Harici diskimin USB girişi kırıldı

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Samsung marka 640 gblık diskimin usb girişi kırıldı. Şu an garantisi de yok. Ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.

http://imageupload.org/?d=0F599B301

Fotoğrafta diskin üstünde olan usb girişi zımbırtısı yuvarlak içine aldığım yerde olmalıydı fakat artık orayla bir bağlantısı kalmadı :) Konya bosnadayım. Tavsiyeleriniz konya merkez sınırları içinde olursa çok iyi olur.(nereye götürmem gerektiği vs.)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
gördüğüm kadarıyla iki lehim tutuyormus :) lehimlet yada kendin yap :)

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kendi başıma yapma şansım pek yok gibi. Hangi tarz dükkanlar yapabilir bunu? Televizyon veya telefon tamircileri falan?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Onu bilemem kim yaparım derse yapar heralde :) gidip göstermen gerek

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bulunduğun şehirdeki sokak arasındaki elektronikçilerden işinin ehli olana lehimlet 5dk bir iş.

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Orada olsam 2 dakikalık iş :D

Lehim bilgin yoksa sakın sen el atma kartı yakabilirsin.!

Sana tavsiyem notebook tamir yapan bir yer biliyorsan oraya götür ve lehim attır, çalışır.

Tv tamircileride iş görür ama işini garantiye al derim.

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Babam bu işten iyi anlar ona ver yapsın :))))
babam artvinde patron :D

@online destek hocam yarın araştırıyorum. Ama bir tuhaflık var. USB başlığını elimle bastırarak diski çalıştırmayı başardım. Ama pc diski görmüyor. Disk kendi kendine çalışıyor ama pcde hiç tık yok. Lehimle düzelir mi bu sorun?

dijital3x

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba lehim yapılsa bile elektrik akımlarının ölculmesi gerekecektir.Bu yuzden elektrikci birinden yardım almanız önerilir...

KOLORTA_RANGER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
10 tlye bi notebook tamircisi halletti işi. Çok iyi oldu çok da temiz oldu. Ama sadece lehimle olmadı sanırım. Bikaç parça daha değiştirdiğinden bahsetti. Sonuç olarak hepinize çok teşekkür ederim :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim haricide de (samsung 500gb) aynı şey oldu. elimle bastırınca ışığı yanıyor ve çalışıyor ama bilgisayar görmüyor. siz yaptırınca direk düzeldi mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorundan bende muzdaribim tokattayım ve 640 gb lik samsung diskim in ışıklaqrı ılımle bastırınca yanıyosu artık yanmıyo hatta hıc tepkı yok ve 50 tl ye yaparım dedıler ama kart catlamıssa cope atman gerekır dedıler kartın catlama ıhtımalı nedır

Noxeble

Asistan
Reaksiyon puanı
6
En garantisi havyanız varsa ufak bi lehimle çözmeniz eğer eliniz tornavida tutup vida sıkabiliyosanız lehimde yapabilirsiniz. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende samsung 640 gb harddisk aldım fakat usb giriş soketi eğildi verdim laptop tamircisine ucunu düzeltti faat değişen bişe olmadı. Sorun sadece soket kısmında fakat samsung un bu ürünü soket ile entegreli olduğu için yeni soket alıp lehim atılsa bile çalışmazmış. Bende köşeye koydum ilerde bilgisayara bağlarım diye :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Size başka bir şey soliyeyim sakın samsung harddisk almayın artık Servisi'ne samsung bakmiyor, seagate bakıyordu onlar da doğru dürüst ilgilenmiyorlar. canım yandı sizin yanmasın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki tokatta harddiski tamir için nereye götürdünüz bilgi verir misiniz lütfen