Harddisk Veri Kurtarma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan snlskrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
olması imkansız gibi görünüyor ama insan yinede bir yolu olabilir diye düşünüyor. 2 sene önce msn de bir yazışma gerçekleştirmiştim. yazışmalar sohbet günlüklerimde kayıtlıydı. arkadaşıma o yazışmadan sonra birdaha hiç ulaşamadım ona ulaşabilmemin tek yolu o yazışma kayıtları. uzun bir süre oldu ve bilgisayarım defalarca format yedi. yinede veri kurtarma araçlarıyla o sohbet kayıtlarına ulaşmak ne derece mümkündür ve hangi tarz yazılımlar kullanabilirim. :(

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kurtarabilir misin gelir mi bilemicem ama Recuva isimli bir program olması lazım. Eğer ki o klasör içerisindeki özellikle geri getirmek istediğin klasöre veri yazmadıysan (bir çok veri) geri getirebilme ihtimali var.

Ne de olsa format atarken zaten veriler tamamiyle silinmiyor. Bizler Clean Format atıyoruz.

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Recuva isimli programla ugraştım ama sonuç alamadım. Kurtarmam gereken 28 mart 2010 tarihine ait html uzantılı birkaç dosya. galiba bu dosyaları kurtarmam gerçekten çok zor.

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Recuva, Recover My Files, Seagate File Recovery, Easy Recovery vs uzar gider hangisini kullanırsanız kullanın o dosyaları sizin bulmanız imkansıza yakındır... Messenger sohbet günlüklerini C de kayıt altına almaktadır (Varsayılan) C defalarca format yememiş dahi olsaydı yine de bir şey değişmezdi... C yoğun olarak kullanıldığı için o günlüklerin üzerine format haricinde defalarca yazım gerçekleştirilmiştir ki bu durum da tam olarak recover işleminin düşmanıdır... Profesyonel bir firmadan yardım alabilirsiniz fakat ben olsam uğraşmazdım bile, günlüğü geri getirmek çok çok düşük bir ihtimal...

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
r-studio isimli bir program var.
benim gördüğüm veri kurtarma sektöründe en başarılı program.
iki yıl önceki resimlerimden bazılarını kurtarmıştım ki amacım o değildi aslında.
bunun gelişmiş tarama özelliği var ama 5 saat kadar sürebiliyor taraması.
onu dene bakalım
bir de kurtarma yaparken ya flash'a ya da harici hard diske kurtarman lazım, aynı diske yaparsan bir daha verilerini bulamayacak biçimde zarar verebilirsin.

snlskrk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Recuva, Recover My Files, Seagate File Recovery, Easy Recovery vs uzar gider hangisini kullanırsanız kullanın o dosyaları sizin bulmanız imkansıza yakındır... Messenger sohbet günlüklerini C de kayıt altına almaktadır (Varsayılan) C defalarca format yememiş dahi olsaydı yine de bir şey değişmezdi... C yoğun olarak kullanıldığı için o günlüklerin üzerine format haricinde defalarca yazım gerçekleştirilmiştir ki bu durum da tam olarak recover işleminin düşmanıdır... Profesyonel bir firmadan yardım alabilirsiniz fakat ben olsam uğraşmazdım bile, günlüğü geri getirmek çok çok düşük bir ihtimal...
haklısınız o tarihten bu yana üzerine defalarca veri yazılmış olabilir. disk onlarca kez bölümlendirildi, biçimlendirildi ve dahası o verilerin kurtarılması gerçekten imkansız gözüküyor. anlaşılan o ki bu yoldan bi sonuca gitmem imkansız. yinede herşey için saolun.