Harddisk'imi Göremiyorum

ZeBaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bilgisayarda harddiskimi göremiyorum. Pardus Live cd ve bir flash disk'le açmayı başardım pc'yi fakat hiç bir şekilde harddisk gözükmüyor donanımlar arasında. İçinde çok önemli şeylerim var. Onları kurtarabilmemin veya harddiski tekrardan gösterebilmemin bir yolu var mı?

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
göremiyorsan gözlük tak. hehehe
şaka bi yana da bir gece aniden mi sorun çıkardı bu hdd yoksa bir şeyler yaptındamı oldu bu sorun, eğer öyleyse yaptığın şeyin ne olduğunu söyle ona göre bi çözüm üretelim.

ZeBaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Uzun süredir arada bir açılırken görmüyordu yeniden başlattığımda geçiyordu fakat bu sefer açılmadı. Muhtemelen fiziksel bir hasar söz konusu ama emin değilim.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
içinde çok önemli şeylerim var dediğin için fdisk atmanı tavsiye etmiyorum. öncelikle başka bir bilgisayara takıp çok önemli şeylerini al. sonra fdisk çekersin. muhtemelen sorunun hallolur.

not:muhtemelen fiziksel hata var dediğin için bios ayarların yada güç ayarlarında sorun olmadığını düşünerek bunu öneriyorum

ZeBaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sorunu çözdüm, HDD'yi açma çalıştım açılmadı sinir oldum birkaç vurdum ve oldu (:
Ama başka bir sorun çıktı bu sefer de; DVD-ROM görünmüyor :(

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Fazla vurmuşsun :D

şaka bir yana donanım bağlantı birimlerini kontrol et darbe sonrası oynamış olabilir ;)

__MeMoM__

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ANAKART bağlantı yollarını kontrol et kardeşim bide senin HDD sata büyük ihtimalle IDE kablosunu bi tersten tak yada varsa yenisi ile bi değiştir inşş düzelir kolay gelsin