Hardisk boot hatası

Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar;
Bügün laptopta fifa 18 oynadım sonra laptop dondu mouse felan gitti.Başlatma tuşuna basarak kapattım bida açtım ve otamatik onarım başlatılıyor dedi,bekledim siyah ekran geldi kaldı.Araştırdım hardiskte problem olabileceğini öğrendim.Hardisk’i değiştirdim,bu seferde boot hatası (Reboot and Select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key)
verdi.Bios’a baktım,hardisk gözüküyor ama neden hala boot hatasını verdiğini çözemedim.Bu konu hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olmanızı temenni ederim.Şimdiden herkese Teşekkürler ...

Emrhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Format Atman Gerek Windows Dosyaları Bozulmus Format Sırasında Hata Almadan Tamamlarsan Hdd Tuneyle Diskın Saglık Durumuna Bak Bad Sector Taraması yap

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Merhaba arkadaşlar;
Bügün laptopta fifa 18 oynadım sonra laptop dondu mouse felan gitti.Başlatma tuşuna basarak kapattım bida açtım ve otamatik onarım başlatılıyor dedi,bekledim siyah ekran geldi kaldı.Araştırdım hardiskte problem olabileceğini öğrendim.Hardisk’i değiştirdim,bu seferde boot hatası (Reboot and Select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key)
verdi.Bios’a baktım,hardisk gözüküyor ama neden hala boot hatasını verdiğini çözemedim.Bu konu hakkında bilginiz varsa bana yardımcı olmanızı temenni ederim.Şimdiden herkese Teşekkürler ...

Yeni HDD'ye işletim sistemi kurduktan sonra mı geldi bu hata yoksa kurmaya çalıştığında mı?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
anladığım kadarıyla hddyi değiştirmiş on tuşuna basmış windows olmadığı için o mesajı almış...

sinan sevimli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
sıfır diske windows kurmalısın arda fifa 18 de kuracaksın sonra

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
İşletim sistemi kurmadan bu hatayı alıyorsan eğer, win 7 için BIOS ayarlarını Legacy, win8 , 8.1 ve 10 için UEFI ayarlarını yapılandırdıktan sonra kurulum yapman gerekiyor.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
10 kur 7-8-9(8.1) öldü yaşasın 10pro x64...

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Reboot and Select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key
Mesajınızdan alıntıladığım hatanın Türkçesi şu anlama geliyor:
"Tekrar başlatın ve uygun önyükleme aygıtını seçin veya önyükleme dosyası(iso) yazdırılmış aygıtı takın ve herhangi bir tuşa basın."

Anladığım kadarıyla aldığınız yeni diske format atmanız gerekiyor. Ya da diski tam olarak bilgisayara takamamış olabilirsiniz.

Reaksiyon puanı
0
Herkese teşekkür ederim sorunu çözdüm;Uefi bootu değiştirdim önyüklemi modda attım çalıştı.