Eren Dursun
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Bilgisayarımın Harddiskinden sürekli bip sesleri geliyor ve bu ses geldiğinde bilgisayarım donuyor çözümünü veya arızayı bilen varmı?
Sorun birkaç ay önce de vardı fakat uzun bir süredir aynı hatayı almıyordum şimdi tekrar yapmaya başladı.Ram'de oksitlenme olabilir.
Bendede bip sesi geliyordu. Kasayı açtım. Ramlerin ucundaki turuncu kısımları silgi ile sildim. (Normal okul silgisi) Sonra ramleri geri taktım ve düzeldi.Sorun birkaç ay önce de vardı fakat uzun bir süredir aynı hatayı almıyordum şimdi tekrar yapmaya başladı.
Hocam ses Harddiskten geliyor.Gelen bip sesini takip edin. Aşağıya attığım linkten hangi hata olduğunu bulun.
![]()
Bilgisayardan Gelen Bip Sesleri ve Anlamları - PLAY BİLGİSAYAR
Bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları nelerdir? Birden fazla kısa gelen bip sesi : Anakart arızasıdır. Sürekli bip sesi : güç kaynağı arızasıdır...www.playlaptop.net
Harddiskten nasıl bip sesi gelsin? harddiskin başı vuruyor olabilir ama onun da bip sesi çıkaracağını düşünmüyorum. Bu bip sesi bir kere gelip sonra kapanıyor mu ?Hocam ses Harddiskten geliyor.
Sürekli geliyor. Sesi takip ettiğimde de sesin kaynağı dediğim gibi harddisk.Harddiskten nasıl bip sesi gelsin? harddiskin başı vuruyor olabilir ama onun da bip sesi çıkaracağını düşünmüyorum. Bu bip sesi bir kere gelip sonra kapanıyor mu ?
Harddiskin kablosunu çıkartıp açmayı deneyin biosu açmalı. Veya en azından ekran gelmeli. Hala ses geliyor mu bakın.Sürekli geliyor. Sesi takip ettiğimde de sesin kaynağı dediğim gibi harddisk.
Denedim zaten Windows'um ssd'ye yüklü olduğu için açıldı ve ses kesildi.Harddiskin kablosunu çıkartıp açmayı deneyin biosu açmalı. Veya en azından ekran gelmeli. Hala ses geliyor mu bakın.
O zaman harddiskiniz bozuk. Değiştirmeniz gerek tamir edemeyeceğinize göre.Denedim zaten Windows'um ssd'ye yüklü olduğu için açıldı ve ses kesildi.