Harici disk kurtarma şirketleri üzerine

ametal82

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar arkadaşlar.

WD 1,5 Tb elements harici diskim kendi kendine bilgisayar tarafından görülmemeye başlandı. ne yaptıysam bilgisayarda yada yönet'te görünmüyor artık.

uzak bir tanıdığa göstermiştim. o da bilgisayara yaklaşık 4-5 saat takılı durunca içindekilerin görülmeye başladığını söylemişti. fakat ben 1 gün boyunca takılı bıraktım fakat bilgisayar, bırakın içindekileri diski dahi görmedi.

mydisk midir nedir o firmayla mailleştim bana daha makineyi görmeden fiziksel arıza olduğunu ve diski kendilerine göndermemi istediler. min. 200$ + olarak fiyat verdiler. onlar bana şu kadar tutuyor diyecekler ben de tamam dersem başlayacaklarmış.

şimdi size sormak istediğim, acaba bildiğiniz güvenilir ve daha uygun disk kurtarma şirketleri var mı? yada içinizde bu operasyonu gerçekleştirten oldu mu? son çare olarak onlardan birine göndermem gerekecek sanırım. :(

disk 300 tl, kurtarma 500 tl... nerdeyse bana 1000 tl ye mal olacak. :(

Janmark

Doçent
Reaksiyon puanı
2
İnternette arattır kurtarmak için programlar mevcut fakat içindeki koyacak başka bir hafızaya ihtiyacın olacak.

500TL vermeye değmez biraz araştırırsan nasıl yapıldığını bulabilirsin.

ametal82

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-2 tane kurtarma programı denedim ama bilgisayar diski hiç görmediği için onlarda diski yok sayıyorlar. diskin ışığı sürekli yanıp sönüyor, dönüyor da aynı zamanda. ama yok... bilgisayar hiçbir şekilde görmüyor.

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Diski kutusundan çıkarıp denediğiniz halde görmüyor sanırım. Aynı diskin kartından bularak ekleyebilirsiniz, elektronik sorunlar büyük ihtimalle giderilmiş olur.

ametal82

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
diski kutusundan çıkarıp denemedim. yani direk bilgisayara bağlama yöntemini denemedim. açıkçası içindekiler tamamen zarar görür diye çekindim biraz. ama eğer hiçbir yöntemle kurtaramazsam sanırım onu da deniycem.

diski normal bir harddisk gibi bağlıyoruz bilgisayara dimi? yani herşeyiyle birebir dahili hdd mi çıkıyor.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Diski kutusundan çıkarıp denediğiniz halde görmüyor sanırım. Aynı diskin kartından bularak ekleyebilirsiniz, elektronik sorunlar büyük ihtimalle giderilmiş olur.

Teorik olarak herkes bunu önerir ama pratikte yapabilen görmedim duymadım.

Profesyonel diskten veri kurtarma işleri 150$ fan başlar geçen sene bir firmanın arızalı disknden verilieri kurtartmıştık 300TL bize faturası olmuştu bu işin.
Mydisk biraz fazla fiyat çekmiş, ancak 150$ dan ucuzada bu işi adam akıllı yapacak firma sayısıda yoktur çünkü uzun uğraş istiyor, adam emek harcamasada işlem gerçekten uzun.

Gelelim senin problemine...
Harici diskin senin PC de görülmüyor diye problemli olduğu anlamına gelmez.
Linux yada MAC gibi işletim sistemlerinde de ve en önemlisi kablonu değiştir.
Bazı kablolar çok zayıf ve uzun olduklarından USB disk çalışamaz ve sadece disk döner, tık tık yapar durur ama çalışmaz.

Diskini kendi başına kurtamınında bir çok yolu vardır. Disk komple gittiğinde perti çıktığında bu firmalara danışıp profesyonel yardım almak lazım.

ametal82

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teorik olarak herkes bunu önerir ama pratikte yapabilen görmedim duymadım.

Profesyonel diskten veri kurtarma işleri 150$ fan başlar geçen sene bir firmanın arızalı disknden verilieri kurtartmıştık 300TL bize faturası olmuştu bu işin.
Mydisk biraz fazla fiyat çekmiş, ancak 150$ dan ucuzada bu işi adam akıllı yapacak firma sayısıda yoktur çünkü uzun uğraş istiyor, adam emek harcamasada işlem gerçekten uzun.

Gelelim senin problemine...
Harici diskin senin PC de görülmüyor diye problemli olduğu anlamına gelmez.
Linux yada MAC gibi işletim sistemlerinde de ve en önemlisi kablonu değiştir.
Bazı kablolar çok zayıf ve uzun olduklarından USB disk çalışamaz ve sadece disk döner, tık tık yapar durur ama çalışmaz.

Diskini kendi başına kurtamınında bir çok yolu vardır. Disk komple gittiğinde perti çıktığında bu firmalara danışıp profesyonel yardım almak lazım.

yardımlarınız için teşekkür ederim. elimde ayrıca bulunan 160 gb lık 2.5" WD nin kısa usb kablosunu da denedim. hata başka bir kabloyu da denedim olmadı. diski yerinden bile kıpırdamamıştı.

2.5" lik hatta 2. el olarak aldığım WD diskim çantamda sağa sola çarpmaktan, çıkarılıp takılmaktan bir hal oldu. yine de canavar gibi çalışırken bu 3.5 lik WD neden böyle yaptı anlayamadım.

hayır içinde oğlumun resimleri videoları olmasa valla kaldırıp beşinci kattan attıydım çoktan. :(

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eğer diskiniz 3.5" ise zaten o adaptör ile çalışır USB kablosunun pek bir espirisi olmaz.

Adaptörde belki bir sıkıntı olabilir. Dışardan bir yerden 12V verme şansınız varsa bir deneyin.

Eğer diskiniz my book serisi ise açması son derece basittir, azcık kastırdığınız zaman açılır vida falanda yoktur.
kitaplıktan bir kitap çekiyormuşcasına diski çıkartabilirsiniz.
Sonra onu sata kablo ile PC ye bağlayıp en sağlıklı şekilde diskin çalışıp çalışmadığını deneyebilirsiniz.

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Bios'a girip biostan tanıtmaya çalış.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bidahaki sefere yedek bi disk al :P
calisan bi bilgisayarda power kablosunu tak vjjj diye hafif bi ses yapiyo calisiyosa. tabi dormadan tik tik tik yapiyosa bad sector olmus veya ignesi gitmis demek tamiri zor .eger mortor calisiyo aradabir tikirt diye ses cikiyosa :P calisyo demektir .

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
aynısı bende oldu , hemde 2 adet ( WD ) , hard disk( aynı anda ) , pc okumuyor daha hard disk üstünde ışık yanıyor ama takma ve çıkarma bip sesi veriyor hiç bir yerde göstermiyordu... uzun bir süre kullanmadım.. Daha doğrusu yeni hard disk alamadım .. Daha sonra daha kalın ucuz olmayan bir kablo ile arkadaşın pc de denedik .. tak diye her ikiside çalıştı ne olur ne olamaz diye yeni aldığım hard diske eski disktekileri aktardık.. Bozuk diye ayırdığım diskler şu anda çalışıyorlar nasıl oldu anlayamadım açıkçası ...

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teknik serviste çalışırken benimde başıma böyle şeyler geliyordu. #sebastiantr dediği gibi hddyi kutusunu açabilirsen direk bilgisayar sata kablosu ile bağlamayı dene eğer bu şekilde de görüyorsa harici kutunun elektronik devresinden kaynaklanan bi sorun vardır. Bence hddyi kutudan çıkarmaya bak.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Eğer gerçekten önemliyse içindeki veriler, zorlamayın mydisk veya başkası, profesyonel imajı olan (ve haliyle komik ucuz fiyatlar vermeyen) bir firmaya yaptırın. eh, oğlunuzun resimleri varsa bunlar bi 500tl eder sanki. tabii yine kişisel bir tercih, bir şey diyemeyeceğim.
ama tek verebileceğim tavsiye, çok düşük fiyat veren yerlerden sakının. sonra burda bişey kalmamış der, halbuki kendi beceremeyip uçurmuştur, gibi.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
aynısı bende oldu , hemde 2 adet ( WD ) , hard disk( aynı anda ) , pc okumuyor daha hard disk üstünde ışık yanıyor ama takma ve çıkarma bip sesi veriyor hiç bir yerde göstermiyordu... uzun bir süre kullanmadım.. Daha doğrusu yeni hard disk alamadım .. Daha sonra daha kalın ucuz olmayan bir kablo ile arkadaşın pc de denedik .. tak diye her ikiside çalıştı ne olur ne olamaz diye yeni aldığım hard diske eski disktekileri aktardık.. Bozuk diye ayırdığım diskler şu anda çalışıyorlar nasıl oldu anlayamadım açıkçası ...

2.5" disklerde o çok sık yaşanıyor da 3.5" ler direk adaptörle çalıştığı için çok sıkıntı olmuyor.
Ama dandik kablo yerine Y kablo denilen çift USB li kablo kullanmak lazım.
USB_to_Micro_USB_Cable_634546796451066002_4.jpg

Bazı HDD ler bazı bilgisayarlar ile sıkıntı çıkıyor da bu kablo ile baya iyi oluyor. Daha hiç sorun yaşamadım bu Y kablolar ile...

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Güç kaynağında da sıkıntı olabiliyor. içindekiler önemliyse diski kutudan çıkart makineye takıp öyle yapın ben olsam öyle yapardım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benimde aynısı geldi başıma wd 1 tb usb 3 harici diskim var tüm bilgilerim içinde hiç bir şey yokken birden gitti ve şimdi pc çok ama çok zor okuyor içindekileri göstermiyor ama diskte benim adım yazıyordu şimdi yerel disk yazıyor bilgi sayarımı yönet panelinde hdd görünüyor sağlam etkin yazıyor ama içindeki bilgileri göstermiyor arkdaslar kurtarma şansım varmı lütfen biri bilgilendirsin çok acil

S

SDN Okuru

SDN Okuru
drv pack 2.1 programını indir o açıyor aynısı benim başıma geldii yükledim oldu benim dayım çalışıyor disk kurtarma şirketinde aradım bana o söyledi :)

kara_lahana

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımlarınız için teşekkür ederim. elimde ayrıca bulunan 160 gb lık 2.5" WD nin kısa usb kablosunu da denedim. hata başka bir kabloyu da denedim olmadı. diski yerinden bile kıpırdamamıştı.

2.5" lik hatta 2. el olarak aldığım WD diskim çantamda sağa sola çarpmaktan, çıkarılıp takılmaktan bir hal oldu. yine de canavar gibi çalışırken bu 3.5 lik WD neden böyle yaptı anlayamadım.

hayır içinde oğlumun resimleri videoları olmasa valla kaldırıp beşinci kattan attıydım çoktan. :(

merhaba

forumdaki ilk yazımın bu olmasını istemezdim ama
etik değerleri olan başka firmayi tercih etmeni tavsiye ederim. özelikle sikayetimvar.com ve forum.donaminda yazılanları okursan sevinirim.
ben tecrubelerimi ufak bir blogta topladim. umarım benzeri basinıza gelmez

http://mydisk-verikurtarma.blogspot.com.tr/