunuz sorununuz düzelecektir

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekran karti dosyasinin (atikmpag.sys)expand edilmesi gerekiyormus.

Maddeler halinde aciklayayim :

- C:\Windows\System32\Drivers klasorune girin ve atikmpag.sys nin adını atikmpag.sys.old yapin.

- ati klasorune girin (genellikle C:\ATI) ve atikmpag.sy_ dosyasini bulun.

- Dosyayi masaustune kopyalayin.

- Baslat > Calistir > cmd yazin ve enter a basin.

- chdir Desktop komutu ile masaustunu secin.

- EXPAND.EXE atikmpag.sy_ atikmpag.sys veya expand -r atikmpag.sy_ atikmpag.sys komutunu girin.

- Dosya acma islemi bitince yeni atikmpag.sys dosyasini C:\Windows\System32\Drivers icine kopyalayin.

- Bilgisayari yeniden baslatın ve sorun duzelecektir.
(Alıntı)

Teşekkürler fakat buda işe yaramadı. Bilgisayar windowns başlatılıyor ekranında takılı kaldı mavi ekran hatası da almadım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekran kartınızın sistem dosyası hasarlı veya ekran kartınızın sistem dosyaları harddiskin bir bölümüne yazılıyken o bölümde bad sector oluşmuş o bölüm okunamıyor.

C:\Windows\System32\Drivers klasörüne girin ve atikmpag.sys'nin adını atikmpag.sys.old yapın.
ATI klasörune girin (genellikle C:\ATI) ve atikmpag.sys dosyasını bulun.
Dosyayı masaüstüne kopyalayın
- Başlat > Çalıştır > cmd yazın ve enter.
- chdir Desktop komutu ile masaüstünü seçin.
- EXPAND.EXE atikmpag.sys atikmpag.sys veya expand -r atikmpag.sy_ atikmpag.sys komutunu girin.
- Dosya açma işlemi bitince yeni atikmpag.sys dosyasini C:\Windows\System32\Drivers icine kopyalayın.
ve atikmpag.sys_old olarak değiştirdiğimiz dosyayı komple sisteminizden silin.

Olmazsa format atın driveri amd sitesinden yükleyin. Kolay gelsin.

Malesef işe yaramadı.

aynı sorun bendede vardı windows 8 yüklediğimde yeniden başlattan sonra bole bir ekran geliyordu çareyi windows 7 kurmakda buldum ayrıca ilk olarak intel hd veya diğer kartın driverini kurun sonrada atinin kurunuz sorununuz düzelecektir

Teşekkürler windows 7 kullanıyorum. Ayrıca bilgisayarımı şuan tümleşik ekran kartı üzerinden kullanıyorum fakat autocad gibi çizim programını kullanırken yetersiz kalıyor bu yüzden hariciyi çalıştırmaya çalışıyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Format atıp driveri doğru kurun düzelir

CAN GÜLER

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Teşekkürler fakat buda işe yaramadı. Bilgisayar windowns başlatılıyor ekranında takılı kaldı mavi ekran hatası da almadım.
zaten atiyi normal basit kullanımda pasif olması pcniz icin daha sağlıklı kasmadan ısınmadan normal işlemleri intel yani yerleşik kartla yapar oyun prog gibi exe leri ati catalsyt center ile yüksek performans yaparsınız çalışırlar

Malesef işe yaramadı.

Teşekkürler windows 7 kullanıyorum. Ayrıca bilgisayarımı şuan tümleşik ekran kartı üzerinden kullanıyorum fakat autocad gibi çizim programını kullanırken yetersiz kalıyor bu yüzden hariciyi çalıştırmaya çalışıyorum.
zaten atiyi normal basit kullanımda pasif olması pcniz icin daha sağlıklı kasmadan ısınmadan normal işlemleri intel yani yerleşik kartla yapar oyun prog gibi exe leri ati catalsyt center ile yüksek performans yaparsınız çalışırlar

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Driver ı yeniden kurmanız gerekiyor

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Driverı kurmayın. Aygıt yöneticisinden driver güncelle diyerek driver klasörünü göster. Sadece inf dosyalrını ve gerekli olanları alacaktır. Setup kısmında sorun var demekki Setupı kaldırın dedigim şekilde yapın. Yapamazsanız. Teamviewer ile bakayım

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
This is a amd :) arkadaşlar amd nin çift ekran kartli pc lerinde böyle sıkıntılar çok normal :) çözümü ise komut istemi ole kurmak :) opal.xt gibi bisiydi

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Driverı kurmayın. Aygıt yöneticisinden driver güncelle diyerek driver klasörünü göster. Sadece inf dosyalrını ve gerekli olanları alacaktır. Setup kısmında sorun var demekki Setupı kaldırın dedigim şekilde yapın. Yapamazsanız. Teamviewer ile bakayım

Driverı kurmadan aygıt yöneticisisinde aygıt gözükmüyor.

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Driveri AMD'nin sitesinden kurup donanım kimliğini bana atar mısınız ?

Kimlikten kastınız nedir. everest gibi bir programla mı, dxd,ag komutuyka mı yoksa sürücü ayrıntılarındaki kurulan dosyaların isimleri mi?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tamamdır. Yakalşık 6-7 dk sonra indirme ve kurulum tamamlanmış olur.

Tamamdır. Yakalşık 6-7 dk sonra indirme ve kurulum tamamlanmış olur.

Bu AMD'nin driver desteği sıfır. Daha önce böyle sorun yaşadın mı yoksa yeni yeni mi yapıyor ?

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu AMD'nin driver desteği sıfır. Daha önce böyle sorun yaşadın mı yoksa yeni yeni mi yapıyor ?
Aslında birkaç ay önce oyun oynarken gitti. Bir süre bilgisayarı açamadım. Format atmak istedim sanırım HDD sorununda yada farklı bir sebepten dolayı yapamadım. Bende kaldığım yerin yakınındaki bir tamirciye götürdüm onlar atlamadı format dedikleri bir yöntemle format atmışlar. Uzun süre harici grafik kartına ihtiyaç duymadığım için hiç bakmadım. Ama 1 ay önce farkettim.

Yani ilk karşılaştığım zamandan beri düzelme olmamış.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Aslında birkaç ay önce oyun oynarken gitti. Bir süre bilgisayarı açamadım. Format atmak istedim sanırım HDD sorununda yada farklı bir sebepten dolayı yapamadım. Bende kaldığım yerin yakınındaki bir tamirciye götürdüm onlar atlamadı format dedikleri bir yöntemle format atmışlar. Uzun süre harici grafik kartına ihtiyaç duymadığım için hiç bakmadım. Ama 1 ay önce farkettim.

Yani ilk karşılaştığım zamandan beri düzelme olmamış.

En son ne zaman format attınız ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bilgisayarcı attı.

Bu sorun formattan sonra düzelmesi gerekiyor aslında bilgisayarcı farklı yöntemle format attı dediniz ben pek format atıldığını düşünmüyorum format atıldı gibi göstermiş olmasınlar ?

KlpRnS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Format atildigina eminim. Cunku bilgisayari ekran gittinten soonra format atmadan calistiramazlardi. Driver kurulduktan sonra disk tutarsizliklarini gozden gecirmek icin ekran acti ve burda takili kaldi

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
MyDrivers yazılımını indirip AMD grafik sürücüsünü program aracılığıyla kaldırın tüm kalıntılarıyla beraber silecek. Sonra AMD sürücüsünü tekrar kurun sorun büyük ihtimal çözülür. Çözülmezse beni konu üzerinden alıntlayın yarın size çözüm yolları söylerim. Kolay gelsin.

jE8Ym41.png