Harddiskten dolayı pc yavaşlayabilirmi

srt123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar yeni format atmama rağmen pc çok yavaşladı 2 3 tane küçük boyutlu program dışında bişey iyüklü deil pc açılırken geç açılıyor baya

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Harddiskten olabilir, işlemciden olabilir, ram den kaynaklı olabilir . Sistem özelliklerini, kullandigin işletim sistemini yazarsan arkadaşlar ona göre yardım ederler.

srt123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
işletim sistemi xp sp3
işlemci intel pentium dual core 2ghz
ekran kartı radeon x550 512 mb
ram 1 gb
harddisk 250 gb modeli seagate ST3250410AS
ram düşük ama dediğim gibi hiç oyun veya yüksek boyutlu program kullanmıyorum sosyal medya bide forumlarda takılırım sadece ram uzun süredir 1 gb çünkü son zamanlarda donmaya başladı bide format attığım halde böyle olduğu için soruyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
çok yüksek ihtimal sorun harddisk kaynaklı 1 yılda 3 tane 0 hard disk degişmiş biri olarak neyseki garantileri vardı=))))

patronkar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer önceden bilgisayarınız hızlı son zamanlarda yavaşladı vede format'larınız çözüm bulmuyorsa %90 harddisk'inizde badsector vardır.Bu badsectörler (Ölü birimler) system dosyalarının üstüne geliyorsa yavaşlatır.Harddiskinizde badsectör olup olmadığına bakmak için http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe programını kullanın Teşekkürler..

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
bir badsector taraması yaptır belki sorun güç kaynağında.

srt123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bad sector taramasını yavaşta yapmayı deniyorum pc 3 saat falan açık kaldığı zaman mavi ekran hatası alıyorum kapanıyor yani quick scan yani hızlı taramada ise bad sector gözükmüyor hiç ne yapacağımı bilemiyorum şu an

- - - Mesaj Güncellendi - - -

harddiske low format atmak istiyorumda bu işlem 250 gb bi ahrddisk için ne kadar sürer bilgisi olan varmı çünkü 3 saat te falan pc kapanıyor dediğim gibi mavi ekrandan

patronkar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman ilk önce mavi ekran hatasını çözmeye bak bilgisayar açılırken f8 tuşuna bas sistem hatasından sonra yeniden başlatmayı devre dışı bırak seçeneyiyle başlat sonra mavi ekran verdiğinde verilen hata kodunu bir yere not al ve internette araştır.

deaftarzan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aşırı ısınma ihtimali var.
işlemci fanı dönüyor mu?
işlemci fan metali tam oturuyor mu?
işlemci fan macunu kurumuş olabilir. yenilemek lazım.

kasa içi havalandırma yeterli mi?
kasa içini temizlemek lazım.

srt123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
pc yi çöpe atmanın zamanı gelmiş sağolun yazan arkadaşlar yinede

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
başlangıçta açılan program varsa onlar da bilgisadyarın açılmasını geciktirir bir kontrol edin