Harddisk'e HARD FORMAT (ACİL) !!!!

edeathless

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Benim bir sorunum var hemde acil olarak bir yanıt bulmam gerekiyor. elimde 300 GB harddisk var ve ben buna hard format (üzerindeki bilgileri geri getirme imkanı olmadan) atmak istiyorum. internette biraz araştırma yaptım ama bulamadım bu konu ile ilgili acil yardımlarınızı bekliyorum nasıl yapılır veya hangi program ile yapılır ilginize şimdiden tşkler

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Hard disk, sistemin üzerinde olduğu birincil hard disk mi yoksa ekstra mı?

Birincil HDD ise Windows XP CD'si ile bölümleme anında diski biçimlendirirken yavaş biçimlendirebilirsin.

Ekstra HDD ise de Windows açıkken HDD'ye sağ tıklayıp, bu diski biçimlendir dedikten sonra "Hızlı Biçimlendir" seçeneğini seçmeden biçimlendirebilirsin.

Hangisini yaparsan yap, farketmez. Sonra CCleaner adlı programı yükleyip "Gelişmiş" bölümünde "Boş alanı temizle" seçeneğini seçerek "Temizliğe başla" dediğinde temizlenecektir.
Ancak CCleaner'da daha önce "Ayarlar" bölümünde "Temizlenecek Sürücüler" seçeneği altından silmek istediğin sürücü harfini seçmen gerekiyor.

Daha zor birçok yöntem var tabi. Ama anladığım kadarıyla giriş seviyesi bir kullanıcısınız.
O yüzden "en basit şekilde nasıl yapılır"ı anlattım. Kolay gelsin.

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hard disk, sistemin üzerinde olduğu birincil hard disk mi yoksa ekstra mı?

Birincil HDD ise Windows XP CD'si ile bölümleme anında diski biçimlendirirken yavaş biçimlendirebilirsin.

Ekstra HDD ise de Windows açıkken HDD'ye sağ tıklayıp, bu diski biçimlendir dedikten sonra "Hızlı Biçimlendir" seçeneğini seçmeden biçimlendirebilirsin.

Hangisini yaparsan yap, farketmez. Sonra CCleaner adlı programı yükleyip "Gelişmiş" bölümünde "Boş alanı temizle" seçeneğini seçerek "Temizliğe başla" dediğinde temizlenecektir.
Ancak CCleaner'da daha önce "Ayarlar" bölümünde "Temizlenecek Sürücüler" seçeneği altından silmek istediğin sürücü harfini seçmen gerekiyor.

Daha zor birçok yöntem var tabi. Ama anladığım kadarıyla giriş seviyesi bir kullanıcısınız.
O yüzden "en basit şekilde nasıl yapılır"ı anlattım. Kolay gelsin.

C clear çok güvenme sadece özel verileri siler unutmaki beyfendi geri gelmiyecek şekilde olması diye belirtmiş:)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
windows cd'sini açılışta çalıştır. format atma bölümüne geldiğinde hızlı değil normal format at.

bunun sebebi şu. harddiskte iki farkli bölüm var. ilki ana verinin yazıldığı bölüm, ikincisi ise ana verinin yazıldığı yerleri kaydeden bir önbellek.
format atarken karşında iki seçenek var : hızlı ya da normal format. normal formatta harddiskin iki bölümüne birden format atılır, yani kimse bir daha verilere ulaşamaz, hızlı formatta ise önbellekten ana verilerin yerleri silinir, daha az zaman alır ancak ufak bir veri kurtarma yazılımı ile veriler tekrar kurtarılabilir.