Hardiskten çıt çıt ses geliyor

AlpLio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bilgisayarda oyun oynarken birden dahili hardisktten sesler gelmeye başladı ve bilgisayar dondu .. kapatıp açtığımda bilgisayar açılıyor ama ekran açılmıyor harddiskteki ses te kesilmedi .. harddiskin yapılabilir bir sorunu mu var yoksa başka birşey mi bilmiyorum

şowalye

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fabrika ayarına getir hardisk şişmiş

BU PROGRAM BİR FORMAT PROGRAMI DEĞİLDİR,
FORMAT EN ÇOK 1 SAAT SÜRER VE YÜZEYSEL OLARAK ÜZERİNE
YENİ BİLGİLER YAZILANA KADAR SİLİNDİ GÖZÜKÜR,
BUNUNLA İSE HARDDİSKİNİZE SIFIR YAZILIR YANİ HERŞEYİYLE SIFIRLANIR TERTEMİZ OLUR
HATTA DAHA ÖNCE HARDDİSKİNİZDEN ZAMANLA SES GELMEYE BAŞLAR YA
İŞTE O SESLERİN DAHİ KESİLDİĞİNİ VE SESSİZ ÇALIŞTIĞINI GÖRÜNCE
SİZDE BENİM GİBİ ŞAŞIRIRSINIZ EVET BU GERÇEK YANLIŞ DUYMADINIZ...
Max Blast 4 linkden programı indiriyoruz sonra bu programı nero vasıtası ile
cd ye yazıyoruz. elimizde şu anda maxtor firmasının MaxBlast 4 adıyla üretmişolduğu
hdd programının boot cd si var. biostan boot ayarını cd şeklinde değiştiriyoruz.
(yada bazı bilgisayarlarda f8, esc.... gibi tuşlarla da seçilebiliyor.)
eğer bilmiyen varsa genellike sol üst ikinci seçenekte bulunan a,cd-rom,
c ve bezeri bişeyler yazan yer. (cd-rom seçeneğinin harddiskten önce olması yeterli.
sonra bu cd yi tamir edeceğimiz hard diskin bulunduğu pc ye yerleştiriyoruz.
ve bilgisayarımız açıyoruz. şimdi ekrana çıkacak ifadeleri göstereyim......
Starting Caldera Dr-Dos.... araya bir sürü yazı girecek ve sonunda yeni bir ekran açılacak
Run MaxBlast 4 from floppy or CD[F C] burada cd den çalıştırdığımız için c yi seçiyoruz
sonra Strike a key to continue diyor herhangi bir tuşa basıyoruz ve programın beyaz renkli
dil seçim ekranı karşımıza çıkana kadar bekliyoruz burada en üstte bulunan
ingilizce seçeneğini tıklayın (artık mouse aktif) kısa bir süre sonra karşımıza
ekranın sağ tarafında 5 tane seçeek olan bir efran açılıyor
En üstteki Run MaxBlast 4 Installation Software seçeneğine girin çıkan sözleşmeye
i agree dedikten sonra ana sayfamıza ulaşıyoruz. !!!!!! önemli !!!!!!
eğer hdd nizi sıfırlayacaksanız ve pcnizde aktif bir windows kurulu değilse yada
geçerli bir disk alanı oluşturmadıysanız şimdi karşınıza çıkan seçeneğe hayır demenizi
tavsiye ederim. daha hızlı yapıyor. artık işimiz neredeyse bitti sol taraftaki 5 işlemden
üstten 4. olan utilities seçeneğine girin açılan ekrandan 3. sıradaki
"zero fill drive (full)" seçeneğini tıklayın !!!! eğer harddiskinizde aktif bir bölüm varsa
burada karşınıza bir ekran çıkıyor ve size bilgilerinizin kaybolacağını söylüyor.
bu durumda ekranın aşağı tarafındaki kutucuğa tıklayıp ileri diyorsunuz.
veeeee daha sonra bir sigara içip uyuyorsunuz. sabah kalktığınızda
(eğer harddisk tamamen mahvolmamışsa yada çoook büyük değilse 5-10 saat içinde yapıyor)
cillop gibi bir harddiskiniz olacak hadi geçmiş olsun (:

http://www.seagate.com/support/maxbl...stSetup.en.exe

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Harddiskin bozulmuş gibi. İçinde dönen parça yerinden hafifçe çıkmış ve badsector'e neden olmuş gibi, buda bilgisayarın normal çalışmamasına sebep olur. Genelde bu sebeple de ses çıkar. Yani sorunun fiziksel, yazılımsal yapılabilecek bişey yok, yine de formatı deneyebilirsin garantisi yoksa.

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
benim kinden de böyle gırt gırt sesler geldi sonra benim ki de açılmadı tamirciye götürdüm harddisk error yazıyor diyor hemen bir tamirciye götür bence belki de harddiskin yandı benim ki yanmış çünkü

AlpLio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayar açılıyor ama ne ekran geliyor ne de başka bi işe yarıyor .. durum vahim gini görünüyor

PylsWeb

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Benimkinden de aynı sesler geliyordu iki gün sonra küt dedi gitti.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
benim anladigim kut diye gitmis zaten :P
yani o hdd nin beyin olumu gerceklesmis :P fazla bisey fayda etmez :P
ekranda ne yaziyo bu arada :P windows hard disk icin helva almanizi oneriyor kabul ediyosaniz eveti tiklayin mi yaziyo ?
seceneklerde de sadece evet vardir herhalde :D

AlpLio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim anladigim kut diye gitmis zaten :P
yani o hdd nin beyin olumu gerceklesmis :P fazla bisey fayda etmez :P
ekranda ne yaziyo bu arada :P windows hard disk icin helva almanizi oneriyor kabul ediyosaniz eveti tiklayin mi yaziyo ?
seceneklerde de sadece evet vardir herhalde :D

yazsa iyi de hiç birşey yazmıyor :( öylece çatır çutur sesler geliyor

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Şu an çalışıyorken yedekliyeceğin verileri yedekle. Sonra birden harddisk gittimi kafan rahat olur.

fatih EMİR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu program bildiğiniz FDİSK sistemidir fdisk sistemi sadece windows98 cd si içerisinde bulunan bir hdd fabrika ayarına dönüştürme bölüm oluşturma format biçimlendirme sistemidir Fdisk attıkdan sonra bilgisayarınıza format atıp başarılı bir kurulum yaparsınız eski disk lerede fdisk ile format attığınızda hatta civ civ diye bölümlenme fabrika ayarına gelme sesini duyabiliyordunuz