Harddiskte bulunan her şey kurtarılabilir mi? (geçmişten bu yana)

Harddiskte bulunan herşey kurtarılabilir mi? (İlk kullanılmaya başlandığından bu yana

• Kullanılan toplam oy
    44

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Artık ona sizler genç beyinler karar verin.!.. Sağlık ve sevgi ile kalın.

Ben zaten kararımı verdim konuyu açarak. Diğer üyelerin fikir sahibi olabilmesi için kesin konuş istedim. Senin ki kuantum mekaniğine falan giriyor. Hem var hem yok gibi. :S

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
arkadaşlar ben bir teknisyen olarak konuya açıklık getireyim normal bir döngüde windows silme mantığını asla kullanmaz üzerine yazma mantığını kullanır yani veri sil dersiniz silmez geriye atar ve normal yazma işlemine devam eder ta ki o sildiğiniz verinin bulunduğu sektöre geldiğinde oraya yeni birşey yazdığınızda bir önceki sildiğiniz verinin yapısı işte orada değişir ve silinir dosya kurtarma programı ile kurtardığınız verilerin bir kısmının sağlam bir kısmının bozuk çıkmasıda bundandır işte üzerine tekrara veri yazılan sektör bi önceki kalıntıyı kaydırma yöntemi ile siler sizde programlarla kurtardığınızda görürsünüzki ön izleme vardır veyahutta ikon vardır fakat veri ya yarım yamalak çalışıyor yada hiç çalışmıyordur veri kurtaracağım müşterime şunu söylerim ben gelene kadar asla bilgisayarda bir işlem yapmayın

peki bir veriyi tamamen kurtulmayacak şekilde silmek mümkünmü buda evet basit bir kill disk mantığıyla bunu yapan yazılımlar rahatlıkla bulunabilir ama bu seferde bilgisayarı geri yükleme yaptığınızda tamamen sildiğiniz verilerin geri yüklemede gelmediğini görüceksiniz

fdisk yapılmış harddisten veri kurtarılabilinirmi evet kurtarılır döngüde üzerine yazılmamış veriler kurtarılı çünkü fdiskte msdos yapısı asla bozulmaz ve sıfırlanmaz

peki fdisktede veri kurtarılabiliniyorsa harddisk fabrika ayarına nasıl olarak dönderilip sıfırlanır buda kill disk ile olur hatta bunu yaparak geride bozuk partationda bırakmazsınız

Erngnctrk

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Ekleme: Bazı arkadaşlar altta veri tabakası şeklinde şeyler söylemiş.
Öyle birşey yok. Hard disk sıfır ve birlerden oluşur.
Hard disk hücrelerine verilen elektriği hesaplar, 3 ve 5 volt değerleri dijital olarak sıfır ve biri belirler.
Bende ek yapıyım: Kuantum Bilgisayarlar.
İlk temel farklılık iki sistemin bilgi işleme ünitelerinde gözlemlenir. Klasik bilgisayarlar en küçük bilgi saklama ve işleme birimi olan bit’lerden yapılandırılmıştır. Bu fiziksel birimler “0″ ve “1″ ile simgelediğimiz hallerden sadece birinde olabilirler. Kuantum bilgisayarları ise kübit’lerden oluşur. Kübitler fiziksel sistemler olarak klasik bilgisyar sistemlerindeki 0 ve 1 hallerine sahip olabilmekle beraber 0 ve 1 arasındaki sınırsız başka halleri de barındırırlar. Bu ara haller, çakışma (İng., superposition) halleri olarak adlandırılmaktadır. Bu ara hallerin varlığı sayesinde bir kübit, sıradan klasik bir bit’e oranla çok daha fazla bilgiyi aynı büyüklükteki fiziksel bir alana sığdırmamıza olanak sağlamaktadır.
k31aaf454ls7.jpg

Devamı: http://www.bilgiustam.com/kuantum-bilgisayarlar/#ixzz1RVcfiO9k

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
xyunusx arkadaşımızın dediği gibi, silme işlemleri her zaman iz bırakır, sadece dosyanın bulunduğu kısım kapalı ve ya boş olarak işaretlenir diyebiliriz.Eğer aranızda daha önce kalıcı silme yazılımı kullanan arkadaş varsa nasıl çalıştığını farketmiş olmalılar.Ben kısaca gene anlatayım.Boş gözüken alan boyutu kadar yeni bir veri yazar, sabit disk tamamen dolduğunda da veriyi geri alır.Böylece eski tüm veriler üzerine yazılmış olur ve hiç bir kalıntı kalmaz.Ayrıca emin değilim ama disk birleştirmede de sanırım verilerin dağılımı düzenlenip, değiştirildiğinden, onda da eski silinmiş verilerde kayıp yaşanması mümkün.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bu seferde bilgisayarı geri yükleme yaptığınızda tamamen sildiğiniz verilerin geri yüklemede gelmediğini görüceksiniz

geri yükleme ile bunun alakası yok.
geri yükleme sabit diskten veri kurtarmıyor sadece gerçek zamanlı olarak sistemi takip edip silinen veya değiştirilen bazı dosyaları yedekliyor ve bunu tarihlerle etiketliyor.

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ben kurtardım şahsen resimler müzik felan hdd file scavenger diye pro. bunun en iyisiini yapıyo hdddeki silinen dosyaları getirme işlemini

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
ben kurtardım şahsen resimler müzik felan hdd file scavenger diye pro. bunun en iyisiini yapıyo hdddeki silinen dosyaları getirme işlemini

Kardeşim biz onu kastetmiyoruz. Örneğin bundan 5 sene önce alınmış bir hard diske yazılan ilk veriyi dahi kurtarma gibi bir şeyden bahsediyoruz.Dediğinde de haklısın seninki gibi dosyaları kurtarabilen yazılımlar var.

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ama 2 sene önceki cep telfdaki resimleri kurtardım nsl oluyo pki?

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
tmm o zman gerci gne dogru bişi dedim ama genede soruya uygun yanıt degil kusura bakma bari... :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Yok ne demek. Herkesin fikrini belirtmesi , başından geçeni yazması lazım zaten. Katkın için teşekkür ederim.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Evet silinen verinin üzerine yeni veriler yüklendikçe alttaki veriler kullanılmaz ve kurtarılmaz hale geliyor kim ve hangi program ben kurtarırım diyorsa kesinlikle yalan söyler ben yanlışlıkla sildiğim 5mb lik bir veriyi bile yüze yakın program ile kurtarmaya çalıştım elde ettiğim en büyük tecrübe sildiğim nesnenin ismi boyutu silinme tarihi vs ulaşılabiliyorum ama kendisine asla. Geri getirme konusunda master yaptığımı düşünüyorum günlerce bu iş için uğraşmışlığım var

Yok amerikan istihbaratı bulur yok tubitak bulur vs şeylerle HDD leri fazla kafanızda büyütmeyin onların belirli sığaları var bu sığanın üzerinde veri saklama söz konusu değildir

Üzerine veri yazılmış harddiskten veri kurtarmak zordur, hatta yazılım ile imkansızdır. Ancak özel koşullarda özel donanımlar ile diskler sökülürse ve özel okuyu kafalar ile okuma yapılırsa üzerine veri yazılsa da okuma yapılabilir.

Şöyle ki: Biz harddiske 1-0 olarak kaydediyoruz ama harddisk üzerinde o veriler manyetik kutuplandırma ile kaydediliyor ve kutuplandırmanın şiddeti her yazmada azalıyor. Özel kafa ile bizim normal okuma yazma kafası ile okunun yüksek şiddetteki kutuplandırmalar elektronik olarak filtrelenip daha düşük şiddetteki kutuplandırmalar okunursa (farklı okuma kafası açıları da fayda sağlayabilir) üzerine bir şey yazılmış data çekilebilir.

Yani diyeceğim o ki sınırlı bilgimizle neler yapılabileceğini kestirmek ve kesin hüküm vermek zor.

---------- Post added at 17:39 ---------- Previous post was at 17:30 ----------

Herşey 0-1 lerden ibaret olduğuna göre yapılacak fazla kombinasyon yok demektir. Raid sistem kullanmıyorsanız evde bir hdd üzerinde çalışyorsanız belli bir zaman sonra veriler gider. Çünkü arkadaşın dediği gibi veriler birbiri üzerine yazar. Nasıl yani şimdi Siz hdd ye bir dosya yüklediniz ama o sadece oraya yazmaz hdd üzerinde farklı noktalar seçer ver oralara yazar Detayını isteyen araştırır. Bu sebepten dolayı defrag kullanırız. Dosyaları verimli olarak kullanırız. Şimdi Sen 2005 dan beri bir disk kullanacaksın ona yer yıl 5 kere format atacaksın ABD değil Anoymus gelse kurtaramaz. Yanlış anlaşılmasın Belli template ler bulunur atıklar görünür fakat bunlar işe yarar şeyler olurmu bilinmez. Çünkü veriler birbiri üzerine yazılır ve emin ol Bir Disk veri yazarken her alanını kullanır. Tabi sistemde raid kullanıyorsanız değil 2005, 1995,1985 hatta 1949 dan bile veri kurtarabilirsiniz. Burda Altını çiziyorum Defragment dosyalamada önemli bir yer taşır.

---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Aklıma geldi Kapatmadan yazayım. 0-1 kombinasyonları gerçekten çok büyük olsaydılar İPv6 ya geçiş yapmazdık.

Her şey düşündüğünüz gibi değil bilgisayarda. Tamam 1 ve sıfırlar var ama bir sinyalin 0-3 voltu SIFIR 3-5 voltu 1 olarak algılanır. Veri tutulurken ve aktarılırken buna benzer aralıklar kullanılır. Sebep: Oluşabilecek sinyal kaybı.

darkeagle37

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hardware olarak yaklaşman yeni bir bakış açısı yarattı doğru söylüyorsun bir bakıma. Çünkü Hardware Recovery lerde yapan şirketlerde dahil olmak üzere bütün doslayarı geri getiremeyeceğini fakat kullanılabilir parçalar halinde dosyaların geri getirileceğini söylüyor. Sadece araştırma yaparak söylüyorum bunları. Şahit olduğun cihazın adını verebilirsen bende araştırmak isterim. Eğer gerçekten full geri dönüyorsa işime çok yarar.
Cihazin adini veremem malesef cunku hem piyasada kullanilan bir cihaz degil hemde devlet kurumunun kullandigi bir cihazdi yani temin edilemez. Ama baska cihazlar bulabilirsin isim istersen yine veremem cunku bilmiyorum:) Cok saglam bi cihaz oldugunu soyleybilirim cunku fiziksel hatali disklerde nile nerdeyse %100 sonuc verdi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Benim Bi Sorum Olacak . Bilgisayarıma Format Atılırken C ve Dyi birleştirme İşlemi yapılmış d'ye hala bişey yüklemedim . Acaba Geri getirme şansım yok mu ?

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Benim Bi Sorum Olacak . Bilgisayarıma Format Atılırken C ve Dyi birleştirme İşlemi yapılmış d'ye hala bişey yüklemedim . Acaba Geri getirme şansım yok mu ?
Birleştirme işlemi yapılmışsa o artık d değil c olmuştur. C sistemi de içinde barındırdığından üzerine bir miktar yazılması muhtemel. Yeni d ile eski d aynı birim değildir kanımca.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iki yıl önce format attım ve pc yi iki yıldır kullanıyorum eski veriler kurtarılırmı cünkü sürekli nete giriliyor uyun yükleniyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar bir bayan olarak çok onemli bi sorum olacak loggerın biri pc me girip bazı goruntulerımı çalmış . neyse veletın hard diskini yaktık . harddiski kurtarmaya vermiş beni tehdit ediyo acaba geri getirme şansı varmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Laptopun USB girişine kulaklık değdi ve PC kapandı acilmiyor babam ana kart yanmış olabilir dedi eğer ana kart yandiysa içindeki tüm bilgiler dosyalar kurtarilabilir mi yada PC ye nolmus olabilir

S

snnskr

SDN Okuru
iyi akşamlar.Benim bilgisayarım yaklaşık iki hafta önce aniden kapandı. Tekrar açmaya çalıştığım her seferinde ekrana görüntü gelmeden kendi kendine açılıp kapanmaya devam etti fişini çekip bataryasını çıkarttım. Arkadaşım yazılımıyla ilgili bir hata olabileceğini söyledi.İki hafta boyunca kurtarırız derken bugün bana asıl sorun harddiskindeymiş onu çıkartıp başka bilgisayara taktık oradan da açılmadı verilerini kurtaramayız kaybettin dedi.Ancak içindeki verilere format atıp bilgisayara takıp veri kurtarma programıyla bu iş yapılabilir o da kesin değil dedi. Çok ama çok üzüldüm. Ama harddisk parçalanmadıkça içindeki veriler kurtarılabilir diyen bir arkadaşım daha vardı. sizce kurtarılabilir mi ?