Hareket Sensörlü parçalar

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar çok uzak olduğum bir konu hakkında bilgilerinizi izstiyorum?
Benim Bir projem var hareket algılayan mouse şeklinde işaret ve orta parmaga takılabilicek şekilde dizaynı olan yada kendim yaratabilir parçaları takarak hareket sensorleri lazım ben bu hareketleri algılayarak mouse kontrolunu saglamak istiyorum usb den yada kablosuz mouse gibi mesela işaret parmagıyla cursor u hareket ettirmek parmagımla 2 kere bir zemine vurdugunda click olayı olsun bunu gibi umarım anlatabilmişimdir.
Acaba daha önce böyle şeylerle ugraşan arkadaşlar varmı?
Tavsiyelerin donanım ve yazılım nelerdir?

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
dediğin şey olucak bişi değil gibi bence başka bi proje yapmalısın mesela paralel port kullanarak bi aleti yönetme gibi bişi .

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bizim 2. sınıftayken buna benzer bir eskiz çalışmam olmuştu fakat detaylı bir çalışma yapmamıştık. Ben Endüstri ürünleri tasarımı bölümü mezunuyum. Bu tür projelerle uğraşmak güzel fakat işin içine girince çok kolay birşey değil. Microsoft ve logitech gibi firmalar bu tür prototipleri hazırlamak için yüzbinlerce dolar harcıyorlar. Bizim okulda yaptığımız basit maketler bile 50tlnin üzerinde maliyet getiriyor. Maliyetle ilgili bir sorunun yoksa elektronik ve bilgisayar mühendisleriyle işin alt yapısını sistemini ve düzeneğini halletmek devre şemasını oluşturmak ve gerekli gsensör ve usb yongalarını ve bu cihazın kendi sisteminin yazılımını yazmak gerekir. Böyle birşeyi zaten yapabiliyorsan güzel bir ar-ge sistemin var demektir yani istediğin gibi bir cihaz yapabilirsen güzel yerlere gelebilirsin.

bunlar benim eskiz çalışmalarım:

pafta1.jpg

pafta2.jpg

Parmağın üzerine takılıyor. Eğer parmağa geçebilen birşey olursa klavye kullanımı gerçekten sorun olabiliyor. Tasarımda cihazımın üstünde bir adet optik algılayıcı var etraftaki nesnelerin konumlarına göre konumlama yapıyor, içindeki g-sensör ile de tıklama hareketlerini algılıyor. Cihazın yanındaki dikey dokunmatik bant fare tekeri işlevini yerine getiriyor. Tabi sadece bir hayal. Prototip aşamasına gelmesi için üzerinde daha çok çalışılması gerekiyor. Eğer bir ürün geliştireceksen sık sık maket yapıp denemek gerekiyor. O zaman eksikliklerini anca anlayabiliyoruz.

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
lazer yardımıyla imleç hareket ettirilebilir ama çift tıklama olayı zor, şöyleki zaten mouse lazer yardımıyla bulunduğu yerdeki pürüzleri şekil değişikliğini ve buna benzer birçok şeyi beynine atıp saniyenin bilmemde kaçında bir bunları sürekli olarak karşılaştırdığından imleç hareket ediyo ama tıklama ve buna benzer aktivieteler direk çipe gönderilen sinyaller sayesinde yani lazer vs. yok

ama nasıl olur orta yüzük parmağı içinde bir cihaz geliştirirsin ucunda çıkıntı vs olur ve o uçtaki şey tıklama görevini yerine getirir sonra bunu kablosuz vs. hale getirirsin

ya da daha da geliştirirsin (malum el mouse padin üstünde kolay kolay kaymıyo mouse padi de hareket ettiriyo) eldiven yaparsın bu eldiven mouse padde kaycak kıvamda olur bu 3 parçanın kablolarını ve kablosuz olarak veri aktarmaya yarayan parçayı eldivene koyarsın böylece sorunu çözersin

ama bu seferde şöyle bi sorun oluşcak el sürekli terlicek havasızlıktan ve bol hareketten

birde hareket sensörlü parçalara gerek yok hareketin nasıl yapıldığını algılayacak sensörlere ihtiyacın var

ayrıca "how it's made" programında (discoveryde yayınlanıyodu sanırım) nasıl mouse yapıldığını öğrenebilirsin

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çizmilerin gerçekten iyi teknolojiye çok uygun ..
Gerçketen böyle bir proje yapılabilir mi acaba bitirme projesi olarak ?
Feedback larınız cok yararlı oldu arkadaşlar hiç degilse kafamda canlandı teşekkur ederim.. Umarım birgün böyle bir çalışma olur kim bilir belki bir turk yapar:)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
İvme ölçer ile tıklama yada çift tıklama şeyleri yapabilirsin. Yada işaret parmağına ve başparmağa bağlanacak iki ivme ölçer ile zum pan gibi olaylarıda ekleyebilirsin. Buna benzer bir çok proje internette var ve bir çoğunun çalışır videosu ile birlikte kayna kodları da mevcut. Ama bir çok konuda yeni şeyler öğrenmen gerekecek.

Reaksiyon puanı
189
Bununla çizim yapmaya uğraşana kadar grafik tablet ile çizerim daha iyi :D

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Güzel Bir proje umarım başarılı olursun :)

Osmanosaman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@cgrszone çizim için degil bir nevi parmak mouse yada yüzük gibi düşünebilirsin.
biraz daha çok araştırma yapmak gerekiyor galiba umarım bir gün başarırım:D

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Piyasada satılıyodu bi zamanlar parmak mouse,sizin yapmaya çalıştığınız farklı bişeymi?

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bu tür projeleri büyük firmaların enine boyuna kafa yorduklarını düşünüyorum. Eğer pratikte verimli bir ürün olsaydı çoktan piyasaya çıkardı. Senin düşüneceninde projeden öteye geçebileceğini sanmıyorum. Ama tez olarak güzel bir konu bence. Umarım başarılı olursun :)

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
beyler bu projeyi bi adam yapmıstı gectgımz aylarda okumustum habernı ama eldıven seklındeydı sag ve sol mouse tusları ıcın işaret ve orta parmagı kullanmıstı gelişimi devam edılecektı suan ne durumda bılmyrm netten bakarım bulursam paylasrm sızle

---------- Post added at 02:20 ---------- Previous post was at 02:05 ----------

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı

bu linkten bahsettiğim mouse bakablrsnz ;)