bayrak01
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 2
Pc hardısk ı gormuyodu naptıgsam gormedı ve bılgısayarcıya goturdum oda anakart arızalı harddısk ı ondan gormuyo dedı yenı anakart almak dısında napmam lazım dır sızce?
harddıskı çıkartıyımmı anakarttan oylemı açıyımAnakart üzerinde sadece işlemci, RAM ve ekran kartı varken
ekrana görüntü geliyorsa diğer seçeneklere adım adım bakabiliriz.
Anakart üzerinde sadece işlemci, RAM ve ekran kartı varken
ekrana görüntü geliyorsa diğer seçeneklere adım adım bakabiliriz.
O götürdüğün bilgisayarcıya tek bir sözüm var: biliyorsa yapsın, bilmiyorsa yanlış bilgi vermesin, bilgisayarcıyım diye dolaşmasın orta yerde..
Anakart ekrana görüntü verdiği sürece % 99 sağlam demektir.
% 1 nedir? Anakart üzerindeki onboard aygıtlar işlevini yitirse de anakart çalışmaya devam eder.
Şimdi gelelim bir sonraki adıma:
Başka IDE veya SATA bir şey varsa onları çıkartalım.
HDD i tek başına takalım.
varsa jumper ayarını değiştirerek HDD i tanıtmaya çalışalım.
![]()
Jumper ayarlaması
bios ta harddısk ı gosterıyo en basından berı gosterıyodu ben xp format atıcam ama dıyo harddısk algılanmadı dıye ve rıde hatası verıyo
sata destegı olan bı cd bulmak zor nerden ındırebılırım acaba satalıhonline'nın dediği gibi yaparsan sorunun çözülecektir ancak disketle tanıtmaktansa sata desteği olan bir cd ile format atman senin için daha iyi olacaktır.
Söylediğin gibi pek de zor değil Google da bir arama yapsan birçok sonuç elde edebilirsin.sata destegı olan bı cd bulmak zor nerden ındırebılırım acaba satalı
bakım derken nasıl bakım yapıyorlarO bilgisayarcıya sadece HDD i götürüp bakım yapmasını ve format atmasını söyleyebilirsin.
Biz yönlendirmezsek kendi bildiklerini okumaya devam ederler.
sata destegı olan bı cd bulmak zor nerden ındırebılırım acaba satalı
onu googleden buldum ındırıyorum işe yarar umarım wındows 7 de boyle bı sorun yok çatır çatır çalısıyo atıyo format ama xp de sorun çıkartıyoSanırım bunun için linkleri vermem yasal bir paylaşım olmaz.
onu googleden buldum ındırıyorum işe yarar umarım wındows 7 de boyle bı sorun yok çatır çatır çalısıyo atıyo format ama xp de sorun çıkartıyo
raid hatası bu yuzdenmı verıyo ıde de hata vermıyo ama mesela oyun fılan açayım dırek kendını resetlıyo pc fılanO zaman sorun büyük ihtimal bu yüzden kaynaklanıyor.Umarım bu işlemden sonra sorunun hallolur.
onu googleden buldum ındırıyorum işe yarar umarım wındows 7 de boyle bı sorun yok çatır çatır çalısıyo atıyo format ama xp de sorun çıkartıyo
anakartın cd sı var onun içinde var drıver sıtesınde anakartın bı ton modelı var hangısı bulamadım cd içinde neresını atıcam dıskete resmı koyım ordan soylıyınEn önce söylenecek şeyi en son söylemişsin.
Bios ayarlarını default yap.
Disket sürücün varsa; Anakartın kendi sitesine gir. SataRaid dosyasını indir.
içindekileri bir diskete kopyala.
Daha sonra kendi bilgisayarını Xp Cd sinden başlat. SataRaid yüklemek için F6 ya bas yazıyor, işlemi gerçekleştir.
Sana diyecek ki; Disket sürücüsüne bir disket yerleştirin hazır olduğunda enter a basın...
Ordaki yönergeleri okuyarak yaparsan olacaktır.
Not: Bilgisayarcın konusunda rise'a katılıyorum...
Sevindim valla ama ben de harddiskle büyük sorunlar yaşıyorum, ubuntu cd den açılıyor ama yükleyince açılmıyor, windows desen kendine hayrı yoksata/raid lı bı xp cd sı ıle sorun çozuldu suanda sorun yok yardımlardan dolayı herkeze tesekkurler