Harddisk stabil calismiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
MhPH2kK.png

Merhaba arkadaslar bilgisayarimin performansindan hic memnun degildim gayet hizli calisiyordu ama son aylarda boyle dalgalanmalar yasiyorum harddiskimde format care olmadi driverleri dogru yukledigime eminim bu dalgalanmayi nasil duzeltebilirim harddis sagligim ok diyor yani harddisk sagligi iyi sorun yok saglikli. bad sector taramasi yaptim 2 kere hepsi yesil cikti. Bide masaustune sag tikliyorum 4 saniye sonra menu geliyor hani yenile siralama olcutu gorunum falan ne yapsam bilemedim diskimden ara sira sessiz afedersiniz osuruk sesi cikiyor ama cok az bir ses ne yapsam bilemedim diskim saglikli diyor bad sector yok ama boyle dalgalanmalar var saniyede 1 mb okuma hizina dusuyor zaten yazma hizini saymiyorum bile

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
benzer bir sorun bendede var konuyu takipteyim...

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12
hemen akla virüs geliyor, tüm sürücülerini formatladın mı(flash bellek dahil) ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
MaxBlast biraz toparlar fakat erişim süresi tepkimesiyle patlama noktası çok kötü onu düzelteceğini pek sanmıyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu gibi sorunların sebebi harddiskin aşırı ısınması veya diğer donanımların ısısından etkilenmesi. Birde zamanla yıprandığı için bu tür sorunlara sebebiyet verebiliyor. MaxBlast ile 35 geçişli peter guttman yöntemli güvenli silme işlemini yapın disk yüzeyinde ne adres nede verinin kendisi olabiliyor

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5

Diski tamamen formatladim kardes [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION], deneyecegim kardes sagolasin

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Diski tamamen formatladim kardes [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION], deneyecegim kardes sagolasin