Harddisk Şifreleme Programı Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hallo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Yerel disk c, d, e, ye şifre koymak istiyorum, hangi programı tavsiye edersiniz...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Eğer bios ta böyle bir özellik varsa yapabilirsin. Ama biosta özellik yoksa harddiskine şifre koyamazsın. Yapabileceğin tek şey windowsun açılışına şifre koymak. Mesela bende Asus m51vr dizüstü pc var ve biostan harddiske şifre koyabiliyorum. Ama bios üzerinden hdd şifreleme özelliği yoksa ne yazıkki bunu yapamazsın.

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Biosta hdd şifreleme özelliği var ama nasıl yapılır...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bios türüne göre değişir. Biosun Ami bios mu yoksa award bios mu ?
Bios ekranına geldiğinde security gibi bir bölüm var mı ?
Varsa o bölümden hdd password gibi bir seçenek olması lazım.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
atapwd adlı yazılımla süper bir şifre atabilirsin ama ben tavsiye etmem eğer yanlış bişe yapılırsa devreyi değiştirmek zorunda kalıyosun.doğru ve bilinçli yapmak lazım 2004 de acemice kullandım şifreyi açamadım harddiskin devresini değiştirmek zorunda kaldım aynı devreden bulunursa hdd çalışmaya devam ediyor.atapwd iyi ama kullanmayı iyi bilmek lazım.

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bios türü Ami, Boot/Scurity den şifre konulabiliyor ama yerel disklere konulamıyor, nasıl koyulacak...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bios türü Ami, Boot/Scurity den şifre konulabiliyor ama yerel disklere konulamıyor...

Valla yazılımsal olarak şifre koymanı tavsiye etmem en ufak bir hatada harddiskinle vedalaşmak zorunda kalabilirsin. Security kısmında, hdd security yada hdd password gibi bir seçenek yoksa windows şifren ile idare etmeni tavsiye ederim.

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Security kısmında hdd password seçeneği var, yerel disklere(c, d, e) nasıl şifre koyabilirim...

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Security kısmında hdd password seçeneği var, yerel disklere(c, d, e) nasıl şifre koyabilirim...

Tamam varmış. Direk oraya şifre yazarsan windows başlatılmadan önce yazdığın şifreyi sorar ve harddiskin şifrelenmiş olur. Her bölüme ayrı ayrı şifreleme yapmakla uğraşmamamış olursun. Eğer şifre yanlış girilirse işletim sistemin açılmaz ve güvenliği sağlamış olursun.

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Tamam varmış. Direk oraya şifre yazarsan windows başlatılmadan önce yazdığın şifreyi sorar ve harddiskin şifrelenmiş olur. Her bölüme ayrı ayrı şifreleme yapmakla uğraşmamamış olursun. Eğer şifre yanlış girilirse işletim sistemin açılmaz ve güvenliği sağlamış olursun.

Ama ben bilgisayar açılırken değil açıldıktan sonra, yerel disklerin(d,e) şifre sormasını istiyorum, nasıl yapabilirim? olabilir mi?

hallo

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Çok teşekkür ederim...