Harddiskte Bad Sectorlü Bölümleri nasıl iptal ederim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cantona
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,877
Bad Sector düzeltilemez

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bad Sector, yazılımla asla düzeltilemez.
Yazılım yerini saptar, verinin yazılmaması için orayı işaretleyip boş bırakır.
Zamanla artacaktır; veri güvenliği için tavsiye edilmez.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,892
Donanımsal bir hasardan kaynaklanmıyorsa, low level Format olarak biraz araştır ve uygula. (verilerin geri dönüşümü olmaksızın gidecek tabii)

cantona

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bad Sector, yazılımla asla düzeltilemez.
Yazılım yerini saptar, verinin yazılmaması için orayı işaretleyip boş bırakır.
Zamanla artacaktır; veri güvenliği için tavsiye edilmez.
bir 1.5 senedir bu şekilde kullanıyorum o bölgeleri işaretleyip boş bırakmam istiyorum
bunu nasıl yapabilirim

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,892
Bölgelerin MB boyuntunda disk üzerindeki yerleri tesbit edebilirsen, diski biçimlendirirken o bölgeleri biçimlendirilen alan dışında tutarsın. Ancak bu tür bozukluklar, türüne bağlı olarak diskin tamamını etkilemeye devam edebilirler. Bu bölümler sende olumsuz bir etki gösteriyorlarmı? sadece bozuk alan olarak mı tesbit ediliyorlar? Dosyalarını veya sisteminin çalışmasını etkileyebiliyorlarsa, çöpe at gitsin.

cantona

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bölgelerin MB boyuntunda disk üzerindeki yerleri tesbit edebilirsen, diski biçimlendirirken o bölgeleri biçimlendirilen alan dışında tutarsın. Ancak bu tür bozukluklar, türüne bağlı olarak diskin tamamını etkilemeye devam edebilirler. Bu bölümler sende olumsuz bir etki gösteriyorlarmı? sadece bozuk alan olarak mı tesbit ediliyorlar? Dosyalarını veya sisteminin çalışmasını etkileyebiliyorlarsa, çöpe at gitsin.
format atamadım bu yüzden kullanırken sorun yok az donma yaşıyorum
format atabilmek için çok uğraştım en sonunda 15 gb lık recovery alanını biçimlendirdim
ve windowsu buraya attım
kullandğım bu alanda bad sektör yok bilgisayarda yerel disk d ve f diye alan oluşturdu
kurulumda yerel disk c de olduğu için bu alanı büyütmek istiyorum ama bu bad sektörlü alanı buraya bulaştırmak istemiyorum bilmem anlatabildim mi

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
format atamadım bu yüzden kullanırken sorun yok az donma yaşıyorum
format atabilmek için çok uğraştım en sonunda 15 gb lık recovery alanını biçimlendirdim
ve windowsu buraya attım
kullandğım bu alanda bad sektör yok bilgisayarda yerel disk d ve f diye alan oluşturdu
kurulumda yerel disk c de olduğu için bu alanı büyütmek istiyorum ama bu bad sektörlü alanı buraya bulaştırmak istemiyorum bilmem anlatabildim mi
Health kısmının fotosunu buraya atar mısın ?

cantona

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
53 derece gözüküyo ama normal de 40 derece civarı
işlem yapıyodum ondan ısı arttı

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Artık harddisk kendi için ayrılmış bad sector kapatma bölümünü doldurmuş artık mecburen disk yüzeyinde bad sector çıkıyor. Diskini değiştirmende fayda var.